ندای لرستان

آخرين مطالب

مشق علم زیر «کپر» و«کانکس»/ اینجا محرومیت رمق از قلم می‌گیرد مقالات

مشق علم زیر «کپر» و«کانکس»/ اینجا محرومیت رمق از قلم می‌گیرد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تحصیل برخی از دانش‌آموزان مناطق محروم و روستایی لرستان در مدارس «کانکسی» «سنگی»، «کپر» و «چادر» سبب شده تا همواره سال تحصیلی را با مشقت فراوان آغاز و به پایان برسانند و داشتن یک مدرسه مناسب رویایشان شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، طی سال‌های اخیر مقاوم سازی و مدرسه سازی در کشور روند رو به رشدی داشته است و بسیاری از دانش‌آموزان این مرز و بوم در این کلاس‌ها قد کشیده و راهی مقاطع بالاتر شده‌اند.
در استان لرستان نیز اگرچه در این زمینه اقداماتی انجام گرفته اما وضعیت همچنان مطلوب نیست و بسیاری از دانش‌آموزان با آغاز سال تحصیلی جدید باید در مدارسی از جنس «سنگ»، «کپر»، «چادر» و «کانکس» مشق علم کنند.
اینجا دانش‌آموزان مناطق روستایی «محرومیت» را با سرما و گرمای کانکس و کپر مشق می‌کنند و هر ساله ماه مهر، ماه کتاب و مدرسه را با دغدغه‌های فراوان آغاز می‌کنند و امید دارند روزی سقفشان لرزان نباشد و بتوانند با خیالی آسوده تحصیل کنند.
می‌توان گفت مشقت تحصیل در مدارس کانکسی، سنگی، کپری و چادری را تنها دانش‌آموزان و آموزگار آن مدرسه به خوبی درک کنند و ما تنها می‌توانیم تصور کنیم که باد و باران بر تن یک مدرسه کپری و چادری و تاریکی یک مدرسه سنگی چگونه می‌تواند باشد!
تحصیل دانش‌آموزان مناطق محروم لرستان در مناطق کپری و کانکسی
مدارس تخریبی و نامناسب در تمامی شهرستان‌های استان لرستان وجود دارد اما در شهرستان‌های الیگودرز و دلفان به دلیل وسعت و پراکندگی روستاها تعداد اینگونه مدارس بیشتر است و راه‌های سخت و صعب العبور این مشکلات را مضاعف کرده است.

ندای لرستان

در ادامه این گزارش مشروحی از سخنان مدیرکل آموزش و پرورش لرستان و مدیر کل نوسازی مدارس استان در مورد آخرین وضعیت مدارس لرستان آمده است.
رضا عزتی مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در استان لرستان 542 مدرسه کانکسی وجود دارد که از این تعداد 505 مدرسه فعال‌ است و هنگام بازگشایی مدارس، پنج هزار و 747 دانش آموز در آنها تحصیل می‌کنند.
وجود 65 مدرسه سنگی در لرستان
وی با بیان اینکه هم اکنون 65 مدرسه سنگی در استان وجود دارد، افزود: در سطح استان 11 مدرسه کپری و 69 مدرسه چادری وجود دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه دولت برای جمع‌آوری مدارس کانکسی برنامه دارد، عنوان کرد: از آنجا که مدارس کانکسی شامل یک کلاس درس می‌شوند، با احداث یک مدرسه یک کلاسه می‌توان مشکل آنها را برطرف کرد بنابراین می‌طلبد در این رابطه خیران پای کار بیایند تا بتوان مدارس فرسوده و به ویژه سنگی، کانکسی، کپری و چادری را جمع‌آوری کرد.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه مدارس مذکور چند کلاسه نیستند و تنها شامل یک کلاس درس می‌شوند با احداث 541 کلاس می‌توان تمامی مدارس کانکسی استان را جمع کرد.
عزتی گفت: خیران مدرسه ساز تاکنون در این حوزه فعالیت‌های خوبی داشته‌اند، اخیرا نیز بنا بود با حضور وزیر آموزش و پرورش و خیران جلسه ای برگزار شود که بنا به دلایلی میسر نشد اما پیگیری هایی در حال انجام است تا بتوانیم این جلسه را برگزار کنیم. همچنین در بخش دیگر گروه های جهادی به این عرصه ورود پیدا کرده و در مناطق عشایری و محروم لرستان در حال ساخت مدرسه هستند.
یونس بهاروند مدیرکل نوسازی مدارس لرستان نیز اخیرا در جمع رسانه‌ها در رابطه با آخرین وضعیت مدارس لرستان اظهارداشت: در استان لرستان 500 مدرسه کانکسی وجود دارد که در 112 کانکس بیش از 10 دانش آموز تحصیل می‌کنند.

