ندای لرستان

آخرين مطالب

جولان دلالان در قطب تولید حبوبات/نخود لرستان به نام دیگر استان‌ها مقالات

جولان دلالان در قطب تولید حبوبات/نخود لرستان به نام دیگر استان‌ها
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - نورآباد- شهرستان دلفان به‌عنوان قطب تولید حبوبات ازجمله نخود شناخته‌شده است و این در حالی است که با جولان دلالان دسترنج کشاورزان به نام دیگر استان‌ها به فروش می‌رسد.

 استان لرستان با دارا بودن 800 هزار هکتار اراضی کشاورزی با تولید سالانه حدود سه میلیون تن انواع محصولات کشاورزی رتبه نخست تولید حبوبات را در کشور به خود اختصاص داده است.
دلفان رکورد دار تولید نخود در ایران
از 285 هزار تن میانگین تولید نخود در کشور، شهرستان دلفان در استان لرستان به تنهایی با تولید سالانه 20 هزار تن نخود رکورد دار تولید این محصول در ایران به شمار می‌رود.
این شهرستان با دارا بودن 120 هزار هکتار اراضی کشاورزی که تنها 20 درصد از آن به صورت آبی بوده و مابقی به صورت دیم کشت می‌شود زمینه مناسبی برای تولید نخود دارد.

ندای لرستان


میانگین تولید نخود در ایران 400 کیلوگرم در هر هکتار است که این رقم در دلفان به 600 تا 650 کیلوگرم در هر هکتار برداشت می‌شود.
در این ایام به هر گوشه از این شهرستان که سر بزنی کشاورزان زحمتکش این دیار در حال برداشت دسترنج یک ساله خود هستند و برداشت انواع محصولات کشاورزی و تب و تاب کشاورزان نشان از رضایتمندی آنها از محصولشان است.
علی رغم خشکسالی‌های اخیر مردم شگر گزار نعمت پروردگار خود هستند، شغل اغلب مردم این شهرستان کشاورزی و دامپروری است و از این راه امرار معاش می‌کنند.
افزایش تولید نخود در اراضی کشاورزی
علی رستمی یکی از جوانان کشاورز شهرستان دلفان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه با وجود خشکسالی، امسال برداشت خوبی داشته‌ایم و از خداوند بابت این نعمت ممنون و شکرگزار هستیم که روزی خود را در سخت‌ترین ایام هم به کشاورزان زحمتکش می‌دهد.
حمیدرضا جهانیان یکی دیگر از کشاورزان نخودکار این شهرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه اگر دولت از کشاورزان به نحو شایسته حمایت کند قطعاً تولید نخود در شهرستان افزایش پیدا می‌کند ادامه داد: اگر به ما اجازه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی داده شود در سال می‌توانیم دو برابر این محصول را تولید کنیم.

ندای لرستان


حاج اسد خاص امیری کشاورز نمونه نخود کار شهرستان دلفان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، بهره گیری از راهکارهای کارشناسان جهاد کشاورزی در چگونگی کشت مکانیزه را مهم‌ترین عامل افزایش تولید نخود امسال خود عنوان می‌کند و می‌گوید: خوشبختانه امسال توانسته‌ام نسبت به مدت مشابه سال قبل دو برابر افزایش تولید داشته باشم و از این بابت شکرگزار خداوند هستم.
جولان دلالان در قطب تولید حبوبات
علی همتی یکی دیگر از کشاورزان نخودکار شهرستان دلفان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر، قیمت بالای کود شیمیایی و عدم استفاده از چاه‌های کشاورزی را یکی از مهم‌ترین مشکلات کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید ما کشاورزان منطقه به خاطر اجازه دادن برداشت بی رویه سیب زمینی کاران غیر بومی از سفره‌های زیر زمینی بسوزیم و بسازیم.
یک بانوی کشاورز نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه تمام دسترنج خود را باید به قرض به دلالان بدهیم و بازار خرید و فروش منظمی وجود ندارد که بتوانیم با اطمینان خاطر محصولاتمان را به بازار عرضه کنیم.

ندای لرستان


پیش بینی برداشت 20 هزار تن نخود
سید سعید حسینی رئیس جهاد کشاورزی دلفان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این شهرستان با تولید سالانه بیش از 20 هزار تن نخود یکی از قطب‌های مهم کشاورزی در استان و کشور است.
وی عنوان کرد: امسال میزان 45 هزار هکتار از اراضی کشاورزی دلفان به کشت نخود اختصاص پیدا کرده است و تعداد هشت هزار بهره بردار تولید نخود در دلفان در حال برداشت محصول خود هستند.
رئیس جهاد کشاورزی دلفان، سال گذشته را یکی از سال‌های خشک بر شمرد و ادامه داد: در سال گذشته با توجه به خشکسالی، سرمازدگی و کمبود آب مورد نیاز کشاورزی تنها 15 هزار تن نخود در این شهرستان تولید شد که خوشبختانه امسال پیش بینی می‌شود بیش از 20 هزار تن برداشت شود.

