پنجشنبه ۹ مرداد ۱۴۰۴
علمی

هپاتیت C در ایران قابل ریشه‌کنی است

هپاتیت C در ایران قابل ریشه‌کنی است
ندای لرستان - ایسنا / استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شیوع پایین هپاتیت C در کشور گفت: ایران با تمرکز بر گروه‌های پرخطر و مشارکت مردمی، ظرفیت ریشه‌کنی این ...
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا / استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به شیوع پایین هپاتیت C در کشور گفت: ایران با تمرکز بر گروه‌های پرخطر و مشارکت مردمی، ظرفیت ریشه‌کنی این بیماری را دارد؛ همان‌طور که در رفسنجان بدون بودجه دولتی محقق شد.
دکتر رضا ملک‌زاده - استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر ضرورت حذف هپاتیت C در ایران، اظهار کرد: خوشبختانه میزان شیوع هپاتیت C در کشور پایین است و بیشتر محدود به گروه‌های خاص نظیر معتادان تزریقی، زندانیان، مبتلایان به HIV، بیماران تالاسمی و هموفیلی است.
بازار


وی با اشاره به برآورد تعداد بیماران مبتلا به این بیماری در کشور افزود: تخمین ما این است که حدود 250 هزار نفر در ایران به هپاتیت C مبتلا هستند و راهکار اصلی، شناسایی و درمان این گروه‌های پرخطر است؛ چرا که این افراد، مخزن بالقوه ویروس در جامعه محسوب می‌شوند.
ملک‌زاده با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران اقدامات مؤثری برای غربالگری و حذف این بیماری انجام داده، تصریح کرد: برنامه‌های غربالگری به خوبی پیاده شده و به باور من، حذف هپاتیت C در ایران کاملاً امکان‌پذیر است.
وی نقش مردم را در تحقق این هدف ملی تعیین‌کننده دانست و گفت: در رفسنجان، با کمک و مشارکت مردم و بدون دریافت حتی یک ریال بودجه دولتی، توانستیم هپاتیت C را ریشه‌کن کنیم. این تجربه موفق نشان می‌دهد که این کار، با همیاری مردم، در تمام شهرهای کشور قابل تکرار است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: گرچه درمان بیماری رایگان است، اما هزینه‌هایی برای غربالگری و مراقبت وجود دارد که به‌راحتی با حمایت خیرین قابل پوشش است. اگر عزم جدی در وزارت بهداشت و اراده سیاسی لازم فراهم شود، می‌توانیم تا سال 2030 یا نهایتاً 2035 به هدف حذف مؤثر هپاتیت C دست یابیم.
ملک‌زاده در پایان تأکید کرد: وقتی می‌گوییم " alt="ندای لرستان" width="100%" />


نظرات شما