ندای لرستان

آخرين مطالب

گردشگری کشاورزی، ظرفیت نهان جاذبه های لرستان مقالات

گردشگری کشاورزی، ظرفیت نهان جاذبه های لرستان
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - سرزمین لرستان به دلیل شرایط منحصر به فرد جغرافیایی و آب و هوای چهار فصل، بهره مندی از مواهب متعدد الهی، آبشارهای خروشان و رودخانه های دائمی و فصلی دارای ظرفیت قابل توجهی در راستای توسعه صنعت گردشگری دارد و علاوه بر این، دنیای رنگارنگی از ظرفیت های کشاورزی را نیز در نقاط مختلف این استان می توان نظاره کرد.
 
بنا بر اظهارات باستان شناسان و متخصصان حوزه کشاورزی، از آنجایی که لرستان یکی از نخستین سکونتگاه های بشر شناخته شده است و انسان های نخستین به منظور ارتزاق و تداوم زندگی به کشاورزی و شکار روی آورده اند کشاورزی در این استان قدمتی کهن دارد به گونه ای که در مطالعات انجام شده نیز ردپای کشاورزی در تاریخ این استان ثبت و گزارش شده است.
قابلیت کشاورزی و رشد و نمو محصولات مختلف در دشت ها و زمین های حاصلخیز لرستان قابل توجه و چشم نواز گردشگران این سرزمین بوده و گشت و گذار در طبیعت چهارفصل و ارتفاعات گوناگون این استان حاکی از رویش بیش از یکهزار و 700 گونه گیاهی است که برخی به عنوان گونه شاخص به شمار می روند.
این در حالیست که اکنون در گستره دشت و کوهپایه های لرستان 800 هزار هکتار زمین زراعی با ظرفیت 23 درصد آبی و 490 هزار هکتار باغات مختلف وجود دارد که از این مساحت حدود 42 هزار هکتار با ظرفیت برداشت 220 هزار تن برداشت سالانه، مثمر هستند.
سالانه حدود 2.5 تا سه میلیون تن انواع محصولات باغی و زراعی در لرستان تولید می شود، 40 درصد اقتصاد استان وابسته به کشاورزی و میانگین اشتغال در این حوزه حدود 30 درصد است.
همچنین 2 هزار و 500 کیلومتر رودخانه دائمی و فصلی در این استان وجود دارد که ظرفیت قابل توجهی در حوزه پرورش ماهی و شیلات به شمار می رود.
اهتمام به این ظرفیت های قابل توجه در حوزه کشاورزی و بهره مندی از آب و هوای مناسب و خاک حاصلخیز علاوه بر اینکه می تواند با رونق گردشگری، دروازه ای از شکوفایی و پویایی در استان ایجاد کند و اشتغالزایی مطلوبی به همراه داشته باشد امکان رونق کسب و کار بین کشاورزان و روستائیان را نیز فراهم و گردشگران را از مناطق شهری به سمت روستاها، باغات و زمین های کشاورزی استان روانه خواهد کرد.
تشکیل میز گردشگری کشاورزی در وزارت میراث فرهنگی
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: ایران یکی از خاستگاه های کشاورزی دنیا است و ریشه تمدنی بسیار قوی در این حوزه در سطح کشور وجود دارد.
سید "مصطفی فاطمی" 19آبان ماه در همایش سراسری گردشگری کشاورزی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی لرستان بیان کرد: کشور ایران در حوزه گردشگری تنوع و ظرفیت های بسیار زیادی دارد که بیش از 40 مورد در دستور کار وزارت میراث فرهنگی قرار دارد.
وی با بیان اینکه ریشه تمدنی بسیار قوی در حوزه کشاورزی در ایران وجود دارد، اظهار داشت: یکی از بنیان های میراث کشاورزی در جهان ایران است که باید از لحاظ جایگاه و حفظ این میراث، تمرکز بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث توسعه گردشگری کشاورزی مشکلاتی وجود داشت افزود: در این زمینه میز گردشگری کشاورزی در وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با حضور افراد نخبه تشکیل و در استان های مختلف کشور نیز این ظرفیت ایجاد شده است که به زودی فدراسیون های گردشگری نیز در وزارتخانه شکل خواهد گرفت.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تهیه و چاپ نشریه گشت کشت در حوزه توسعه گردشگری کشاورزی گفت: همچنین در این راستا نرم افزار گردشگری طراحی و راه اندازی می شود.
فاطمی با بیان اینکه یکی از رسالت های اصلی در حوزه کارشناسی، آشناسازی جوامع محلی و مسوولان با گردشگری کشاورزی است اظهار داشت: در این زمینه حضور راهنمایان متخصص و آگاه به ظرفیت های گردشگری کشاورزی بسیار ضروری است.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بر ضرورت اقتصاد های مکمل در دنیا تاکید کرد و افزود: گردشگری به عنوان یک جاذبه و مکمل اقتصادی باید در کنار مزارع مورد توجه قرار گیرد.
فاطمی عنوان کرد: در این حوزه یکی از وظایف اصلی برند سازی است و محصولات هر منطقه را باید معرفی کرد.
کشاورزی لرستان قدمت 9 هزار ساله دارد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: پیشینه کشاورزی در استان به بیش از 9 هزار سال گذشته برمی گردد و با توجه به این قدمت تاریخی، ظرفیت قابل توجهی در حوزه گردشگری کشاورزی در منطقه وجود دارد.
عطا حسن پور بیان کرد: لرستان جایگاه خاصی در حوزه کشاورزی ایران باستان دارد و در حقیقت ایران باستان بنیان و خاستگاه این فعالیت است.
وی اظهار داشت: بعد از پایان عصر یخبندان و خروج بشر از غار با ورود به دشت و مشاهده گیاهان خودرو به فکر کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی افتاد و کشاورزی دلیل یکجا نشینی مردم ایران و اهلی کردن حیوانات شد که در سال 1925 میلادی از این رویداد به عنوان یک انقلاب یاد شده است.
وی ادامه داد: در حقیقت انقلاب نوسنگی و کشاورزی بعد از کشف آتش، به عنوان دومین انقلاب بشر در هزاره هفتم پیش از میلاد صورت گرفت و همزیستی اجباری بین انسان، نبات و حیوان برقرار شد و همچنان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه این انقلاب در کوهپایه های زاگرس و البرز در ایران شکل گرفت عنوان کرد: اقلیم این مناطق، بهترین مکان برای رشد و تعالی کشاورزی بوده و هست که این مسیر یکی از راه های بسیار خوب برای برون رفت از وضعیت بیکاری در لرستان است.
حسن پور گفت: کوچ نشینی، نخستین جابجایی بشر و آغازی بر گردشگری و جابجایی انسان بود که این ادعاها مرهون کاوش های دهه 60 میلادی در مناطق دهلران و تپه باغ نو خرم آباد است که برای نخستین بار نسل اول و دوم گندم و نسل اول جو در آب پیدا می شود و بشر به غلات اهلی دست پیدا می کند.
وی با اشاره به اینکه لرستان خاستگاه حدود سه هزار گونه گیاهی در بزرگترین بانک ژن گیاهان دارویی یعنی اشترانکوه، گرین و سفید کوه است بیان کرد: گونه های خاص گیاهی در استان به ثبت ملی رسیده است و درختانی مانند "دارمازو" با هفت میوه متفاوت از خانواده بلوط مختص این استان و از گونه های نادر جهان به شمار می رود.

