لزوم اجرای مطالعات خاکشناسی و مقابله با فرسایش خاک در کشور/ لرستان پایلوت طرح پزشکان خاک
اجتماعي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: اجرای پروژههای گسترده در حوزه مطالعات خاکشناسی، ارتقای حاصلخیزی اراضی و مقابله با فرسایش خاک در دستور کار وزارتخانه قرار دارد و استان لرستان بهعنوان یکی از استانهای پایلوت در طرح تربیت «پزشکان خاک» انتخاب شده است.
به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، صفدر نیازی، امروز _ دوشنبه بیستودوم اردیبهشت_ در حاشیه آئین تودیع و معارفه رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در جمع خبرنگاران، از اجرای طرحهای گسترده در زمینه مطالعات خاکشناسی و ارتقای حاصلخیزی اراضی خبر داد.
وی با اشاره به قانون «حفاظت از خاک» مصوب سال 1398، افزود: آئیننامه اجرایی این قانون در تیرماه 1402 ابلاغ شد و بر اساس آن، تمامی دستگاههای اجرایی موظف به انجام مطالعات تخصصی در حوزه خاک و افزایش حاصلخیزی زمینهای کشاورزی شدهاند.
معاون آبوخاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال 1402 بیش از 103 هزار هکتار از اراضی کشور تحت پوشش مطالعات خاکشناسی قرار گرفت و برای سال 1403 نیز هدفگذاری انجام مطالعات در سطح 130 هزار هکتار برنامهریزی شده است.
وی فرسایش خاک را یکی از مشکلات جدی در کشور دانست و افزود: فرسایش آبی بهویژه در مناطق کوهستانی و پربارش لرستان از مهمترین چالشهاست و بهمنظور مقابله با این مسئله، طرحهایی نظیر مرمت و لایروبی قنوات، احداث کانالهای آبیاری و پروژههای مرتبط با حفاظت خاک در دستور کار قرار گرفتهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از اختصاص اعتبار ویژه به این طرحها نیز خبر داد و گفت: برای سال 1404 بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان برای پروژههای مرتبط با حفاظت خاک و منابع آبی تخصیص یافته است. همچنین 6 هزار میلیارد تومان دیگر نیز برای مرمت قنوات و اجرای پروژههای پایاب در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به یکی از ابتکارات وزارتخانه در زمینه آموزش اشاره کرد و افزود: طرح آموزشی «پزشکان خاک» با هدف تربیت متخصصان حوزه خاک، با همکاری سازمان فائو و در هفت استان پایلوت کشور در حال اجراست که لرستان نیز به دلیل ظرفیتهای بالای خود در این حوزه، جزو استانهای منتخب برای اجرای این طرح محسوب میشود.
به گفته نیازی، این پروژه در راستای پرورش نیروهای متخصص در زمینه مدیریت علمی خاک طراحی شده تا بتوانند مشکلات این حوزه را شناسایی کرده و راهکارهای علمی و عملی ارائه دهند.
وی همچنین به پروژههای زیربنایی در حوزه آب اشاره و خاطرنشان کرد: سالانه حدود هفت هزار پروژه از جمله طرحهای زهکشی، بهسازی جادههای کشاورزی، لایروبی قنوات و سامانههای آبیاری در اراضی کشاورزی کشور اجرا میشود که همزمان با کاهش فرسایش خاک، بهرهوری مصرف آب را نیز ارتقا میدهند.
نیازی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه کاهش فرسایش خاک یکی از تعهدات وزارتخانه است، گفت: هماکنون میزان فرسایش خاک در کشور به حدود 16.5 تن در سال رسیده و برای کاهش این رقم، پروژههای متعددی با هدف حفاظت منابع طبیعی در حال اجرا است.
وی تأکید کرد: استان لرستان از استانهای پیشرو در حوزه کشاورزی کشور است و ما با بهرهگیری از فناوریهای نوین، ظرفیت علمی موجود و منابع مالی تازه، در تلاشیم گامهای مؤثری در جهت افزایش بهرهوری بخش کشاورزی برداریم.
کد خبر 865588
-
سه شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۴۹:۰۷
-
۳ بازديد
-

-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1026225/