ندای لرستان

آخرين مطالب

جشن برای انار بی برند و بی‌نشان لرستان! اقتصادي

جشن برای انار بی برند و بی‌نشان لرستان!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - جشن انار در «تنگ سیاب» کوهدشت بنا بر گفته مسئولان لرستان در راستای معرفی انار لرستان به‌عنوان یاقوت سرخ ایران به داخل و خارج کشور برگزار شد؛ ولی آنچه قابل‌توجه بود این است که انار کوهدشت لرستان در حال حاضر با وجود کیفیت بالا به نام دیگر استان‌های کشور صادر می‌شود.
در حال حاضر تجار و صادرکنندگان انار با خریداری انار لرستان این محصول باکیفیت و ارگانیک را با برند دیگر استان‌ها از جمله «انار ساوه» به داخل و خارج کشور صادر می‌کنند که این امر موجب شده که با وجود کیفیت بالای انار لرستان هیچ‌گاه این محصول به نام این استان در بازارها عرضه نشود.
حذف نام لرستان در کنار این محصول ارگانیک موجب شده که حاصل دسترنج باغداران لرستانی در اوج گمنامی نصیب دیگر استان‌های کشور شود.
این موضوع به‌گونه‌ای است که حتی در جشن انار برگزار شده مسئولان لرستان نیز با اشاره به صادرات انار لرستان به نام دیگر استان‌ها بر لزوم چاره‌اندیشی در این زمینه تأکید کردند.
سید عماد شاهرخی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در این جشنواره، اظهار داشت: هدف ما در استان اجرای سیاست‌های وزارت جهاد کشاورزی است که یکی از برنامه‌های وزارت شناسه‌دار کردن باغات در کشور است که ما نیز به‌تبع این رویکرد در استان در تلاش هستیم که تمام باغات مثمر را شناسه‌دار کنیم.
وی افزود: باتوجه‌به روش‌های تلفیقی و بیولوژیکی با مبارزه آفات به‌ویژه دررابطه‌با کرم گلوگاه انار و کاهش آفات سوختگی و ارتقای سطح کیفی و کمی محصول و در نتیجه کاهش ضایعات محصول امسال شاهد افزایش بیش از 20 درصد تولید این محصول هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه این محصول دارای ظرفیت‌های خوبی برای صادرات در بازارهای جهانی است، گفت: این محصول یکی از ظرفیت‌های مناسب برای صادرات به بازارهای جهانی است که می‌طلبد با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و برند سازی این محصول به اقتصاد و اشتغال استان کمک شود.
شاهرخی، بیان داشت: بر اساس سامانه پهنه‌بندی، سطح زیر کشت انار در استان در سال 1400، سه هزار و 140 هکتار و تولید 65 هزار و 700 تن بوده است که در سال 1402 به سه هزار و 500 هکتار با تولید 67 هزار و 700 تن رسیده است.
وی تصریح کرد: از این میزان، در سال 1400 میزان سطح باغات انار در کوهدشت هزار و 900 هکتار با تولید 49 هزار تن بوده است که در سال جاری به دو هزار و 200 هکتار و تولید 55 هزار و 700 تن رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، اظهار کرد: بیشترین سطح مجتمع انار کاری با حدود هزار و 200 هکتار مربوط به منطقه «سیاب» کوهدشت است که بیشترین باغات متمرکز در کشور، انارستان «سیاب» است.
شاهرخی، ادامه داد: میزان تولید انار امسال باتوجه‌به بهبود شرایط اقلیمی، فعالیت‌های ترویجی، برنامه‌های تغذیه‌ای و مبارزه با آفات و بیماری‌های جهاد کشاورزی با حدود 20 درصد افزایش نسبت به سال قبل به حدود 70 هزار تن خواهد رسید.
وی افزود: بر اساس آخرین آمارنامه رسمی، لرستان در حوزه عملکرد واحد سطح «تولید» انار در کشور، رتبه اول را به خود اختصاص داده است و در حوزه سطح زیر کشت در جایگاه هشتم کشور قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، عنوان کرد: میانگین کشوری تولید انار در هر هکتار 19 تن است؛ اما این در حالی است که میزان تولید انار در کوهدشت در هر هکتار بالغ بر 25 تن است.
شاهرخی، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مواردی که در تولید محصولات بعد از امنیت غذایی مطرح می‌شود سلامت غذایی است که موردتوجه بسیار زیاد تمام کشورها است مخصوصاً کشورهایی که به‌عنوان واردکننده محصول هستند و اهمیت آن از لحاظ درآمدزایی برای کشورهای تولیدکننده بسیار مهم است.
