ندای لرستان

آخرين مطالب

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل سیاسی

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
احمد زیدآبادی| تشدید حملات ارتش اسرائیل به نوارغزه و محاصرۀ غذایی این سرزمین، صدای آن دسته از نیروهای سیاسی را که به عنوان «کمپ صلح» در اسرائیل شهرت دارند، به شدت بلند کرده است.
یائیر گولان رهبر حزب دموکرات که از ادغام دو حزب چپگرای کارگر و مرتز پدید آمده است، کابینۀ بنیامین نتانیاهو را سرشار از افرادی کینه‌جو و بیگانه با هوش و اخلاق و ارزش‌های یهودیت دانسته و گفته است: «اسرائیل در مسیر یک دولت مطرود قرار گرفته است. یک دولت عاقل با غیرنظامیان نمی‌جنگد، شیرخواران را برای سرگرمی نمی‌کشد و اهدافی را برای اخراج ساکنان تعیین نمی‌کند.»
بازار
گولان خود سرلشکر بازنشستۀ ارتش اسرائیل است و به همین جهت، سخنان او با واکنش تندِ مقام‌های دولت نتانیاهو و عموم رهبران احزاب راست و میانه و مذهبی مواجه شده است. آنها همگی به طور یکصدا گولان را به «خدمت به کارزار تبلیغاتی حماس» متهم کرده و بعضاً خواستار حذف او از صحنۀ سیاست اسرائیل شده‌اند!
حزب کارگر اسرائیل که از ابتدای تأسیس «دولت عبری» تا سال 1977 میلادی حزب حاکم بر اسرائیل بود و سپس به یکی از دو حزب قدرتمند آن تبدیل شد، در دو دهۀ اخیر به کلی به حاشیه رفته است. این حزب که دیوید بن گوریون، لوی اشکول، گدامایر، اسحاق رابین، شیمون پرز و ایهود باراک از رهبران آن بوده‌اند، در سال‌های اخیر تا مرز عدم کسب حدنصاب لازم برای ورود به کنست (مجلس اسرائیل) تضعیف شده است.
حزب چپگرای مرتز هم که برجسته‌ترین و صریح‌اللهجه‌ترین نمایندۀ «کمپ صلح» در اسرائیل محسوب می‌شود، روزگاری بهتر از حزب کارگر پشت سر نگذاشته و به سختی توانسته است به حیات خود ادامه دهد.
به‌رغم روند رو به ضعف حزب کارگر و مرتز، صدای رهبران آن علیه سیاست‌های ائتلاف راست و راست افراطی حاکم بر اسرائیل بخصوص در مورد گسترش شهرک‌های یهودی‌نشین در کرانۀ باختری هیچگاه خاموش نشده بود تا آنکه عملیات 7 اکتبر نیروهای حماس علیه اسرائیل اتفاق افتاد. این عملیات که دو کیبوتص بئری و کیسوفیم نیز از اهداف آن بود، به مثابه انفجار بمب در داخل کمپ صلح عمل کرد.
ساکنان کیبوتص‌ها یا مزارع اشتراکی پایگاه اصلی احزاب چپگرا به شمار می‌روند و حمله به آنها رهبران این گروه‌ها را عملاً فلج کرد. پس از یک دوره سردرگمی و نومیدی و سکوت، اینک صدای کمپ صلح علیه تهاجم بی‌رحمانه و محاصرۀ غذایی نوارغزه توسط دولت افراطی نتانیاهو بار دیگر بلند شده است. در حقیقت، شدت عمل و بی‌رحمی دولت نتانیاهو علیه ساکنان نوار غزه به نقطه‌ای رسیده است که «کمپ صلح» فضا را برای مخالفت صریح و شدید خود با سیاست نتانیاهو مناسب می‌بیند.
یائیر گولان اصولاً آدم صریحی است و از زمانی که رهبری حزب دموکرات را به عهده گرفته است، این حزب در نظرسنجی‌ها موقعیت بهتری پیدا کرده است. طبق آخرین نظرسنجی‌ها اگر انتخابات پارلمانی در شرایط کنونی در اسرائیل برگزار شود، حزب دموکرات به رهبری گولان 15 کرسی کنست را به دست می‌آورد. این نتیجه در مقایسه با وضعیت سال‌های اخیر، یک جهش قابل ملاحظه را برای حزب دموکرات نشان می‌دهد.
