بزرگنمايي:
ندای لرستان - پروژه سد «معشوره» سال 92 توسط رئیسجمهور وقت کلنگزنی شده است، خردادماه سال 92 بود که رئیسجمهور وقت برای کلنگزنی پروژه سد «معشوره» به لرستان سفر کرد تا در روزهای پایانی دولتش روی دست استان لرستان یک کلنگزنی بینتیجه بگذارد.
«معشوره» همچنان وعده ذخیره میکند!
سد «معشوره» استان لرستان مصوب سفر نخست و دوم هیئت دولت یعنی بیشتر از 15 سال پیش است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با گذشت نزدیک به یک ماه از سفر سوم هیئت دولت به لرستان در نخستین گام مراحل اجرای پروژه عظیم سد معشوره آغاز شد تا این پروژه که پیش از این در سفر اول و دوم هیئت دولت و در کارگروه توسعه استان لرستان نیز تصویب شده ولی راکد مانده بود بالاخره با حضور قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا رنگ اجرایی شدن به خود بگیرد. این در حالیست که پیش از این با توجه به مشکل اعتباری وزارت نیرو در کارگروه توسعه استان لرستان مقرر شده بود که وزارت نیرو از محل فروش اوراق مشارکت نسبت به تأمین مبلغ 500 میلیارد ریال جهت اجرای سد تنگ معشوره در سال 89 اقدام کند که این مصوبه عملیاتی نشد.
این سد قبل از آن نیز بارها در دولتهای مختلف بهعنوان یکی از مطالبات جدی مردم مطرح و وعده اجرا گرفته است، وعدههایی که سالهاست بینالنهرین لرستان را در میان دو رود «کشکان» و «سیمره» تشنه نگهداشتن است.

باوجود دستور رئیسجمهور شهید «ابراهیم رئیسی» در زمان سفر به لرستان و قرارگیری این پروژه در میان مصوبات سفر دولت، اما این پروژه سدسازی استان همچنان پشت سدِ بیاعتباری متوقف مانده و تنها وعده ذخیره میکند، تا مطالبه مردم لرستان باگذشت سالها و وعدههای مسئولان همچنان روی زمین بماند.
سهم ما را از «معشوره» بدهند
سید حمیدرضا کاظمی نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی در نشست با خبرنگاران در این رابطه اظهار کرد: من مخالف سد «معشوره» نبوده و نیستم، اما من نماینده مردم پلدختر و معمولان هستم، هر سازه و سدی که در بالادست این دو شهر احداث شود، باید حق این مردم از این سازه و سد مشخص باشد.
وی با بیان اینکه شما میخواهید سرچشمههای آب «کشکان» را سد بزنید، ما چه سودی از این میبریم؟ افزود: رودخانه «کشکان» مایه حیات و زندگی و کشاورزی مردم این منطقه است.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: با رفتوآمدها و پیگیریهای بسیار زیادی که بنده داشتم، از سد «معشوره» 72 میلیون مترمکعب سهم حق آبه پاییندست این سد یعنی پلدختر و معمولان شد.

«معشوره» تعطیل شد!
کاظمی با بیان اینکه الان همه موتور تلمبههایی که در این مسیر مردم استفاده میکنند، 15 میلیون مترمکعب آب استفاده نمیکنند، یعنی ما با دید و فراز 20 و 30 ساله و توسعه کشاورزی این منطقه این حق آبه را گرفتهایم، گفت: اما دوباره در این پروژه با مشکل مواجه شدهایم، همین سد «معشوره» ای که دارد به آثار باستانی تبدیل میشود.
وی گفت: به علت نبود اعتبار و تزریق نقدینگی این پروژه متأسفانه تعطیل شده است.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه تنها راهی که الان میشود پروژه را احیا کرد، تهاتر نفت است که آن هم با مشکلاتی روبرو است، افزود: تنها راه نجات این پروژه بحث تهاتر نفت است.

سدی که آبرفت!
کاظمی، بیان داشت: اگر این انجام بگیرد، نورآباد، خرمآباد، کوهدشت، چگنی، معمولان و پلدختر از این پروژه بهرهمند میشوند، اما من گفتهام تا زمانی که در سند این سد حق آبه مردم پاییندست مشخص نشود، قطعاً من بهعنوان سخنگوی این مردم نمیتوانم مردم را قانع کنم.
وی با اشاره به کاهش حجم ذخیره آب این سد از سه میلیارد مترمکعب به 900 میلیون مترمکعب، گفت: حالا باید ببینیم که این 900 میلیون مترمکعب هم اجرایی میشود یا پایینتر میآید.
نماینده مردم پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی، گفت: «معشوره» در حال حاضر تعطیل است، اما قرار است که بیایند و فعالش کنند، جلسهای قرار است با وزیر نیرو برگزار کنیم تا پروژه فعال شود، تنها راه فعالشدن این پروژه هم تهاتر نفت است، غیر از این هم راهی ندارد.

با «گفتن گفتن» کار صورت نمیگیرد
این سخنان در حالی مطرح میشود که پیشازاین «سید سعید شاهرخی» استاندار لرستان در جریان سفر خود به شهرستان کوهدشت تأکید کرده بود که «مصمم به اجرای این سد است».
وی با تأکید بر اینکه باید اجرای این سد را دنبال کنیم، گفت: با «گفتن گفتن» کار صورت نمیگیرد باید به تهران برویم و برای اعتبارات آن پیگیری کنیم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه معشوره مطالبه جدی 9 نماینده استان در مجلس و بنده بهعنوان استاندار بوده و مطالبه 10 نفرمان هم بهصورت جدی است، گفت: درست است که این سد در کوهدشت قرار دارد و با نام این شهرستان است، اما کل استان از آن منتفع میشوند.
کد خبر 6457761