وی عنوان کرد: یکی از زیر بخش‌های کشاورزی که دارای بیلان مثبت در صادرات است و ایجاد درآمد ارزی برای کشور دارد زیر بخش باغبانی است که محصولات باغبانی شامل میوه‌جات، سبزی و سیفی جات گلخانه‌ای، قارچ و… را شامل می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: باتوجه‌به اهمیت و صادرات محور بودن محصولات باغی و گلخانه‌ای، باید معرفی محصولات را باهدف صادرات در دستور کار قرار دهیم، برای تحقق این امر نیازمند برند سازی و شناسنامه‌دار کردن محصولات هستیم.
شاهرخی، اظهار کرد: در طرح شناسنامه‌دار کردن باغات میوه و گلخانه‌ها به هر محصول یک کد و شناسه تعلق می‌گیرد که مشخصات آن محصول، نظیر تولیدکننده و محل تولید کاملاً مشخص و قابل‌شناسایی است و میزان سموم مصرفی و نوع آن، باقیمانده نیترات، باقیمانده یا وجود فلزات سنگین و یا آفات و بیماری‌ها در این شناسنامه خواهد آمد.
وی افزود: تکمیل زنجیره تولید تا فروش محصولات کشاورزی برای مصرف‌کننده داخلی و همچنین صادرات به خارج از کشور بسیار اهمیت دارد، در همین راستا ثبت اطلاعات محصولات باغی و واحدهای گلخانه تولیدی در سامانه «سانکا» و صدور کد شناسه می‌تواند در سلامت محصولات و روند تولید، تنظیم بازار داخلی و صادرات مؤثر و مهم باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان مزایای شناسنامه‌دار کردن باغات را پرداخت اعتبارات و تسهیلات بانکی، پذیرش در قوه قضائیه به‌عنوان وکالت، تأمین حامل‌های انرژی، اعمال انواع قوانین معافیت از مالیات‌ها، استفاده از تسهیلات بانکی یارانه‌دار سیستم‌های آبیاری، استفاده از کود و سموم یارانه‌ای، استفاده از مکانیزاسیون و.... عنوان کرد.
شاهرخی، تصریح کرد: کار صدور این شناسنامه‌ها یا (QRcode) توسط اتاق اصناف کشاورزی در شهرستان‌ها صورت خواهد گرفت.
فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز در این جشنواره، اظهار داشت: کارگروه بررسی و رفع مشکلات منطقه «سیاب» با حضور معاون اقتصادی استاندار، فرماندار و مدیران دستگاه‌های ذی‌ربط برگزار شود.
وی ادامه داد: در این کارگروه مطالبات مردم و باغداران این منطقه بررسی و برای رفع مشکلات آنها تصمیم‌گیری شود.
استاندار لرستان، ایجاد زیرساخت‌های گردشگری برای رونق و توسعه این منطقه را ضروری دانست و عنوان کرد: هر ساله در فصل برداشت انار شاهد حضور مراجعه‌کنندگان زیادی از اقصی‌نقاط و حتی خارج از استان هستیم که این موضوع ضرورت ایجاد زیرساخت‌های گردشگری را در این منطقه دوچندان می‌کند.
زیویار، همچنین قدمت تاریخی این منطقه را بخشی دیگر از ظرفیت‌های منطقه «سیاب» برشمرد و گفت: کتیبه‌های کشف شده در این منطقه قدمت چندهزارساله آن و حتی وجود میوه انار در سالیان بسیار دور را در سیاب نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: این قدمت نیز یک ظرفیت اساسی است که جای کار دارد.
استاندار لرستان، ارزش و اهمیت میوه انار را در ادیان مختلف به‌ویژه اسلام را بسیار والا دانست و عنوان کرد: این اهمیت و ارزش نشانی از الگوی ایرانی‌اسلامی این میوه و جایگاه بالای آن را دارد.
زیویار در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تعامل بخش خصوصی و دولتی برای توسعه این انارستان‌ها تأکید کرد و گفت: هیچ‌کدام از این بخش‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند تمام ظرفیت‌های این بخش را به بار بنشانند و برای آن باید تعامل و همکاری این دو بخش فراهم شود.
وی تصریح کرد: زنجیرهٔ ارزش تولید این محصول حلقه‌های مفقوده زیادی از جمله بسته‌بندی، فراوری محصولات جانبی و سردخانه‌ها را دارد که هر کدام از آنها نیازمند توجه ویژه است.
بنابراین گزارش، در حال حاضر انار لرستان به نام این استان خورده و به نام دیگر استان‌ها نوشته می‌شود تا یاقوت سرخ ایران در گمنامی باغداران لرستانی به نام دیگر استان‌ها سر از بازارهای کشورهای مختلف دنیا از جمله کشورهای اروپایی در بیاورد، تا زمانی که برای صادرات انار لرستان برند و نشان تعریف نشود برگزاری جشن‌های مختلف برای اناری که به نام دیگر استان‌ها به بازارها راه می‌یابد نتیجه‌ای چندان ملموسی نخواهد داشت و مسئولان باید تمرکز خود را متوجه ثبت برند انار لرستان در اذهان مردم کنند.
 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/918311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله اعتماد/ ظرف و مظروف آموزش