ندای لرستان


حسینی، طرح جهش تولید و کشت مکانیزه نخود را یکی از مهم‌ترین فاکتورهای افزایش تولید این محصول برشمرد و گفت: خوشبختانه در این طرح با استفاده از دستورالعمل‌های علمی کشت مکانیزه و بهره بردن از ظرفیت کشاورزان نمونه توانسته‌ایم از میانگین 400 کیلوگرم در هر هکتار به 650 کیلوگرم در هر هکتار برسیم.
فروش نخود لرستان به نام دیگر استان‌ها
وی در ادامه مهم‌ترین مشکل کشاورزان نخود کار دلفان را نداشتن کارخانه بزرگ بسته بندی و صنایع تبدیلی عنوان کرد و گفت: نخود تولیدی این شهرستان در دیگر استان‌ها بسته بندی و به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه می‌شود.
رئیس جهاد کشاورزی دلفان، تعداد واحدهای بسته بندی حبوبات در این شهرستان را سه واحد عنوان کرد و افزود: به دلیل ناتوانی در رقابت با رقبای برون استانی، عدم توازن قیمت و مشکل نقدینگی تمامی این واحدها امروز تعطیل شده‌اند.
به دلیل نبود کارخانه‌های بزرگ بسته بندی، و برند سازی متأسفانه دسترنج یک ساله کشاورزان این دیار، با قیمت بسیار پایین در آشفته بازار این محصول به فروش می‌رسد و با نام استان کرمانشاه معرفی و صادر می‌شود.
خیابان شهید مدرس شهر نورآباد محلی است که اکثر حبوبات فروشان شهرستان در آنجا کار خرید و فروش نخود و دیگر محصولات کشاورزی را انجام می‌دهند، آنها نیز وجود دلالان کرمانشاهی و نبود کارخانه بسته بندی را از مهم‌ترین معضلات و مشکلات کشاورزان این شهرستان عنوان می‌کنند.

ندای لرستان


دسترنج نخودکاران دلفانی در جیب دلال‌ها
صفری یکی از فروشندگان حبوبات در شهرستان دلفان در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: یکی از بهترین نخودهای صادراتی در این شهرستان تولید می‌شود و کشاورزان این منطقه با هزاران مشقت و مرارت و سختی این محصول را کاشت، داشت و برداشت می‌کنند و همین نخودی که تولید می‌کنند با قیمت بسیار پایین توسط دلالان کرمانشاه جمع آوری می‌شود و به نام استان کرمانشاه به دیگر کشورها صادر می‌شود و باید گفت دلیل اینکه نخود مرغوب و با کیفیت دلفان باید اینگونه در مظلومت قرار گیرد چیست؟
الواری یکی دیگر حبوبات فروش این شهرستان به خبرنگار مهر گفت: نخود با کیفیت ما را دلالان کرمانشاه هر ساله قبل از برداشت از کشاورزان خریداری می‌کنند و به نام استان خودشان بسته بندی و صادر می‌کنند.
امیدواریم مسئولان در این شهرستان که قطب تولید نخود کشور است با ایجاد کارخانه‌های بسته بندی حبوبات و شرکت‌های بازرگانی مانع از از بین رفتن دسترنج کشاورزان منطقه شوند.
رضائیان هم با در دست گرفتن نخود مرغوب دلفان و با چشمانی ناراحت می‌گوید: این حق کشاورزان دلفانی نیست که ممتازترین نخود ایران را تولید کنند اما نامی از دلفان نباشد و این گناه نابخشودنی را باید چه کسی پاسخگو باشد.

