ندای لرستان

آخرين مطالب

فروش متری مسکن، بازار را به کدام سو می‌برد؟ شهرداری تهران

فروش متری مسکن، بازار را به کدام سو می‌برد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - در حالی مسئولان بازار سرمایه معتقد هستند فروش متری مسکن باعث دور زدن رکود این بازار می‌شود که بسیاری از کارشناسان مسکن اعلام کرده‌اند، دولت علاوه بر این طرح، باید بر روی تولید و عرضه مسکن تمرکز کند.

در سالی که گذشت بحث راه‌اندازی صندوق املاک و مستغلات در بورس داغ شد؛ ابزار جدیدی که بسیاری از کارشناسان اعلام می‌کنند به تنهایی در بازار مسکن اثرگذار نخواهد بود و دولت باید علاوه بر این طرح بر روی تولید و عرضه مسکن و همچنین تقویت قدرت خرید مسکن اقدام و تمرکز کند.
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه راه‌اندازی صندوق املاک و مستغلات و فروش متری مسکن اثر چندانی بر بازار مسکن نخواهد گذاشت و بالعکس این بازار با فروش متری و سانتی‌متری با افزایش قیمت روبرو خواهد شد، گفت: بازار مسکن نیازمند افزایش تولید و عرضه است.
او ادامه داد: تنها اثری که صندوق املاک و مستغلات و فروش متری بر جای خواهد گذاشت، بر بازار بورس است.
همچنین عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: بازار مسکن با طرح فروش متری مسکن به سرانجام نمی‌رسد و این بازار همچنان در رکود تورمی به سرخواهد برد.
او گفت: بازار مسکن نیاز به طرح فروش متری ندارد بلکه در این بازار باید عرضه و تقاضا برابر باشد تا شاهد بهبود شرایط باشیم.
طبق بررسی‌های صورت گرفته نیز مشخص شد وزارت راه وشهرسازی تمایلی به اجرای این طرح ندارد و تمرکز بیشتر دولت بر روی طرح نهضت ملی مسکن و اجرایی شدن طرح تخصیص زمین به متقاضیان است. براساس این گزارش سال 96 صندوق زمین و ساختمان نسیم راه‌اندازی شده بود که بعد از گذشت چند سال این صندوق ورشکست و تمامی املاک و واحدهای این صندوق توسط بانک مسکن خریداری شد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در مراسم رونمایی از صندوق املاک و مستغلات اعلام کرده بود با توجه به افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن، کسی که بخواهد در این بازار سرمایه‌گذاری کند احتیاج به سرمایه زیادی دارد، اما در این صندوق‌ها سرمایه‌گذار با هر مبلغی می‌تواند از سود این بازار بهره‎‌مند شود.
وی در ادامه گفت: این صندوق‌ها نقدشوندگی سرمایه‌گذاری در املاک را بالا برده و با دور زدن رکود بازار مسکن به دلیل وجود بازارگردان و خرید و فروش روزانه می‌توان هر زمانی دارایی خود را به پول نقد تبدیل کرد. همچنین سرمایه‌گذار علاوه بر کسب سود از افزایش قیمت این املاک، می‌تواند از اجاره این املاک به صورت سالانه و شش ماهه سود کند.
عشقی ادامه داد: همچنین دیگر هدف این صندوق‌ها تامین مالی برای ساخت مسکن به دلیل مقاوم سازی دارایی مردم است. چون سیاست دولت کنونی جذب این سرمایه‌های بلااستفاده در حوزه‌های فعال است.
خرید و فروش متری مسکن با راه‌اندازی صندوق املاک
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: فروش متری در بازار سرمایه نیز با همین ابزار قابل اجراست. سرمایه‌گذار می‌تواند به‌جای خرید یک ملک کامل که سرمایه زیادی می‌خواهد، ملک را به صورت متری خریداری کنند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم فروش متری مسکن را با این ابزار محقق کنیم یعنی شخصی که نمی‌تواند یک ملک 80 متری را خریداری کند، با اندک سرمایه خود امکان خرید یک تا دو متر یا متراژ کمتر را داشته باشد.
دولت در حال حاضر برای رونق بازار مسکن باید با توجه به آنکه دو سال از شروع به کارش می‌گذرد تمرکز خود را بر تحویل واحدهای طرح نهضت ملی مسکن قرار دهد و با افزایش میزان تولید و عرضه مسکن، اقدامات لازم جهت تقویت قدرت خرید متقاضایان را انجام دهد. چراکه به گفته بسیاری از مسئولان تنها راه خروج رکود و ایجاد رونق در بازار مسکن افزایش میزان تولید است.
گفتنی است فروش متری و یا سانتی متری مسکن در حالی می تواند به بازار مسکن کمک کند که بتواند قدرت خرید متقاضیان مسکن را افزایش دهد. از سوی دیگر با توجه به آنکه بخش عمده ای از متقاضیان مسکن اقشار کم درآمد و یا متوسط جامعه هستند، بنابراین دولت باید در این حوزه، برنامه‌ریزی لازم را در کنار فروش متری مسکن برای رشد تولید مسکن انجام دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/627402/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ایران/ امکان‌سنجی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا

سبقت عراقچی از ترامپ

پارادوکس خانم سخنگو!

سرمقاله کیهان/ گزینه پوچ

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام اولویت جهاد کشاورزی لرستان است

رعایت حقوق شهروندی از اصول مهم شرکت گاز لرستان است

محمدحسین قاسمی درگذشت

چفیه‌ای خیس، قلبی سوزان، سقوطی قهرمانانه / معادله نجات؛  با دادن جان حل شد

صفحه‌فروشی نشریات زنجیره‌ای در پوشش گزارش اقتصادی

سرمقاله اعتماد/ طرح پیری جمعیت

50 خطای راهبردی در برجام که نباید تکرار شود

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

طلای جهانی آرام گرفت

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

سرمقاله هم میهن/ ظرفیت خاورمیانه

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟

وزیر بهداشت سابق: دولت رئیسی در 3 سال به اندازه 8 سال کار کرد

پایان خام‌فروشی در دستور کار لرستان

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

مناسبت روز/ سه‌شنبه، 23 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ برق تنها یک نشانه است

سرمقاله صبح نو/ درباره فداکاری خانم سخنگو

زمان صدور احکام جدید بازنشستگی

شرکت توزیع برق تهران: خاموشی به شکل یکسان و عادلانه انجام می‌شود

آخرین وضعیت ساخت هواپیمای جت 8 نفره ایرانی

اختصاص زمین‌های مازاد به فرهنگیان در لرستان/ بیش از 9 هزار فرهنگی متقاضی مسکن

لرستان دوباره در وضعیت ناسالم آب و هوایی قرار گرفت

وجود 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی در لرستان

سرمقاله خراسان/ نقشه بزرگ اقتصادی ایران با ابرپروژه ریلی

حذف 4 صفر از پول ملی؛ گامی به‌سوی اصلاح یا اقدامی زودهنگام؟

شمارش معکوس برای فرکانس‌های 5G

«برج ترامپ» در دمشق؟

پدران شهدا الگو های برتر صبوری، فداکاری و گنجینه ای از اسرار عشق و ایثارند

کارشناسی داوری بازی خیبر خرم‌آباد – پرسپولیس

وعده استاندار برای تک‌رقمی شدن نرخ اشتغال لرستان؛ از پارسیلون چه خبر؟

همه باید برای بهبود شرایط لرستان تلاش کنیم

8 ایستگاه پمپاژ آب کشاورزی در لرستان افتتاح شد

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام کشاورزی یکی از اولویت‌ها است

تغییر ساعت کار ادارات و مدارس لرستان با هدف مدیریت مصرف انرژی

لزوم اجرای مطالعات خاک‌شناسی و مقابله با فرسایش خاک در کشور/ لرستان پایلوت طرح پزشکان خاک

یا خط قرمزی مطرح نشده یا عقب‌نشینی کردند

ادعای جدید «حمید رسایی»

فعال اصلاح‌طلب: خروجی دور چهارم مذاکرات، جنگ‌طلبان را منزوی کرد

مذاکره ادامه دارد

چرا هشتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم مهم است

نماینده سابق: ایران و آمریکا روی کلیات توافق کردند و وارد مسائل جزیی‌تر شده‌اند

لعنت بر پدر و مادر ناترازی