بی‌اعتبار

سرمقاله ایران/ ایران و زنان

سرمقاله جام جم/ خبرسازی برای خروج از بن‌بست

3 عامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار

آخرین وضعیت طرح انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی؛ کارت‌‌های سوخت خود را دور نیندازید

طرح موفق سلامت دهان در لرستان به زودی ملی می‌شود

خرم‌آباد در مسیر ثبت جهانی یونسکو / مراسم روز خرم‌آباد در پایتخت

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

خرم‌آباد آماده برگزاری مهمانی 3 کیلومتری غدیر

برداشت گل محمدی از گلستان‌های بروجرد

فارن‌افرز: ایران از تاریخ آموخته به آمریکا اعتماد نکند

سرمقاله آرمان ملی/ دولت از هجمه‌های مخالفان نترسد

پیش‌پرده مذاکراتی ایران و آمریکا

2 کمربندی برای خرم‌آباد احداث می‌شود؛ ادامه آزادراه بروجرد - اراک

فاجعه کوهدشت سقوط کودک به چاه نبوده | چطور 7 مرد یک خانواده جانشان را از دست دادند؟ | تشکیل پرونده قضایی برای حادثه

برپایی جشن 3 کیلومتری غدیر در خرم‌آباد

دستگیری حفاران غیرمجاز میراث فرهنگی در بروجرد

عملکرد مطلوب بانک مسکن در پاسخگویی به مشکلات متقاضیان نهضت ملی

تعداد قربانیان چاه کوهنانی 7 نفر است

کسب مقام چهارم لرستان در مسابقات کشتی آزاد نونهالان کشور

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

جزئیات مرگ 7 قربانی در یک چاه

همایش تقدیر از دانش‌آموزان برتر وقبول شدگان دانشگاه فرهنگیان در منطقه پاپی

آغاز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

پرونده پروژه‌های سدسازی لرستان روی میز وزیر نیرو

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

پرسپولیس پاسخ سکوتش را گرفت!

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

دادگستری: فوت 8 نفر در چاه کوهنانی کذب است/ واقعیت ماجرا چیست؟

پرسپولیس در برابر توهین به بیرانوند سکوت کرد؛ پاسخش را هم گرفت!

نقشه نجات به فاجعه تبدیل شد؛ ماجرای عجیب مرگ 7 نفر در دل چاهی در کوهدشت

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