ندای لرستان

آخرين مطالب

به یاد اولین بانوی شهید مقاومت خرمشهر معاونت امور زنان و خانواده

به یاد اولین بانوی شهید مقاومت خرمشهر
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

خیلی وقت‌ها او و دوستش را می‌دیدند که نان خشک می‌خورند. وقتی ازشان می‌پرسیدند: چرا نان خشک می‌خورید و از این مواد خوراکی استفاده نمی‌کنید؟ جواب می‌دادند: مردم این‌ها را برای رزمنده‌ها فرستادند ما که رزمنده نیستیم ما به رزمنده‌ها خدمت می‌کنیم.
سیده رقیه آذرنگ پژوهشگر حوزه زن در دفاع مقدس - سلام و درود خدا بر حضرت زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها و 7 هزار زن شهید ایران اسلامی که رهرو صدیق آن حضرت بودند و به تأسی از زندگانی بابرکتش قدم در راه ایثار و مقاومت نهادند.
زنان شهید واژه به واژه ایثار را برایمان معنا کردند. هر چه بیشتر از آن‌ها بدانیم، چون چراغ راه فروزانی‌اند که صراط مستقیم را هرگز گم نخواهیم کرد.
در برگ برگ خاطرات بانوان شهید جستجو می‌کنیم و این‌بار به نام شهید شهناز حاجی‌شاه می‌رسیم.
سال 1339 سومین فرزند خانواده حاجی شاه متولد شد. از پدر و مادری دزفولی الاصل. این دختر زیبا شهناز نام گرفت. مادر نذر حضرت زهرا سلام الله علی‌ها کرده بود که پس از دو فرزند پسر، خداوند دختری به او عطا کند.
شهناز در مکتب اهل بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام پرورش یافت. خانواده‌اش بخاطر شغل پدر در خرمشهر زیبا ساکن شدند. در دوران سخت انقلاب تحصیلاتش را تا مقطع دیپلم ادامه داد. بنا به گفته خانواده‌اش از سن خود بهترین بهره را در کسب علم آموزی برده بود.
گواهینامه رانندگی داشت. تایپ فارسی و لاتین را بسیار خوب از بر شده بود. پس از پیروزی انقلاب و در زمانی که هنوز نهضت سواد آموزی تشکیل نشده بود به همراه دوستانش به روستا‌ها می‌رفتند و به بازماندگان از تحصیل سواد یاد می‌دادند. شهناز دروس حوزوی خوانده بود؛ و در بسیاری از مواقع به ارشاد دیگران می‌پرداخت.
نماز اول وقت با لباس‌هایی آراسته و زیبا، از او یک عاشق الهی ساخته بود. آن طور که خانواده و دوستانش روایت کرده‌اند لباس نمازش با لباس بیرون از خانه فرق داشت. او هر شب بعد از نماز عشا ادعیه می‌خواند و اشک می‌ریخت.
جنگ تحمیلی که شروع شد با وجود مهاجرت خانواده اش از خرمشهر در کنار برادرانش ماند. تا از شهر دفاع کند. او در مکتب قرآن خرمشهر در کنار چند نفر از خواهران مشغول شد. تمام اجناسی را که از کل کشور در کامیون به خرمشهر می‌رسید، از قبیل مواد غذایی و دیگر اقلام خوراکی به همراه دوستش شهناز محمدی آن‌ها را روی دوششان می‌گذاشتند و در انباری که از قبل تعیین شده بود جاسازی می‌کردند.
خیلی وقت‌ها او و دوستش را می‌دیدند که نان خشک می‌خورند. وقتی ازشان می‌پرسیدند: چرا نان خشک می‌خورید و از این مواد خوراکی استفاده نمی‌کنید؟ جواب می‌دادند: مردم این‌ها را برای رزمنده‌ها فرستادند ما که رزمنده نیستیم ما به رزمنده‌ها خدمت می‌کنیم.
خانم‌هایی که در خرمشهر حضور داشتند تعریف می‌کنند: شب قبل از شهادت با شهناز و گروهی دیگر از خواهران دور هم جمع شده بودیم. آن شب شهناز لباس سفیدی پوشید و چادر سفیدی به سر کرد. با تعجب از او پرسیدیم: در این آتش و خون جنگ، پوشیدن لباس سفید چه معنایی دارد؟
او جواب داد: آدم وقتی خوشحال است بهترین لباس هایش را می‌پوشد. بلند شوید دو رکعت نماز بخوانیم و چند عکس یادگاری بگیریم.
روز موعود فرا رسید هشتم مهرماه 59 شهناز به همراه دوستش شهناز محمدی در حال انتقال مواد خوراکی به رزمندگان بودند. در بین راه با دیدن یک رزمنده مجروح که در چهارراه گل فروشی خرمشهر بر زمین افتاده بود از خودرو پیاده شدند. تا به او امداد برسانند. همین که به طرف مجروح رفتند خمپاره به آنجا اصابت کرد و شهناز حاجی شاه به همراه دوستش شهناز محمدی مظلومانه به شهادت رسیدند. ترکش‌ها مستقیما به قلب شهناز اصابت کرده بود.
نحوه کفن و دفن شهناز داستان غریبی دارد. شهناز در گلزار شهدای خرمشهر به خاک سپرده شد؛ اما آنقدر شهر ناامن بود که فقط 5 نفر در تشییع او شرکت کردند. بی‌آنکه پدرش حضور داشته باشد.
مادر، غریبانه دختر عزیزش را کفن و دفن کرد. در آخرین دیدار کفن شهناز را کنار می‌زند و می‌گوید: شیرم حلالت. تو نذر حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها بودی. فقط یک خواهش از تو دارم؛ دعا کن در این جنگ پیروز شویم و دل امام (ره) شاد شود.
وقتی پیکر بی‌جان او را به دست خاک سپردند، برادر‌ها با دست روی یک سنگ نام شهناز را حکاکی کردند و بعد‌ها با همین نشانه‌ها توانستند مزار او را پیدا کنند. او اولین بانوی شهید مقاومت خرمشهر بود.
بنا به خاطرات خانم کاظم‌زاده، عکاس و خبرنگار جنگ تحمیلی، بعد از شهادت شهناز به فاصله یک ماه برادرش حسین به شهادت رسید که هیچ گاه پیکرش پیدا نشد. او تا روز آخر که خرمشهر سقوط کرد ماند و جنگید.
برادر بزرگش ناصر بعد از آزادی خرمشهر در منطقه شهید شد. اکنون او در جوار مزار دو برادر شهیدش ناصر و حسین حاجی‌شاه در گلزار شهدای خرمشهر آرمیده است. شادی روح شهدا صلوات

ندای لرستان


لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/200290/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

فرارو بررسی کرد: توافق یا جنگ تمام‌عیار؟

مسابقه ملی کتاب‌خوانی «انسان بر سر دو راهی» در لرستان

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

دربارۀ ساماندهی مهاجران افغانستانی

نجات بیماران زیر سقف‌های ویران و شیشه‌های شکسته

آتش‌نشانی که پیکرهای خانواده‌اش را از زیر آوار بیرون آورد

آنها قهرمان بودند؛ روایتی از رنج پرستاران و جراحان بیمارستان شهدای تجریش

دین و ملیت از ایران ما در جهان مدرن مراقبت می کند

تنفس مصنوعی در روزهای قرمز بورس

فرودگاه‌های کشور به جز تبریز و اصفهان بازگشایی شد

تغییر شکل پازل بازار کار ایران

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

از کجا بفهمیم کبد چرب داریم؟!

علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

اثر جدید حمید سحری؛ وضعیت متفاوتِ رئال مادرید و بارسلونا در این روزها

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

اثر جدید حمید سحری برای درگذشت دیگو ژوتا و برادرش

نفوذ گردوخاک به لرستان

حق ایران در دریافت خسارت از آمریکا

قدردان آورده «انسجام ملی» باشیم

سوءاستفاده ترامپ از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا

حسادت کور وطن‌فروشان به محبوبیت محسن چاوشی

پایان قیمت‌گذاری دستوری راه نجات بازار

قیمت گوشت قرمز در بازار

کوچ سرمایه به دارایی‌های امن

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود

تداوم گرمای هوا در لرستان

شور و حال عزاداران لرستانی در شب هفتم محرم

قهوه برای کبد خوبه؟!

ساموئله ریچی به میلان پیوست