نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران:
باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست صمیمی با مدیران پژوهشکده هنرهای نمایشی ایثار دانشگاه شاهد گفت: باید اندیشه هنری ایثار و شهادت به اندیشه برتر مسلط تبدیل شود.
به گزارش «ایثار»، حجتالاسلام والمسلمین موسوی مقدم، نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نشست صمیمی با مدیران پژوهشکده هنرهای نمایشی ایثار دانشگاه شاهد که با محوریت «شهدای غریب در اسارت» روز چهارشنبه هفتم خردادماه برگزار شد، با اشاره به جایگاه والای هنر در بیان مفاهیم معرفتی، فرهنگی و تمدنی، بر لزوم تولید ادبیات نظری در حوزه هنر اسلامی تأکید کرد و گفت: ما در کشور خود با یک ضرورت بزرگ مواجهایم و آن تولید و تدوین ادبیات نظری- بومی در حوزه هنر و ادبیات اسلامی است.
وی افزود: امروز با سلطه نظریات و قالبهای غربی بر فضای هنری کشور، شاهد فاصلهای عمیق میان هنر متعهد و فرهنگ اصیل اسلامی هستیم. در حالی که ظرفیتهای غنی و بینظیری در ادبیات و روایتهای بومی ما وجود دارد که هنوز به قالب نظری و علمی تبدیل نشده است.
حجتالاسلام والمسلمین موسویمقدم با تأکید بر نقش نهادهای علمی و حوزوی در بازتولید گفتمان اسلامی در هنر خاطرنشان کرد: نقش روحانیت در این مسیر بسیار کلیدی است، ما باید با بهرهگیری از مبانی معرفتی و فلسفی اسلامی، زمینههای رشد و ارتقا هنر دینی را فراهم کنیم. دانشگاهها، بهویژه دانشگاههایی با رویکرد فرهنگی و ارزشی مانند دانشگاه شاهد، میتوانند با بهرهگیری از سرمایه انسانی متخصص به پرچمداران تولید دانش نظری و اثر هنری در حوزه معارف اسلامی تبدیل شوند.
نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه دانشگاه شاهد باید از ساختارهای قالبی و محدود خارج شود و به موضوعات عمیق، بنیادین و راهبردی بپردازد، اضافه کرد: حرکت برخلاف جریان علمی حاکم، نه تنها جسارت میخواهد، بلکه نیازمند شناخت دقیق از ریشههای معرفتی هنر است. با این رویکرد، دانشگاه میتواند مرجع علمی و فکری جدیدی در عرصه هنر اسلامی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین موسویمقدم بر اهمیت آمادگی هنرمندان و نویسندگان برای خلق آثار ماندگار تأکید و اظهار داشت: یک هنرمند متعهد و مؤمن باید وقتشناس باشد، از عوامل غیبت و حضور روح در اثر هنری آگاه باشد و ارتباط میان خالق و مخلوق را درک کند.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: ما نیازمند روایتهایی هستیم که با اتکا بر هویت شرقی-اسلامی، روگر گر حقیقت، ایثار، شهادت و معنویت باشند. یاد و خاطره شهدای غریب در اسارت باید از طریق هنر اصیل اسلامی بازگو شود، هنری که هم مخاطب را متأثر سازد و هم در سطح اندیشه، او را به تأمل وادارد.
احمد چلداوی، رییس دانشگاه شاهد نیز در ابتدای این نشست با بیان اینکه نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در سال گذشته ماموریتی به دانشگاه شاهد محول کردند، مبنی بر اینکه دانشگاه شاهد در حوزه هنرهای نمایشی اقدام کند، تصریح کرد: ما از همان سال گذشته در این زمینه آغاز به برنامهریزی کرده و اساتید هنرهای نمایشی را به کار گرفتیم تا دانشکده هنر دانشگاه شاهد را تقویت کنیم و اقدامی جدی را در حوزه انیمیشن و سینما انجام دهیم و در این مسیر اهداف مدنظر نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران را اجرایی کنیم.
چلداوی با ارائه پیشنهادی در خصوص این موضوع، گفت: ما برآن شدیم تا در خصوص اردوگاه یازده تکریت که مکانی کاملا ویژه است و در حقیقت اولین اردوگاهی بود که در زمان جنگ تحمیلی، کشور عراق، اسیران حاضر در آن را به صلیب سرخ معرفی نکرد و در آنجا تعداد زیادی از اسرا شهید شدند، آثار هنری تولید کنیم، زیرا این اردوگاه مکان بسیار مقدسی بود و ما در نظر داریم این اردوگاه احیا و نگهداری شود و در این راستا 51 جلد کتاب نیز چاپ شده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1029650/