ندای لرستان

آخرين مطالب

خبر مهم درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران اقتصادي

خبر مهم درباره آزادسازی اموال بلوکه شده ایران
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - معاون حقوقی رئیس‌جمهور، گفت: آمریکایی‌ها در زمینه اینکه باید از انتقال اموال بستگان شاه، پس از پیروزی انقلاب جلوگیری می‌کردند، در دیوان داوری ایران و آمریکا محکوم شدند

محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور در برنامه «صف اول» با اشاره به آزادسازی اموال بلوکه شده ایران، گفت: ما از ابتدای انقلاب تعداد زیادی پرونده اختلافی با آمریکا داشتیم که بسیاری از آن‌ها به اتمام رسیده است؛ ما از اول انقلاب، در مجموع 3 میلیارد و هشتصد میلیون دلار آمریکا را محکوم کردیم و آمریکا نیز متعاقباً 2 میلیارد و پانصد میلیون دلار ما را محکوم کرده است.
واکنش دولت رئیسی به خبر استیضاح وزیر خارجه در مجلس
وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین پرونده‌های دیگر به نام B1 نیز در حال رسیدگی است و امیدواریم هرچه زودتر رأی آن صادر شود. در یکی از پرونده‌ها، رأی به نفع ما صادر شده بود، اما آمریکایی‌ها پول آن را نمی‌دادند و پس از چند بار مکاتبه با رئیس دیوان بین‌المللی لاهه، خوشبختانه با تذکراتی که داده شد و آمریکایی‌ها مجبور به آزادسازی 43 میلیون دلار ما شدند که در حال حاضر در حساب ما در کشور هلند در دسترس است.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور، اظهار کرد: اختلاف ما با آمریکا راجع‌به مبالغی است که قبل از انقلاب به آمریکایی‌ها داده بودیم تا در قبال آن به ما تجهیزات نظامی فرخته شود که بعد از پیروزی انقلاب این مسأله متوقف شد که مبلغی از پول ما در دست آنان باقی ماند و با توجه به شرایط خاص اول انقلاب، یافتن اسناد و مدارک مربوط به آن کار سختی بود و اخیرا با تلاشی که در دولت فعلی انجام شد، اسناد مربوط به جریان افتاد و خوشبختانه در حال حاضر در شُرف اقدام است و در سال آینده رأی نهایی آن صادر خواهد شد.
اولین واکنش دولت رئیسی به خبر استیضاح وزیر خارجه در مجلس
وی با اشاره به مسأله اموال شاه و بستگان وی یادآور شد: متأسفانه در بیانیه الجزایر که مبنای تشکیل این دیوان حقوقی بوده است در آنجا آمریکایی‌ها تعهد دادند که به استرداد اموال شاه و بستگان وی کمک کنند، لذا چند پرونده که در ابتدای انقلاب در کشور وجود داشته، نسبت رأی به نفع بستگان شاه صادر شده و برخی از پرونده‌ها را نیز مسئولین امر در آمریکا تشکیل دادند و آمریکایی‌ها با این پرونده‌ها همکاری نکردند در نهایت شکایت ما به دیوان داوری ایران و ارسال شد که بخشی از رأی نهایی دیوان به نفع ما و بخشی دیگر به ضرر ما است.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور ادامه داد: آمریکایی‌ها در زمینه اینکه باید از انتقال اموال بستگان شاه جلوگیری می‌کردند، محکوم شدند؛ ما در این موارد باید سند دقیق ارائه دهیم، البته مستلزم آن بوده که در داخل کشور اقدامات مناسب‌تری صورت گیرد و امیدواریم تا هرچه زودتر اقدامات مربوط به داخل کشور انجام شود تا بتوانیم اسناد مربوط را به دیوان ارائه کرده و رأی مناسبی علیه آمریکا بگیریم.
دهقان با اشاره به پرونده مربوط به جانبازان شیمیایی، خاطرنشان کرد: در گذشته پرونده‌ای با شکایت 13 تن از جانبازان وجود داشت که چند شرکت هلندی را محکوم کرده بودند؛ به تازگی نیز علیه دو شرکت هلندی اقامه دعوا شده بود، یکی از شرکت‌ها در رأی بدوی دادگاه‌های داخلی هلند محکوم شده است و تخلف شرکت دیگر نیز برای دادگاه مربوطه محرز نشد و در نتیجه محکوم نشده است، اما طبیعتاً جانبازان عزیز ما می‌توانند تجدیدنظرخواهی کنند، چرا که این شرکت‌ها چندین بار و مجموعاً حدود 5500 تن مواد مربوط به بمب‌های شیمیایی را به صدام داده‌اند و نمی‌توانند ادعا کنند که از استفاده آن بی‌خبر بودند.
وی در ادامه به تشریح لایحه مربوط به مقابله با تحریم‌های آمریکا پرداخت و گفت: ما از ابتدای به کار دولت سیزدهم با همکاری کارشناسان لایحه مقابله با تحریم‌های آمریکا را آماده کردیم که در حال حاضر در دستورکار مجلس است و امیدواریم هرچه زودتر این لایحه در همین دوره مجلس به نتیجه برسد.
معاون حقوقی رئیس‌جمهور با اشاره به محورهای این لایحه تصریح کرد: اولین محور آن این است که کشورهایی که در معرض تحریم آمریکایی‌ها قرار می‌گیرد مورد حمایت قرار گیرند، همچنین در این لایحه صندوقی برای حمایت مادی از تحریم‌شادگان پیش‌بینی کرده‌ایم.
دهقان دامه داد: همچنین کارگروهی برای رصد وضعیت تحریم‌ها و یا اقدامات کشورهای ثالث در این لایحه پیش‌بینی شده است.
گرروه خبر سیمرغ
منبع: farsnews.com

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/919850/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

طرح موفق سلامت دهان در لرستان به زودی ملی می‌شود

خرم‌آباد در مسیر ثبت جهانی یونسکو / مراسم روز خرم‌آباد در پایتخت

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

خرم‌آباد آماده برگزاری مهمانی 3 کیلومتری غدیر

برداشت گل محمدی از گلستان‌های بروجرد

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

2 کمربندی برای خرم‌آباد احداث می‌شود؛ ادامه آزادراه بروجرد - اراک

فاجعه کوهدشت سقوط کودک به چاه نبوده | چطور 7 مرد یک خانواده جانشان را از دست دادند؟ | تشکیل پرونده قضایی برای حادثه

برپایی جشن 3 کیلومتری غدیر در خرم‌آباد

دستگیری حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی در بروجرد

عملکرد مطلوب بانک مسکن در پاسخگویی به مشکلات متقاضیان نهضت ملی

تعداد قربانیان چاه کوهنانی 7 نفر است

کسب مقام چهارم لرستان در مسابقات کشتی آزاد نونهالان کشور

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

جزئیات مرگ 7 قربانی در یک چاه

همایش تقدیر از دانش‌آموزان برتر وقبول شدگان دانشگاه فرهنگیان در منطقه پاپی

آغاز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

پرونده پروژه‌های سدسازی لرستان روی میز وزیر نیرو

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

پرسپولیس پاسخ سکوتش را گرفت!

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

دادگستری: فوت 8 نفر در چاه کوهنانی کذب است/ واقعیت ماجرا چیست؟

پرسپولیس در برابر توهین به بیرانوند سکوت کرد؛ پاسخش را هم گرفت!

نقشه نجات به فاجعه تبدیل شد؛ ماجرای عجیب مرگ 7 نفر در دل چاهی در کوهدشت

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