در حقیقت، شجاعت یائیر گولان در انتقاد بی‌پرده از سیاست دولت نتانیاهو در برابر فلسطینی‌ها، چهره‌هایی مثل اهود اولمرت را هم به موضع‌گیری صریح‌تر ترغیب کرده و بخصوص سبب دلگرمی آن دسته از دولت‌های اروپایی شده است که دیگر سکوت و بی‌تفاوتی در برابر محاصرۀ غذایی و گرسنگی دادن مردم نوارغزه را امکان‌پذیر نمی‌بینند. اولمرت عملکرد دولت نتانیاهو در نوارغزه را به «ارتکاب جنایت جنگی» بسیار نزدیک دانسته و کشتن «هزاران فلسطینی بی‌گناه را امری شنیع» توصیف کرده است.
همزمان کشورهای اروپایی در کنار بریتانیا تهدید به بازنگری در روابط تجاری و اقتصادی خود با اسرائیل کرده‌اند و خواستار پایان دادن به جنگ غزه و رفع کامل محاصرۀ غذایی این منطقه شده‌اند.
در واقع این تصور که دولت نتانیاهو به گروگان دو حزب فوق افراطی اقتدار یهود و صهیونیسم مذهبی در آمده است و نه به قصد نجات جان اسیران اسرائیلی بلکه به انگیزۀ بقای خود، آتش جنگ را در نوارغزه تیزتر می‌کند، در بین جامعۀ اسرائیل روز به روز قوی‌تر می‌شود. طبق نظرسنجی‌ها اکثریت جامعۀ اسرائیلی خواستار پایان جنگ به قصد آزادی گروگان‌ها هستند و انگیزۀ نتانیاهو را از تشدید جنگ بقای سیاسی خودش می‌دانند.
عموم احزاب راست و میانه‌ای که علیه سخنان یائیر گولان به تندی موضع گرفته‌اند نیز همین داوری را دربارۀ دولت نتانیاهو دارند. آنها گرچه به حمایت از ارتش اسرائیل برخاسته‌اند اما همزمان دولت نتانیاهو را فاقد یک استراتژی سیاسی روشن در برابر نوارغزه می‌دانند و سیاست او را به اهداف اغراض شخصی نسبت می‌دهند.
در این میان، دولت دونالد ترامپ نیز که زمانی دست دولت نتانیاهو را برای هرنوع حمله به نوارغزه باز گذاشته بود، از موضع گذشتۀ خود مقداری فاصله گرفته است. ترامپ با تشدید منازعه در نوارغزه و همینطور گرسنگی دادن به مردم آن مخالفت کرده و درگیر مذاکرات محرمانه‌ای است که راه ارسال کمک‌های انسانی به نوارغزه را بگشاید. ظاهراً تحت فشار دولت آمریکا، نتانیاهو اجازۀ ارسال مقداری غذا به نوارغزه را صادر کرده است اما به گفتۀ ناظران سازمان ملل، این مقدار بسیار ناکافی و تقریباً هیچ است و هزاران کودک در معرض مرگ قرارگرفته‌اند.
با وجود دو حزب فوق افراطی در کابینۀ نتانیاهو، میدان مانور او برای هر نوع عقب‌نشینی از سیاست گرسنگی دادن مردم نوارغزه و پایان دادن به جنگ بسیار محدود است. از طرفی سکوت داخلی و جهانی در برابر تداوم فاجعۀ فزاینده در نوارغزه هم دیگر امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل به نظر می‌رسد نتانیاهو دیگر توان ادامۀ وضع موجود را نداشته باشد بخصوص آنکه دو حزب مذهبی شاس و یهودیت توراتی متحده نیز او را تحت فشار شدید گذاشته‌اند که یا طرح معافیت طلاب علوم دینی را به تصویب مجلس برساند و یا آنها از دولت کناره‌گیری خواهند کرد.
با این وضع ظاهراً ماه‌های آخر عمر دولت نتانیاهو به شماره افتاده است و او مجبور است به زودی پارلمان را منحل و تاریخی برای برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام کند. با تشکیل یک دولت جدید در اسرائیل ممکن است یک افق سیاسی برای پایان جنگ در نوارغزه پدیدار شود، هرچند که با توجه به گرایش بی‌سابقۀ افکار عمومی اسرائیل به راستگرایی، دولت جانشین هم بسیاری از سیاست‌های دولت نتانیاهو را ادامه خواهد داد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1028913/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صندلی داغ کاخ سفید؛ قربانی بعدی کدام رهبر جهانی است؟

