ندای لرستان

آخرين مطالب

مذاکرات در ایستگاه تور خاورمیانه‌ای ترامپ سیاسی

مذاکرات در ایستگاه تور خاورمیانه‌ای ترامپ
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در فضای گمانه‌زنی‌ها درباره زمان برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ و مذاکره‌کننده ارشد در مذاکرات غیرمستقیم با ایران، پس از مدت‌ها سکوت خبری گفت که گفت‌وگوها با تهران در مسیر درست قرار دارد.
 این اظهارات را باراک راوید، خبرنگار آکسیوس، به نقل از استیو ویتکاف اعلام و تصریح کرده است که آمریکا در تلاش است دور چهارم مذاکرات هسته‌ای با ایران را برای روزهای آتی تنظیم کند. مذاکراتی که تحت تاثیر سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه قرار دارد. ترامپ قرار است در چارچوب یک تور منطقه ای از 23 تا 26 اردیبهشت به ریاض، ابوظبی و دوحه سفر کند. خبرنگار آکسیوس در این خصوص نوشت که نماینده ترامپ گفته اگر دور بعدی مذاکرات با ایران برگزار نشود، تنها به دلیل سفر رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه خواهد بود.
مذاکرات در مسیر درست
به گزارش آکسیوس، ویتکاف در ادامه این گفت‌وگو تاکید کرد: «مذاکرات با ایران در مسیر درست است.» به گفته ویتکاف، مذاکرات هسته‌ای ایران در حال پیشرفت است. فرستاده ترامپ در امور غرب آسیا روز دوشنبه گفت آمریکا در حال تلاش برای ازسرگیری تلاش‌های دیپلماتیک با ایران است و بی‌وقفه برای آزادی زندانیان صهیونیست در غزه می‌کوشد؛ آن هم با هدف دستیابی به پیشرفت پیش از سفر ترامپ به منطقه. ویتکاف در گفت‌وگو با باراک راوید از آکسیوس، حین شرکت در مراسم سفارت رژیم صهیونیستی، تایید کرد که واشنگتن به‌زودی قصد دارد مذاکرات هسته‌ای با تهران را از سر بگیرد.
با وجود زمان‌بندی حساس، ویتکاف نسبت به مسیر مذاکرات با احتیاط خوش‌بین باقی مانده است. او افزود: «ما در حال دستیابی به پیشرفت‌هایی هستیم. امیدوارم که در مسیر درستی حرکت کنیم. رئیس‌جمهور می‌خواهد این موضوع در صورت امکان از راه دیپلماتیک حل شود، بنابراین تمام تلاشمان را می‌کنیم تا آن را پیش ببریم.» نماینده دونالد ترامپ در میان تشویق حضار همچنین گفت: «سال آینده شاهد بحث‌هایی در مورد چالش‌های منطقه‌ای در خاورمیانه، مانند سوریه، لبنان و البته ایران خواهیم بود و ما توافق داریم که آنها هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهند یافت.»
آمریکا و ایران سه دور از مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم را با میانجی‌گری عمان برگزار کرده‌اند که ویتکاف نماینده طرف آمریکایی در آنها بوده است. دور چهارم مذاکرات که قرار بود شنبه گذشته 13 اردیبهشت ماه در رم برگزار شود، بدون اعلام تاریخ جدید به تعویق افتاده است. اما قبل از برگزاری دور چهارم، بدر بن حمد البوسعیدی وزیر خارجه عمان که میانجی مذاکرات است، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «به دلایل لجستیکی، دیدار میان ایران و آمریکا که قرار بود شنبه در رم برگزار شود، به زمان دیگری موکول شده و تاریخ جدید پس از توافق دو طرف اعلام خواهد شد.»
تهران نیز دلیل تعویق مذاکرات را مسائل فنی و لجستیکی اعلام کرد. هرچند برخی تحلیلگران می‌گویند که علت تعویق مذاکرات به مساله غنی‌سازی مربوط می‌شود. در این رابطه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تازه‌ترین اظهارات خود گفت: آماده‌ام به درخواست‌ها برای اجازه دادن به ایران برای پیگیری انرژی هسته‌ای غیرنظامی گوش بدهم، مشروط بر پایان برنامه سلاح‌های هسته‌ای‌ آنها. ترامپ ظهر روز یکشنبه در مصاحبه اختصاصی تلویزیونی با کریستن وِلکِر، مجری شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، هدف خود از گفت‌وگو با ایران را «برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران» اعلام کرد، اما افزود: «من حاضرم استدلال‌های آنها را بشنوم.»
منتظر نظر عمان هستیم
روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، درباره آخرین وضعیت روند مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا با اشاره به اینکه خط قرمزهای ما مشخص است و فقط درباره موضوع هسته‌ای صحبت می‌کنیم، گفت:« تدابیر لازم برای مقابله با تحریم‌ها اتخاذ شده است. برای همه سناریوها کاملا آماده هستیم. مذاکرات از جانب ما مشکلی ندارد. ما منتظر هستیم وزیر خارجه عمان نظر خود را برای ادامه مذاکرات اعلام کند. علت تاخیر در ادامه مذاکرات، براساس آنچه وزیر خارجه عمان اعلام کرده است، مشکلات فنی و تدارکاتی بوده است.» پیش‌تر نیز اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه، در نشست هفتگی با رسانه‌ها اعلام کرد که منتظر نظر عمان برای تاریخ جدید هستیم.
گمانه‌زنی‌ درباره دور چهارم
این گمانه‌زنی‌ها درباره زمان‌بندی احتمالی دور بعدی مذاکرات هسته‌ای بین ایران و آمریکا در حالی انتشار یافته است که در روزهای گذشته نیز خبرهایی در این رابطه منتشر شد. منابع آگاه به المیادین گفتند که دور چهارم گفت‌وگوهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن به‌زودی برگزار خواهد شد. این منابع افزودند: «طرفین تنها منتظر تعیین زمان نهایی مذاکرات هستند.» همزمان آکسیوس خبر داده بود که انتظار می‌رود مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی اواخر این هفته برای چهارمین دور از مذاکرات هسته‌ای با یکدیگر دیدار کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1025038/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله سازندگی/ دروغ و فریبکاری اسرائیل