ندای لرستان

اجرای طرح شهید «پناهی» برای جمع‌آوری مدارس کانکسی
وی با بیان اینکه 45 مدرسه سنگی در استان وجود دارد، افزود: به منظور جمع‌آوری مدارس سنگی استان طرح شهید پناهی در دست اجراست که از این تعداد نیز پنج مورد بالای 10 دانش‌آموز و مابقی زیر 10 دانش‌آموز دارند.
مدیرکل نوسازی مدارس لرستان به لزوم برچیده شدن مدارس سنگی تاکید کرد و گفت: در قالب طرح شهید پناهی و با کمک خیران 112 کانکس با ظرفیت بالای 10 دانش آموز جاگزین مدارس سنگی می‌شود.
وی تصریح کرد: در استان لرستان حدود چهار هزار مدرسه وجود دارد که از این تعداد هزار و 500 مورد مستحکم‌اند که بعد از انقلاب و در سال‌های اخیر از محل اعتبارات دولتی و کمک خیرین ساخته شده‌اند. همچنین هزار و 500 مدرسه دیگر استان نیاز به مقاوم‌سازی دارند که باید هزینه‌ای برای آنها در نظر گرفته شود تا مقاوم شوند.
بهاروند به وجود هزار مدرسه تخریبی در استان اشاره و اظهارداشت: با توجه به محرومیت های این حوزه با یک یا دو سال نمی‌توان همه این مدارس را مقاوم سازی و احداث کرد که پیگیری‌های صورت گرفته و بنا شده که حمایت‌های لازم از سوی خیرین و همچنین وزارت برای مقاوم سازی مدارس استان انجام گیرد.

ندای لرستان

بیشترین مدارس تخریبی لرستان در الیگودرز و دلفان
وی افزود: تمام شهرستان‌های استان مدرسه تخریبی دارند اما بیشترین مدارس تخریبی مربوط به شهرستان‌های دلفان و الیگودرز به دلیل وسعت و پراکندگی زیاد روستاهاست.
مدیرکل نوسازی مدارس لرستان عنوان کرد: از آنجا که حضور خیرین در این رابطه بسیار می‌تواند مؤثر باشد به طور یقین اگر خیرین پای کار نباشند، کار مدرسه سازی نیز به خوبی پیش نمی‌رود.
با توجه به محرومیت‌ برخی از دانش‌آموزان لرستان از کلاس درس مناسب، می‌طلبد خیران مدرسه ساز کشور و استان بار دیگر پای کار بیایند تا دانش‌آموزان این دیار مشق سازندگی را از دستان سخاوتمند آنها فراگیرند و مسئولان نیز هرچه سریعتر به وعده برچیده شدن مدارس کانکسی و کپری استان جامه عمل بپوشانند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/256309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

پرونده پروژه‌های سدسازی لرستان روی میز وزیر نیرو

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

پرسپولیس پاسخ سکوتش را گرفت!

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

دادگستری: فوت 8 نفر در چاه کوهنانی کذب است/ واقعیت ماجرا چیست؟

پرسپولیس در برابر توهین به بیرانوند سکوت کرد؛ پاسخش را هم گرفت!

نقشه نجات به فاجعه تبدیل شد؛ ماجرای عجیب مرگ 7 نفر در دل چاهی در کوهدشت

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

علت جان‌باختن 7 نفر در حادثه چاه کوهدشت اعلام شد

دستگیری متخلفان زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

تصادف در افرینه لرستان 2 فوتی و زخمی بر جا گذاشت

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

خرم‌آباد، یکی از کانون‌های مهم تمدنی ایران

مسمومیت 19 نفر در لرستان با قارچ سمی؛ رشد 51 درصدی مسمومیت در کشور

کشف و ضبط دو قبضه اسلحه از متخلفین زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

تابوی مذاکره با امریکا شکست

نتانیاهو منزوی می شود

توهم ترامپ در مورد خلیج فارس

خیمه‌شب‌بازی برای به هم زدن مذاکرات هسته‌ای

توقف کانتینرها در گمرک بندر عباس به دلیل خرابی 2 ماهه سامانه جامع تجارت

پاکستان و افغانستان، کریدورهای جدید در نقشه حمل‌ونقل منطقه‌ای ایران

دنا پلاس در بازار چقدر گران‌تر از کارخانه است؟

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود