سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴
سیاسی

طرحی برای ورود سریع‌تر دانش آموزان به بازار کار

طرحی برای ورود سریع‌تر دانش آموزان به بازار کار
ندای لرستان - ایسنا / با اجرای طرح «همنوا»، زمینه استفاده بهینه از تجهیزات و منابع انسانی و تقویت مهارت‌های شغلی دانش آموزان و کارآموزان برای ورود سریع‌تر به بازار کار فراهم ...
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا / با اجرای طرح «همنوا»، زمینه استفاده بهینه از تجهیزات و منابع انسانی و تقویت مهارت‌های شغلی دانش آموزان و کارآموزان برای ورود سریع‌تر به بازار کار فراهم می‌شود.
طرح «همنوا» طرحی است که با اجرای آن زیرساخت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای در اختیار دانش آموزن هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها و مناطق محروم و شهرستان‌هایی قرار می‌گیرد که دچار کمبود امکانات هستند.
طرح همنوا یکی از طرح‌هایی است که سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در دست اجرا دارد و از طریق آن زمینه استفاده بهینه از تجهیزات و منابع انسانی و تقویت مهارت‌های شغلی دانش آموزان و کارآموزان فراهم می‌شود تا سریع‌تر جذب بازار کار شوند.
به گفته مسئولان سازمان فنی و حرفه‌ای طرح همنوا با هدف رشد و توسعه آموزش‌های مهارتی و گسترش عدالت آموزشی تدوین شده و درصدد است با یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای به توسعه نهضت مهارت آموزی منجر شود.
با اجرای طرح همنوا، زمینه استفاده بهینه از تجهیزات و منابع انسانی و تقویت مهارت‌های شغلی دانش آموزان و کارآموزان به وجود می‌آید تا سریع‌تر جذب بازار کار شوند.
اجرای طرح همنوا در راستای تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم مهارت آموزی دانش آموزان و آماده‌سازی آنها جهت ورود به بازار کار و تکالیف پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه مبنی بر افزایش سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است.
طبق ماده 6 آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت آموزی دانش‌آموزان، وزارتخانه‌های مختلف اعم از تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان فنی و حرفه‌ای کشور)، علوم، تحقیقات و فناوری (دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی کاربردی)، نفت، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی)، فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، راه و شهرسازی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ورزش و جوانان و سازمان صدا و سیما مکلفند در طول اجرای برنامه هفتم، متناسب با حوزه وظایف سازمانی خود و به منظور تأمین نیروی انسانی مورد نیاز بازارکار، ضمن بهره‌گیری از ظرفیت آموزشی موجود، برای ارائه آموزش‌های مهارتی با رعایت قوانین و مقررات و با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش، به راه اندازی حداقل 5 هنرستان وابسته و جوار و همچنین پشتیبانی محتوایی و فنی از آموزش­‌های ارائه ­شده در هنرستان‌ها اقدام کنند.
به موجب تبصره یک این ماده وزارت آموزش و پرورش می‌تواند تا 20 درصد از ظرفیت‌های آموزشی دولتی و غیردولتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور) در طول سال تحصیلی را برای آموزش مهارت به دانش آموزان متوسطه اول و دوم استفاده کند.
در همین راستا،‌ سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرح «هم‌نوا» را با مشارکت و همکاری وزارت آموزش و پرورش در دست اجرا دارد.
بازار
غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح جزئیات طرح «همنوا» می‌گوید:این طرح با همکاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با سرمایه اولیه 1000 میلیارد تومان به اجرا درآمده و هدف از اجرای آن یکپاره سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای به ویژه در مناطق محروم است.
وی می‌گوید: این برنامه بر ارتباط موثر آموزش‌های رسمی و غیررسمی، استفاده بهینه از تجهیزات و منابع انسانی و تقویت مهارت‌های شغلی دانش آموزان و کارآموزان تاکید دارد تا فارغ التحصیلان سریع‌تر جذب بازار کار شوند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جمله دستاوردهای قابل توجه این طرح را افزایش بهره‌وری از زیرساخت‌های آموزشی موجود و ارتقای کیفیت آموزش‌های مهارتی دانست و گفت: با طراحی این برنامه ضمن ایجاد همکاری موثر میان هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای برای مهارت آموزی پیشرفته،‌زمینه نوسازی و بازسازی زیرساخت‌های آموزشی برای گسترش عدالت آموزشی، صدور گواهینامه‌های معتبر برای دانش آموزان و مهارت آموزان و تقویت ارتباط آموزش با بازارکار و تربیت نیروی انسانی توانمند فراهم می‌شود.
به گفته محمدی هدف این طرح، دانش‌آموزان هنرستان‌ها، اساتید و مربیان مهارتی،مراکزآموزش فنی و حرفه‌ای و کارآفرینان و صنعتگران است و طرح همنوا زیرساخت‌های آموزش فنی و حرفه‌ای را در اختیار دانش‌آموزان هنرستان‌ها و دبیرستان‌ها قرار می‌دهد.
پیشتر احمد میدری - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رویکرد اصلی طرح همنوا را مهارت‌آموزی تقاضامحور برای آمادگی افراد جهت ورود به بازار کار و توسعه اشتغال در کشور عنوان کرده و گفته بود: هدف اصلی طرح «همنوا»، تجهیز و هم‌افزایی میان مراکز فنی و حرفه‌ای و هنرستان‌ها در سراسر کشور و این طرح، گامی در مسیر وفاق ملی است تا منابع و ظرفیت‌های کشور در خدمت دانش آموزان هنرستان‌ها و مهارت آموزان مراکز فنی و حرفه‌ای قرار گیرد.
به موجب طرح همنوا دانش آموزانی که امکانات آموزشی در اختیار ندارند از مربیان و امکانات و تهیزات سازمان فنی و حرفه‌ای بهره‌مند می‌شود.
به گزارش ایسنا، طرح «همنوا» با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، وزارت آموزش و پرورش و بخش خصوصی با شعار وفاق برای سرمایه گذاری و ایران ماهر در سال تحصیلی 1404 اجرا می‌شود. طبق ماده 6 آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت آموزی دانش‌آموزان، مراکز آموزش فنی وحرفه‌ای می‌توانند به عنوان هنرستان وابسته برای افراد لازم‌التعلیم، ادامه فعالیت دهند. 


نظرات شما