ندای لرستان


ضرورت ایجاد کارخانه‌های بسته بندی و صنایع تبدیلی
اصغر قهرمانی فرماندار دلفان نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با ابراز تأسف از اینکه نخود تولیدی دلفان به نام کرمانشاه در بازار شناخته می‌شود گفت: نخود تولیدی این شهرستان به نام کرمانشاه بسته بندی و بعضاً در بازارهای داخلی و خارجی فرآوری می‌شود و با برند کرمانشاه بسته بندی می‌شود.
وی با اشاره به زیرساخت‌های موجود تولید حبوبات به ویژه نخود در دلفان و تولید بالای این محصولات افزود: از تمامی سرمایه گذاران دعوت می‌کنیم نسبت به راه اندازی و ایجاد کارخانه‌های بسته بندی و صنایع تبدیلی در این شهرستان ورود پیدا کنند و این نوید را به این عزیزان خواهیم داد که از حمایت‌های ویژه دولت در این خصوص بهره خواهند برد.
فرماندار دلفان با اشاره به اینکه سرمایه گذاران می‌توانند با ورود به این عرصه بازار را به دست گرفته و ضمن ارزش افزوده نسبت به اشتغالزایی نیز اقدام کنند، امیدواریم در آینده‌ای نزدیک نخود تولیدی این شهرستان با نام دلفان و برند دلفان به بازارهای داخلی و خارجی عرضه شود.
بنا بر این گزارش، امید می‌رود که با توجه به وضعیت کشاورزی شهرستان و وجود نیروی کار جوان با ایجاد بسترهای مناسب و حمایت‌های همه جانبه مسئولان در جذب سرمایه گذاران شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد کشاورزی در دلفان باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/253980/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جنایت در لواسان تهران به سبک سریال مشهور آمریکایی

لاستیک‌سازی خرم‌آباد در مرحله دریافت تسهیلات

لاستیک‌سازی خرم‌آباد همچنان در مرحله دریافت تسهیلات

آخرین تصمیم دولت درباره افزایش تعطیلی آخر هفته

وعده صادق ابهت پوشالی رژیم صهیونسیتی را درهم شکست

رفع تصرف 12 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در لرستان

چرا رئیس سازمان آمان استعفا کرد؟

واکنش شورای رقابت به افزایش 150 میلیونی قیمت پژو پارس

برگزاری دوره منطقه‌ای توانگری تسهیل گران اقتصاد مقاومتی در لرستان

روزنامه‌نگار اسرائیلی: باید چند رودخانه از خون اهالی غزه جاری کنیم

توافقی که از دست رفت؛ پشت‌ پرده مذاکرات روسیه و اوکراین

بوسه‌ای که سانسور نشد

مورخ مشهور اسرائیلی: در یک قدمی شکست هستیم

در دور دوم انتخابات 45 نماینده راهی مجلس می‌شوند

برای توسعه لرستان باید طبق برنامه بلندمدت و کوتاه‌مدت حرکت کنیم

برگزاری انتخابات دور دوم در 8 حوزه کشور به صورت الکترونیک

7 ستونی که از اسرائیل فروریخت

برای از ما بهتران؟

تحریم ایران و شرایط شکننده بازار نفت

جت شخصی چند؟

چالش اعتماد مصرف‌کنندگان به محصولات داخلی

رشد 35 درصدی بارگیری در راه‌آهن لرستان

تامین مالی ساخت بیش از 11 هزار واحد مسکونی نهضت ملی مسکن در لرستان

در دور دوم انتخابات 45 نماینده راهی خانه ملت می‌شوند

مصوبات مهم سفر رئیس‌جمهور به لرستان اجرایی نشد

چهارم اردیبهشت سالروز تأسیس رادیو

شهرک‌های صنعتی فیروزآباد روی ریل توسعه

جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!

پادوی سابق ترامپ علیه ترامپ

پیدایش ابرقدرت اسلامی

نقشه تندروها برای «عبور از قالیباف»

جنگ غزه دانشگاه‌های آمریکا را به هم ریخت

روزنامه‌نگار اسرائیلی: همه اهالی غزه مستحق شکنجه و مرگی دردناک هستند

یکی از ساکنان روستاهای چابهار: دولت یک ریال از غرامت سیل را به ما نداده است

عدم بیمه کارگران ساختمانی با وجود دستور فوری رئیس جمهور

بورس صعودی می‌ماند؟

کدام بانک‌ها به تعهدات ارزی خود عمل نکرده اند؟

آغاز خرید و فروش مسکن از خرداد امسال در سامانه خودنویس

توضیح بهادری جهرمی در مورد طرح ساماندهی اجاره‌بها

245 نماینده در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی راهی خانه ملت می‌شوند

3 هزار کیلومتر از شبکه و خطوط انتقال آب لرستان نیازمند اصلاح و بهسازی است

همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است

فعال شدن صنایع راکد لرستان نیازمند نگاه ویژه دولت

برای حل مشکلات لرستان، تمام‌قد در کنار دولت ایستاده‌ایم

تأکید وزیر کشور برای زمینه سازی مشارکت مردم در سرمایه گذاری

زمینه مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری در لرستان فراهم شود

فرایند قانونی سد معشوره طی شده‌ است

جهش توسعه در لرستان آغاز شده و نیاز به پیگیری دارد

افزایش تعداد شرکت‌های دولتی از 300 به 2هزار!

پرداخت 16 میلیارد یورو ارز دولتی برای واردات هیچ در 8 سال!