ندای لرستان

آخرين مطالب

کشف نشانه‌هایی از ذره‌ای مرموز به نام «گلوله چسبناک» علمي

کشف نشانه‌هایی از ذره‌ای مرموز به نام «گلوله چسبناک»
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فیزیکدانان نشانه‌هایی از یک ذره مرموز به نام گلوله چسبناک(Glueball) کشف کرده‌اند.

دانشمندان مدت‌هاست که به دنبال ذره‌هایی موسوم به «گلوله‌های چسبناک» هستند که به خودی خود حالت‌های متصل به ذرات گلوئون زیراتمی را بدون هیچ کوارکی تشکیل می‌دهند.
به نقل از اس‌ای، اکنون ممکن است آنها را که در یک آزمایش شتاب دهنده ذرات پنهان شده بودند، پیدا کرده باشند.
این نوید یک پیشرفت بسیار مهم در حوزه فیزیک را می‌دهد. کار اصلی گلوئون‌ها نگه داشتن کوارک‌ها سر جای خود و پایدار نگه داشتن اتم‌ها است. کوارک‌ها بلوک‌های سازنده پروتون‌ها و نوترون‌ها هستند.
این نقش باعث می‌شود گلوئون بخشی از نیروی هسته‌ای قوی باشد که یکی از چهار نیروی اساسی طبیعت است که قوانین فیزیک همراه با گرانش، الکترومغناطیس و نیروی هسته‌ای ضعیف بر پایه آنها بنا شده است.
تا به حال گلوله‌های چسبناک فقط گزاره‌های نظری بوده‌اند که فیزیکدانان فکر می‌کردند باید وجود داشته باشند، چرا که گلوئون‌ها باید بتوانند به یکدیگر بچسبند.
گلوئون‌های منفرد حاوی هیچ ماده‌ای نیستند، آنها فقط نیرو را حمل می‌کنند، اما گلوله‌های چسبناک جرم دارند که توسط برهمکنش‌های گلوئون‌ها ایجاد می‌شود. اگر بتوانیم آنها را شناسایی کنیم، نشانه دیگری بر این است که درک کنونی ما از نحوه عملکرد کیهان که به عنوان مدل استاندارد فیزیک ذرات نیز شناخته می‌شود، واقعا درست است.
این موضوع در آزمایش‌های برخورددهنده الکترون-پوزیترون پکن در چین مورد بررسی قرار گرفت. این برخورددهنده برای درهم شکستن مزون‌ها که ذرات متشکل از کوارک و ضدکوارک هستند که توسط نیروی هسته‌ای قوی کنار هم قرار گرفته‌اند، استفاده شد.
فیزیکدانان در حالی که صحبت از یک دهه داده‌های مربوط به حدود 10 میلیارد نمونه است، با غربال کردن بقایای زیر اتمی حاصل از این خرد کردن ذرات توانستند شواهدی از ذرات با جرم متوسط 2395 MeV/c2 را ببینند. این همان جرمی است که پیش‌بینی می‌شود گلوله‌های چسبناک داشته باشند.
نام ذره مورد بحث X(2370) است و در حالی که برخی از محاسبات دیگر دقیقاً با آنچه محققان به دنبال آن بودند مطابقت ندارند، چندان دور از دسترس نیستند. برای دریافت پاسخ قطعی به اندازه گیری‌های بیشتر و مشاهدات بیشتری نیاز خواهد بود.
بنابراین هنوز کاملاً اثباتی مبنی بر وجود قطعی گلوله‌های چسبناک نیست، اما شواهد وجود آن در حال افزایش است.
دانشمندان در سال 2015 فکر می‌کردند که نگاهی اجمالی به گلوله‌های چسبناک انداخته‌اند و حالا این ذره مرموز ممکن است از حالت نظری به واقعیت درآید.
بسیاری از این تحقیقات علمی با پیشرفت‌های مداوم در تکنیک‌های ریاضی و قابلیت‌های محاسباتی امکان‌پذیر می‌شوند که برای محاسبه تعداد زیادی از تعاملات و تحولات خاص که ممکن است از یک گلوله چسبناک سرچشمه گرفته باشند، مورد نیاز است.
به علاوه، ما اکنون تجهیزات و ابزار لازم برای بررسی اساسی‌ترین عملکردهای جهان طبیعی و تولید میلیاردها حالت ذره‌ای مورد نیاز برای شناسایی چیزی به ‌عنوان کمیاب و عجیب و غریب مانند گلوله‌های چسبناک را داریم.
این پژوهش در مجله Physical Review Letters منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/952148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم بزرگداشت شهدای جنگ 12 روزه پلدختر

آیین پاسداشت «محمدرضا رشیدی» نویسنده پیشکسوت لرستانی

نخستین گردهمایی توجیهی رؤسای ادارات آموزش بنیاد شهید «منطقه 1» کشور برگزار شد

انزجار مردم لرستان از جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ 12 روزه

تحقق 78 درصد تعهد جوجه ریزی در مرغداری‌های لرستان

عزاداری دهه دوم محرم در کوهنانی کوهدشت

راه‌اندازی شبکه «ایران یاران جوان» در لرستان

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده پاسدار شهید مجید آل ابراهیم در چالوس

آغاز همکاری بیمه دی و فدراسیون فوتبال از امروز

کوسه های جزیره کیش؛ زیبا و بی خطر

حجاب و عفاف یکی از مهمترین وصایای شهدا بوده است/ خطر دوگانگی ارزشی یکی از تهدیدهای هویتی است

سازمان منطقه آزاد کیش به دنبال توسعه تولید برق از انرژی خورشیدی/ رشد بی‌سابقه سرمایه‌گذاری در جزیره

اعلام قیمت جدید انواع نان در لرستان

آزادی 20 والد مرتکب جرایم غیرعمد با پیگیری آموزش و پرورش لرستان

توقیف محموله 20 میلیارد ریالی سیگار قاچاق در لرستان

دستگیری کلاهبردار رسید ساز جعلی میلیاردی در خرم آباد

قدردانی وزیر میراث فرهنگی از استاندار لرستان

وجود 400 گونه جانوری در لرستان

تشکیل 70 پرونده قضایی برای آتش سوزی کاه و کلش در لرستان

شهدا با انتخاب مرگ، به حیات جاودان رسیدند / شهادت مفهومی از هستی‌بخشی است

آمادگی راهداری لرستان برای سفر ایمن زائران اربعین حسینی(ع)

تلاش آبفای لرستان برای رفع تنش آبی در استان

افت یک متری سطح آب‌های زیرزمینی لرستان

نجات 20 خانواده از آسیب اجتماعی با آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در لرستان / راه اندازی «اتاق ایده‌پردازی» علیه آسیب‌های اجتماعی

شوراها نهاد توانمندسازی و بهبود کیفیت حکمرانی هستند

نقش آفرینی ویژه نیروی انتظامی در جنگ 12 روزه باعث غضب رژیم صهیونیستی شد

ثبت مکان های پیش از تاریخ دره خرم آباد، مهر تایید یونسکو بر اصالت ماست

استاندار لرستان: همه استان از مواهب ثبت جهانی دره خرم آباد بهره خواهد برد

کیش در مسیر معماری نوین فرهنگی؛ از زیرساخت و هویت تا عدالت و مشارکت

رهروان واقعی سیره شهدا باشیم

جنبه مردمی انقلاب مردم را پای‌کار ایران نگه‌داشت

تقویت اتحاد و وفاق ملی در کشور نتیجه جنگ 12 روزه

ادامه گرما و ناپایداری‌های محلی در هرمزگان همراه با احتمال وقوع رگبار و تندباد

رقابت بیش از 24 هزار داوطلب لرستانی در کنکور

کشف 5 تن کود شیمیایی فاقد مجوز در دورود

ساماندهی 19 هزار ناظر انتخاباتی در لرستان

بازدید اداره تعلیم و تربیت کودک از کودکستان های ناحیه یک و دو خرم آباد

بازگشت سنجاب ربوده شده به زیستگاهش در لرستان

حرکت به‌سوی تحول قرآنی؛ آغاز بررسی میدانی مراکز دارالقرآن

انتصاب «سرپرست اداره‌کل امور مشاورین وزرا و روسای دستگاه‌های اجرایی»

صدور هشدار زرد هواشناسی برای گرما در لرستان

مراسم گرامیداشت شهدای اقتدار و امنیت فراجای لرستان

اجرای نمایش علاج در وطن در الیگودرز

کاهش دمای هوا در لرستان

بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار از برخی طرح های سلسله

ثبت محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم آباد در فهرست میراث جهانی

دیدار چهره‌به‌چهره مدیرکل بنیاد شهید منطقه دو استان قم با خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار یزد زنده نگه داشتن خاطره شهدای اقتدار را خواستار شد.

تشییع باشکوه پیکر شهید حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک مقدس ایران اسلامی در زاهدان

دانشگاه خوب می‌تواند ملت خود را به سعادتی واقعی برساند/ دانشگاه شاهد باید در مسیر توسعه علومی گام بردارد که برای جامعه منفعت داشته باشد