ندای لرستان

بخش‌های کشاورزی و گردشگری نقاط قوت توسعه لرستان هستند
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان گفت: لرستان استانی چهار فصل است و به همین دلیل بخش‌های کشاورزی و گردشگری نقاط قوت توسعه آن هستند.
"احمدرضا دالوند" بیان کرد: لرستان ظرفیت های قابل توجهی در حوزه کشاورزی و گردشگری دارد که بهره مندی از این ظرفیت ها می‌تواند استان را به قطب کشاورزی و گردشگری در کشور تبدیل کند.
وی با اشاره به ظرفیت بارندگی و حاصلخیزی زمین های کشاورزی لرستان افزود: آنچه استان را از دیگر مناطق کشور متمایز کرده آب و خاک حاصلخیز است و این در حالیست که در شرایطی که دنیا با چالش آب مواجه است، لرستان در بحث بارندگی سومین استان در کشور محسوب می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با بیان اینکه لرستان استانی چهارفصل به شمار می رود، گفت: آب و هوای جنوب و شمال در این منطقه کاملا با هم متفاوت هستند و در هر فصلی محصولات کشاورزی خاصی کشت می‌شود.
دالوند افزود: متاسفانه در گذشته توجه چندانی به این 2 ظرفیت مهم نشده و به دلیل اینکه در بحث زیرساخت به صورت جدی اقدامات لازم صورت نگرفته است هم‌اکنون با چالش جدی آب در برخی مناطق مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه در حوزه گردشگری و کشاورزی توجه به زیرساخت ها بسیار مهم است بیان کرد: در حال حاضر اقداماتی صورت گرفته که پس از بهره‌برداری، لرستان در مسیر رشد و توسعه قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت های بسیار خوب تولید پسته، زعفران، انار، ماهیان سردآبی و انجیر سیاه در لرستان وجود دارد افزود: تقویت این ظرفیت های قابل توجه در سطح استان تاثیر بسیار مهی در توسعه کشاورزی و رونق اقتصادی خواهد داشت.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به مجموعه تاریخی و فرهنگی قلعه فلک‌الافلاک و دیگر بناهای تاریخی، دریاچه گهر و آبشارهای زیبای این استان ادامه داد: طرح‌ جامع گردشگری در این استان تهیه شده است که پس از تصویب نهایی اجرایی خواهد شد.
دالوند گفت: برنامه های ریزی مناسب و تسریع در این راستا بسیار تاثیر گذار و یکی از اولویت های بسیار مهم ایجاد زیرساخت های گردشگری در لرستان است و راه های ارتباطی باید بطور ویژه در حوزه گردشگری مورد توجه قرار گیرد.

