ندای لرستان - محققان دانشگاه پراگ در خصوص برخی ظروف پخت و پز دوستدار طبیعت هشدار دادند.
به تازگی پژوهشگران دانشگاه شیمی و فناوری پراگ فاش کردند برخی از ظروفی که از آنها به عنوان «ظروف دوستدار طبیعت» یاد میشود و از چوب بامبو و مواد بیولوژیکی دیگر ساخته شدهاند، ممکن است تهدیدی برای سلامتی به شمار بروند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه آر تی، بر اساس تجزیه و تحلیلی که بر روی 33 نمونه فنجان، ظرف سالاد و کاسه کودکان که از کشور جمهوری چک، بریتانیا و چین خریداری شده، انجام شد، مشخص شد نزدیک به یک سوم از این محصولات ترکیب ملامین آزاد میکنند؛ ترکیبی صنعتی که در پلاستیکها استفاده میشود و میتواند به هنگام گرم شدن و یا قرار گرفتن در معرض اسیدها به غذا نفوذ کند. این مسأله تا جایی بود که در شش مورد از این آزمایشها، غلظت ملامین آزاد شده از استانداردهای ایمنی اروپا نیز فراتر رفته بود.
دانشمندان همچنین خاطرنشان کردند برچسبهای گمراهکنندهای مانند «100 درصد بامبو» یا درست شده از «مواد تجزیه پذیر»، اغلب یک واقعیتی را پنهان میکنند و آن این است که: ظروف ساخته شده از رزین- ملامین فرمالدئید با پودر بامبو ساخته شدهاند. این افزودنی بجای آنکه صرفا تجزیه را تسریع کند، آزادسازی مواد سمی را افزایش میدهد. بایستی توجه داشت ترکیب ملامین حتی در نوشیدنیهای رایجی مانند چای داغ با آب لیمو و نیز آب پرتقال یافت شده است.
گفتنی است با آنکه استفاده از بامبو در پلاستیکهای مخصوص مواد غذایی از سال 2021 در اتحادیه اروپا ممنوع شده، این ظروف همچنان از طریق اینترنت بصورت آنلاین و در برخی فروشگاهها به عنوان ظروف طبیعی فروخته میشود.