يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴
علمی

مغز با شیرین‌کننده‌های مصنوعی تا ۱.۵سال پیر می‌شود

مغز با شیرین‌کننده‌های مصنوعی تا ۱.۵سال پیر می‌شود
ندای لرستان - خراسان / ​​​​​​​شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بسیاری از خوراکی‌ها از نوشابه‌های رژیمی گرفته تا غذاهای مخصوص افراد دیابتی، وجود دارد و خیلی‌ها فکر می‌کنند این مواد ...
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان / ​​​​​​​شیرین‌کننده‌های مصنوعی در بسیاری از خوراکی‌ها از نوشابه‌های رژیمی گرفته تا غذاهای مخصوص افراد دیابتی، وجود دارد و خیلی‌ها فکر می‌کنند این مواد جایگزین بی‌خطر شکرند.
یک مطالعه تازه در برزیل نشان می‌دهد مصرف روزانه شیرین‌کننده‌های مصنوعی، حتی در حد یک نوشابه رژیمی، با افت سریع‌تر حافظه و عملکرد شناختی همراه است. اثری که در افراد مبتلا به دیابت شدیدتر است و در افراد میان سال، می‌تواند پیامدهای بلندمدت برای سلامتی مغز داشته باشد.
بازار
نتایج این تحقیق که در نشریه مغزواعصاب (Neurology) منتشر شد، نشان می‌دهد شیرین‌کننده‌های مصنوعی رایج در نوشیدنی‌های رژیمی و غذاهای فوق‌فراوری‌شده با افت شناختی مرتبط‌ هستند چراکه افرادی که بیشترین مقدار شیرین‌کننده‌های کم‌کالری یا بدون کالری را مصرف کردند، 62 درصد سریع‌تر دچار افت شناختی شدند که معادل 1.6 سال پیر شدن مغز است. برای درک بهتر، کافی است بدانید یک قوطی نوشابه رژیمی حدود 200 تا 300 میلی‌گرم آسپارتام دارد. در این تحقیق، افرادی که بیشترین مصرف را داشتند، روزانه به‌طور متوسط 191 میلی‌گرم (حدود یک قاشق چای خوری) شیرین‌کننده خوردند؛ یعنی تقریبا معادل یک نوشابه رژیمی. کسانی که مصرف متوسط داشتند، روزانه 66 میلی‌گرم مصرف کردند و گروه کم‌مصرف فقط 20 میلی‌گرم.


نظرات شما