وزیر نیرو: خاموشی‌ها خانه وزیر و غیر وزیر ندارد برای همه مساوی است

نوای "فلک‌الافلاک" در قلب تاریخ؛ طنین حماسه در دژ باستانی لرستان

فرد توهین کننده به عوامل سد معبر شهرداری بروجرد بازداشت شد

نوای ارکستر سمفونیک تهران در قلعه فلک‌الافلاک طنین‌انداز شد

اختلاف سکه‌ای؛ مخالفت دولت با طرح کاهش سقف مهریه

ناترازی ها نباید سیاسی شود

نبرد شرق و غرب در آسمان؛ نگاهی به درگیری‌‏های هوایی هند و پاکستان

سهم کشورها از ارزش تولید جهان در سال 2025

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان والامقام «خیامی»

رفع موانع سرمایه‌گذاران در کیش محور نشست مدیرعامل منطقه آزاد با معاون حقوقی رئیس‌جمهور

دستگیری قاتل فراری در کوهدشت

سقوط آزاد بورس

خط قرمز تهران در برابر فشارهای واشنگتن

گرسنگی و سکوت؛ درباره شرایط امروز غزه و واکنش «کمپ صلح» در اسرائیل

چه خبر از بندرعباس؟

دوم خرداد 76؛ روز امید و رویا

تحریم، دامن کیت‌های ‌آزمایشگاهی را گرفت

پایان قانون واردات ممنوع؟

وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه می‌خورد

زنگ خطر برای شبکه برق؛ مصرف برق کشور از 65 هزار مگاوات عبور کرد

شغل‌هایی با بیشترین فرار مالیاتی

پوکی استخوان خودروسازی ایران

چقدر خرما صادر می‌کنیم؟

با پیگیری‌های مستمر، حل پرونده‌های قدیمی وارد مسیر اقدام شده است

در بند توهم

مخاطرات و خاطرات سعدآباد

نماد‌های استانی سهام عدالت سرانجام تعیین تکلیف خواهند شد

سرگیجه با دلار 28500

مدیر کل بنیاد مازندران در آئین طلایه داران کنگره شهدا با حضور وزیر کشور تجلیل شد

پرواز غول چینی در آسمان

خیز دانش‌بنیان‌ها برای جهش فناوری هوش‌مصنوعی در کشور

عصیان شایعات، سکوت پرونده‌های اقتصادی

کارت چینی اعراب برای چانه‌زنی با ترامپ

رویارویی سایه‌ها در کاخ سفید

جاه‏‌طلبی ترامپ با گنبد طلایی

350 هزار نفر در انتظار آب

روی دیوار چین

هشدار فوری سازمان ملل درباره غزه: 14 هزار کودک در آستانه مرگ

ماجرای «گنبد طلایی» 175 میلیارد دلاری ترامپ

قیمت مرغ در بازار

هدف از «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات» چیست؟

ورود هشت میلیارد دلار شمش طلا به کشور طی سال گذشته

توسعه سکوی ملی هوش مصنوعی با مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان

افزایش سقف تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن

اعتراض برخی بازنشستگان به همسان‌سازی حقوق

حذف یارانه پردرآمدها شتاب گرفت

هشدار به فروشندگان سهمیه کارت سوخت؛ جریمه های چند صد میلیونی در راه است

افزودن ویتامین‌ها بهانه‌ای برای گرانی کالاهای اساسی

سهم ایران از اقتصاد دیجیتال به 10 درصد می‌رسد