سرمقاله هم میهن/ توسعه مفهوم کارگر

حمله «کیهان» به «هم‌میهن»: اشک تمساح برای اعصاب مردم

برقی‌سازی 20 هزار موتورسیکلت در تهران؛ هوا و سوخت نفس می‌کشند؟

کدام سکوها در صف رفع فیلترینگ هستند؟

جزئیات اجرای مرحله سوم کالابرگ؛ فعلا خبری نیست!

جزئیات مرگ 7 قربانی در یک چاه

همایش تقدیر از دانش‌آموزان برتر وقبول شدگان دانشگاه فرهنگیان در منطقه پاپی

آغاز خرید تضمینی گندم و کلزا در لرستان

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

پرونده پروژه‌های سدسازی لرستان روی میز وزیر نیرو

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

مخاطرات ابلاغ وارداتی

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

پرسپولیس پاسخ سکوتش را گرفت!

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

دادگستری: فوت 8 نفر در چاه کوهنانی کذب است/ واقعیت ماجرا چیست؟

پرسپولیس در برابر توهین به بیرانوند سکوت کرد؛ پاسخش را هم گرفت!

نقشه نجات به فاجعه تبدیل شد؛ ماجرای عجیب مرگ 7 نفر در دل چاهی در کوهدشت

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

علت جان‌باختن 7 نفر در حادثه چاه کوهدشت اعلام شد

دستگیری متخلفان زیست محیطی در سفیدکوه خرم آباد

تصادف در افرینه لرستان 2 فوتی و زخمی بر جا گذاشت

انتظارات از سفر ترامپ به خلیج فارس

رصد آیزنهاور با مهاجر 6

از زیرزمین تا بالای سر دشمن

پایان بورس 20 اردیبهشت 1404؛ فشار بازار سهام افتاد!

نماینده مجلس:‌ دو پتروپالایشگاهی که در دولت قبل قرار بود ساخته شود پیشرفت خاصی نداشت

از ونزوئلا تا تهران؛ وقتی نفت داریم ولی برق نداریم!

ارزشمندترین شرکت‌های جهان در ماه مه 2025

اتفاق جالبی که برای بانک‌های پر مصرف روی داد

صدور مجوز ورود و توزیع بنزین سوپر صادر شد

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

خرم‌آباد، یکی از کانون‌های مهم تمدنی ایران