ندای لرستان

آخرين مطالب

اظهار بی‌اطلاعی سازمان هواپیمایی از قیمت هواپیمای خریداری شده با دو موتور اضافه اقتصادي

اظهار بی‌اطلاعی سازمان هواپیمایی از قیمت هواپیمای خریداری شده با دو موتور اضافه
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اقتصاد آنلاین / رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشوری در حالی قیمت هر هواپیمای خریداری شده ایرباس A330-200 با دو موتور یدکی اضافه را 53 میلیون دلار عنوان می کند که سخنگوی این سازمان دو روز پیش خرید این هواپیما‌ها را برای قبل دانسته و اعلام کرده است که باید اسناد خرید «ایران ایر» استخراج شود.
ماجرای خرید دو فروند هواپیمای ایرباس A330-200 و ورود آن به ناوگان «ایران ایر» ظاهرا تمامی ندارد. این خرید و ورود آن به ناوگان هوایی حتی خوشحالی و شعف مهرداد بذرپاش وزیر سابق راه و شهرسازی را نیز در پی داشت.
بازار
به طوریکه او در فضای مجازی با افتخار نوشته بود: ورود دو فروند هواپیمای ایرباس پهن پیکر 330 و اضافه شدن به ناوگان هوایی شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی بر ملت بزرگ ایران مبارک. این یکی از پروژه‌های توسعه ناوگان هوایی کشور است که توسط شهید جمهور پیگیری و نهایی شده بود و به لطف خدا به ثمر نشست.
این دو فروند هواپیمای مسافربری پهن پیکر ایرباس 330 با کارکرد 13 سال با واسطه عمان از چین برای ایران خریداری شده بودند.
حال بعد از انتشار برخی اخبار مبنی بر گران فروشی واسطه چینی برای خرید این دو فروند هواپیما کاپیتان محمدی بخش رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشوری با تکذیب ادعای گران خریدن هواپیما با تأکید بر اینکه تمامی اقدامات برای خرید دو هواپیمای ایرباس A330-200 در دولت سیزدهم نهایی شده بود، گفت: در دولت چهاردهم مجدد جزئیات فنی و قیمت این هواپیما‌ها کارشناسی و در نهایت با تصمیم نهایی دولت، هواپیما وارد کشور و روز شنبه سوم خرداد با دستور رئیس جمهور بهره برداری شد.
کاپیتان محمدی بخش با اشاره به شرایط پیچیده خرید‌های حوزه هوانوردی در دوره تحریم توضیح داد: در راستای اجرایی‌کردن مجوز استفاده از تهاتر نفت، خرید دو فروند هواپیمای ایرباس A330 مدل سال 2012 و چهار موتور یدکی هواپیما در دستور کار قرار گرفت.
او تشریح کرد: قبل از انعقاد قرارداد خرید در ارتباط با قیمت هواپیماها، پیشنهاد شد ارزیابی توسط یک شرکت مستقل انجام شود که شرکت ارزیاب نیز قیمت‌هایی بالاتر از عرف بازار ارائه داد که مورد پذیرش ایران‌ایر قرار نگرفت و در نهایت در جلسه‌ای فروشنده با کاهش قیمت موافقت کرد و قیمت هر فروند هواپیما به‌همراه دو موتور یدکی، با 53 میلیون دلار تعیین و قرارداد امضا شد.
این مقام سابق سازمان هواپیمایی کشوری با رد ادعای مطرح‌شده درباره قیمت خرید اعلام کرد: عدد منتشرشده در برخی رسانه‌ها مبنی بر پرداخت 116 میلیون دلار برای خرید هر فروند هواپیمای ایرباس A330 از سوی ایران، صحت نداشته و از اساس کذب است و مبلغ هر هواپیما با دو موتور یدکی اضافه 53 میلیون دلار بوده است.
اما مهدی رمضانی سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری که چند روز پیش در کنفرانس مطبوعاتی خود با برخی رسانه ها داشت در پاسخ به این سوال که آیا برای خرید هواپیما از چین 5 برابر قیمت واقعی هواپیما پول داده‌ایم، گفت خرید این هواپیما‌ها برای قبل بوده است و باید اسناد خرید «هما» بیرون بیاید و ما بر اساس اسناد حرف بزنیم.
رمضانی توضیح داد: شرکت هما که این هواپیما را وارد کرده و اسنادش موجود است که واضح و روشن است؛ این مدارک باید ارائه شود و ما صرفا نمی توانیم بگوییم این مبلغ هزینه شده است.
اگر چه آنطور که شنیده می شود بعد از این کنفرانس مطبوعاتی تا حدودی از سوی مقامات ارشد وزارت راه و شهرسازی در قبال برخی پاسخ ها به خصوص در مورد ماجرای سفر فرزانه صادق مالواجرد و خانواده او به کیش مجبور به توضیحاتی شده است.
به هر سوی این اظهارات سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری در حالی مطرح می شود که «زهرا بختیاری» مدیر روابط عمومی «ایران ایر» گفته بود که چون بودجه خرید این هواپیماها و موتورهای آن با «ایران ایر» نبوده است از قیمت دو فروند هواپیمای خریداری شده بی خبر هستیم.
او با تاکید بر اینکه این دو فروند عُمر ناوگان هوایی را از 26 سال به 24 سال کاهش داد ادامه داد: نوسازی ناوگان هوایی بسیار مهم و حائز اهمیت است بنابراین باز هم تاکید می‌کنیم که ورود دو فروند هواپیما به اضافه موتور هواپیما بوده است و منتقدین خبر را کامل بخوانند.
آنچه که مشخص است این است که یا سازمان هواپیمایی کشوری و «ایران ایر» از قیمت این دو فروند هواپیمای ایرباس خبری ندارند و یا اینکه فعلا قصد ندارند در مورد قیمت آن و اسناد آن شفاف سازی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1029516/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توافق با تهران؛ ضربه‌ای خاموش به اقتصاد پکن؟