ندای لرستان

بر این اساس با توجه به اینکه محصولات کشاورزی لرستان با چالش عرضه و صادرات در بازارهای جهانی نیز مواجه هستند رونق گردشگری کشاورزی، بازاری برای عرضه مناسب و کم هزینه محصولات استان خواهد بود که امید است با توجه به ظرفیت های بالقوه این سرزمین حاصلخیز، در آینده ای نه چندان دور گردشگری کشاورزی بازاری پرطرفدار برای محصولات این استان به ارمغان آورد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/260152/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرمانده‌ای که روح نبرد را در کرانه‌ باختری دمید

کندوی پول ساز | چطور محصولی مثل عسل را صادر کنیم؟

علت گرانی شدید قیمت پیاز

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

دره خزینه، یکی از دره‌های زیبا و شگفت‌انگیز لرستان+فیلم

اتصال 232 روستاهای لرستان به اینترنت پرسرعت

فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود

جریمه یک میلیاردی خیبر خرم آباد در کمیته انضباطی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

دیگر خط لوله صلح بی‌معناست

بودجه شفاف و مجلس رأس امور

پالس‌های چراغ خاموش آمریکا

خطر از بین رفتن بینایی یک بازداشتی

سرنوشت دلارهای نفتی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس

تعطیلی پنج‌شنبه یا شنبه؛ در این یک فقره حق با بهروز افخمی بود!

آقای ذوالنوری ممنون

پیانو هم قیمت یک آپارتمان شد

سیگنال مثبت به بورس تهران

تولید 5.5تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

شهدا بهترین الگوی جامعه هستند/ برای ادامه راه انقلاب به یاد و راه شهدا نیاز داریم

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان احداث می شود

پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد

تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود

استفاده از برنامه‌های نامزدهای انتخابات در کمیسیون‌های تخصصی

استاندار لرستان با خانواده شهید سید عباس صالحی روزبهانی دیدار کرد

خطر مسمومیت با قارچ‌های طبیعی

برنامه‌ صداوسیما برای معرفی نامزدهای دور دوم انتخابات مشخص شد

آغاز ضبط برنامه مناظرات نامزدهای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای مرکز لرستان

یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است

232 روستای بالای بیست خانوار لرستان به اینترنت پر سرعت دسترسی پیدا کردند

ثبت اختراع کاربردی دانشجوی دانشگاه لرستان

راه‌اندازی شبکه ملی روستا در صدا و سیما

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

نمایندگانی که از رئیسی دعوت کردند باید در برابر ناکارآمدی دولتش پاسخگو باشند

جبهه پایداری معامله‌گر است

اسراییل‌ ضربه راهبردی خورده است

دردسر تیک‌تاک

ائتلاف غرب علیه نفت روسی

اتفاق جدید در بازار مسکن؛ خریداران مسکن و مستاجران منتظر تغییر باشند

واکنش همتی به سخنان قالیباف؛ زندگی را برای مردم سخت و پیچیده نکنید

سرقت عجیب سهمیه بنزین؛ مواظب کارت سوخت خود باشید!

تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است

اردوی جهادی دامپزشکی در شوراب خرم آباد

آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد

برگزاری جشنواره مردمی وعده صادق در کوهدشت

طولانی‌ترین تونل ریلی خاورمیانه در لرستان ساخته می‌شود

نجات روسیه با اقتصاد موازی

گل‌درشت‌گویی ماورایی سریال ده‌نمکی