ندای لرستان

آخرين مطالب

دارو هم کالای لاکچری شد؟ مقالات

دارو هم کالای لاکچری شد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آیا دارو هم جزو تجملات فانتزی زندگی است که هرکه مثلا بر فرزند کودک یا نوجوانش خواست باجی بدهد، فلان ابزار لاکچری تفریحی و تفنّنی را در اختیارش بگذارد و هرکه نداشت، همان گردوبازی خانگی را به فرزندانش توصیه کند؟(اگر همین گردو هم امروز لاکچری نشده باشد!)
محمد علی فیاض بخش| امروز هجدهم اردیبهشت ماه، روز بیماری‌های سخت و صعب‌العلاج و روز جهانی تالاسمی است.
درد بیماری برای بیمار است و درد مضاعف بیماری‌های سخت برای اطرافیان بیمار. دارو، تنها یک سوی وسیله‌ بهبود است و سوی دیگرِ بهبود، آرامش و امید است. این امید بیش از آن که از سوی خود بیمار به وی القا شود، در عهده‌ ناگزیرِ اطرافیان اوست؛ و البته دارو یکی از در دسترس‌ترین وسایل امیدآفرینی و آرامش‌زایی است….و اما آیا اطرافیان بیمار، امروزه به همین «در دسترس‌ترین»، دسترسی دارند؟
سئوال را جور دیگری بپرسم: 
«دسترسی» دارو نیز آیا باید همانند تفاوت دسترسی در دیگر امور عادی و جاری زندگی باشد که هرکس توان بیشتری داشت، مثلا از رستوران بهتری بهره‌مند شود و هرکه نداشت، به نان خورش خانگی بسنده کند؟ آیا دارو هم جزو تجملات فانتزی زندگی است که هرکه مثلا بر فرزند کودک یا نوجوانش خواست باجی بدهد، فلان ابزار لاکچری تفریحی و تفنّنی را در اختیارش بگذارد و هرکه نداشت، همان گردوبازی خانگی را به فرزندانش توصیه کند؟(اگر همین گردو هم امروز لاکچری نشده باشد!) 
جورتر دیگری(!) هم می‌توان پرسید:کسانی که در گلوگاه‌های اقتصاد و معیشت مردم نشسته‌اند و در تنگناهای این مردم، گشادراه‌های رفاه خویش را هرروز پهن‌تر می‌کنند، و از جمله ممکن است در شاهراه واردات دارو وتیغ بر شاهرگ بیماران خاص و غیرخاص بکشند، درد بی‌دارویی را چندبار حس کرده‌اند؟ درد گرانی و لاکچری‌شدنش را چه؟ اصلا جاییشان برای درد حساس مانده و نبضشان برای احساس رنج، تپشی را گذاشته؟
اگر حکیم ناصرخسرو قبادیانی احتمال این را می‌دادکه در پس هزارسال بعد از او روزگاری خواهد آمد که خیل عظیمی از مردمان، بدون آن‌که کمترین شناسایی نسبت به او داشته‌باشند، در خیابانِ هم‌نامش در به درِ دارو به قیمت هزار جلد دیوان او خواهند شد، لقای شعر و دیوانش را به عطایش می‌بخشید و حتی از نام و نانش درمی‌گذشت…. و اگر دلالان و سررشته‌دارانِ دارو، کمتر معرفتی نسبت به آن حکیم می‌داشتند، لااقل نام آن خیابان را از زینت خسرو ناصری می‌زدودند و مثلا می‌گذاشتند: خیابان دارو نادری!
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025808/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقشه نجات به فاجعه تبدیل شد؛ ماجرای عجیب مرگ 7 نفر در دل چاهی در کوهدشت

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

علت جان‌باختن 7 نفر در حادثه چاه کوهدشت اعلام شد

دستگیری متخلفان زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

تصادف در افرینه لرستان 2 فوتی و زخمی بر جا گذاشت

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

خرم‌آباد، یکی از کانون‌های مهم تمدنی ایران

مسمومیت 19 نفر در لرستان با قارچ سمی؛ رشد 51 درصدی مسمومیت در کشور

کشف و ضبط دو قبضه اسلحه از متخلفین زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

تابوی مذاکره با امریکا شکست

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

منم همون هوادار قدیمی

17 اردیبهشت 1402؛ روز سیاه رانت و اعتمادی که بازنگشت

چرا استقلال به مدیر ورزشی نیاز دارد

آینده بانک پرحاشیه

گره خوردن سرنوشت منطقه به مذاکرات ایران و آمریکا

پارس‌جنوبی امسال باید روزانه 722 میلیون متر مکعب گاز تولید کند

تعرفه گمرکی واردات خودرو در 1404 اعلام شد

رئیس اتحادیه املاک: خانه اولی‌ها عطای وام 1.28 میلیاردی مسکن را به لقایش می‌بخشند

رسانه ترکیه‌ای: بازار فولاد ایران در آستانه خروج از رکود است

نتایج هجدهمین طرح نیکوکاری کلاب اسنپ / 187 هزار و 500 مرتبه مشارکت کاربران اسنپ در خرید دستگاه ماموگرافی

برای رشد اقتصادی 8 درصدی چه مقدار سرمایه‌گذاری سالانه نیاز داریم؟

روز آرام بازار سکه و طلا؛ دلار ثابت ماند

لرستان در خظر خشکسالی بی‌سابقه