ندای لرستان - ایسنا / نتایج یک مطالعه بر روی 1900 نفر بیانگر این است که دانههای روغنی میتوانند سطح التهاب را در بدن کاهش دهند و به محافظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 کمک کنند.
نتایج یک مطالعه در تجزیه و تحلیل خون 1900 نفر بیانگر این است که اسید چرب امگا6 موجود در دانههای روغنی میتواند از سلامت قلب و عروق محافظت کند. همچنین این مطالعه، ادعاهای مطرح شده مبنی بر اینکه این روغنها سبب التهاب میشوند، رد میکند.
بازار ![]()
هدف مطالعه انجام شده به چالش کشیدن این باور رایج است که دانه های روغنی برای سلامتی مضر هستند.
محققان، نشانگرهای خونی 1900 نفر را در این مطالعه تجزیه و تحلیل کردند و به این نتیجه رسیدند که سطوح بالاتر «اسید لینولییک» (امگا6) که به طور معمول در دانههای روغنی یافت میشود با التهاب کمتر و سلامت قلبیعروقی بهتر مرتبط است. محققان از « نشانگرهای زیستی» به جای «بررسی رژیمهای غذایی» استفاده کردند و به یافتههای خود از این طریق اعتبار بیشتری دادند. نتایج مطالعه نشان میدهد دانههای روغنی به جای تحریک بیمار ممکن است به محافظت در برابر بیماریهای قلبی و دیابت نوع 2 کمک کنند. همچنین مصرف دانههای روغنی با سطوح پایینتر التهاب مرتبط است. همچنین نتایج این مطالعه نشان میدهد که اسید لینولییک بالاتر در پلاسمای خون با سطوح پایینتر نشانگرهای زیستی خطر قلبی متابولیکی مانند نشانگرهای مربوط با التهاب مرتبط است.
به طورکلی شرکتکنندگان این مطالعه با اسید لینولییک بالاتر، سطوح پایینتری از گلوکز، انسولین، نشانگرهای زیستی التهابی مانند پروتئین واکنشی C، استیلهای گلیکو پروتئین و آمیلویید A سرم داشتند. اسیدلینولییک در روغنهای گیاهی به ویژه روغن دانههایی مانند سویا، ذرت و غذاهای گیاهی یافت میشود.