🎬 شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

گزارش کلی سفر یک روزه استاندار لرستان به شهرستان بروجرد

🎬 گفتگوی تلویزیونی سیدسعید شاهرخی استاندار لرستان

🎬 سفر یکروزه سید سعید شاهرخی استاندار لرستان به شهرستان بروجرد

چرایی کاهش آمار مهاجرت پزشکان و پرستاران در سال 1403

وجه نمادین سفر پادشاه بریتانیا به کانادا

بازگشت غرب به بن‌بست؟‌

گزینه‌های خلاقانه‌ عمان برای مذاکرات

نوزادان متولد 1404 هدیه 70 میلیون تومانی می‌گیرند؟

دیدار استاندار لرستان با مردم بروجرد؛ فرصتی برای شنیدن مشکلات و مطالبات شهروندان

متحد دردسرساز

تعلیق غنی‌سازی منوط به بازه زمانی پیشنهادی و امتیازهایی است که آمریکا می‌دهد

روسیه چگونه در مذاکرات ایران و آمریکا بازی می‌کند؟

زخم کهنه مسکن خانوار

املاکی‌ها با این روش کمیسیون می‌گیرند

پیگیری مطالبات رانندگان کامیون

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، تعهدی جمعی و رسالتی الهی است

استاندار البرز: باید با تمام توان، در جهت حفظ و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت تلاش کنیم

زیدآبادی: اختلاف ترامپ و نتانیاهو چقدر جدی است؟

آنچه برای ایران اهمیت دارد، حفظ زیرساخت‌های هسته‌ای کشور است

ماجرای توافق احتمالی ایران و آمریکا با نام «مسقط» چیست؟

کوششی برای شکست بن‌بست مذاکرات ایران و امریکا؟

راز تغییر نفیو

تناقض بین توصیه‌های رهبر انقلاب و استقبال از قاسمیان!

معاون وزیر جهاد کشاورزی: محصولات باغی و زارعی ایران به 80 کشور جهان صادر می‌شود

یک استاد دانشگاه: مدیران وزارت میراث فرهنگی با میراث فرهنگی بیگانه‌اند

همه چیز درباره طرح جدید بنزینی دولت

شرکت‌های اعتبارسنجی رتبه‌بندی شدند

فرار از مزرعه، پناه به خدمات؛ کاهش اشتغال کشاورزی و رشد مشاغل خدماتی

اولین موشک چینیِ قابل استفاده مجدد آزمایش شد

تابستان گرمی در پیش است! / راه‌حلی ساده برای خنک‌ شدن در روزهای داغ تابستان

چنگ‌ودندان امتیازگیری امریکا پای‌ میز

اگر امریکا قصد توافق دارد چرا تحریم‌ها را بیشتر می‌کند

بازی زمان در مذاکرات

شرط برخورداری از کمک هزینه تامین اجتماعی برای زوج‌های جوان

ادعای جنجال برانگیز

موتور روشن، قانون خاموش

هزینه‌های پنهان اتلاف منابع؛ از جیب مردم تا سرمایه ملی

هشدار به خریداران مسکن؛ مراقب تعاونی‌های بدون مجوز فعالیت باشید

وزیر جهاد کشاورزی: کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف‌کننده برسد

سرمقاله جوان/ خدمت با تعارض منافع استاندار تاجر!

سرمقاله فرهیختگان/ آداب استانداری

سرمقاله وطن امروز/ سیلی به مکرون و افول سیاست نمایشی

سرمقاله اطلاعات/ دشمنتان شرمنده!

اکونومیست: وحشت نکنیم، هوش مصنوعی مشاغل را حذف نمی کند

سرمقاله سازندگی/ بازآفرینی جایگاه ایران

نماینده مجلس: عملکرد سازمان بورس ضد تولید است

ثبت بالاترین نرخ بیکاری در یک استان مرزی

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان و فرمانده سپاه نینوا با خانواده پاسدار شهید حسین خان‌بیکی