ندای لرستان

آخرين مطالب

کارگران فاقد مسکن کی صاحبخانه می‌شوند؟ اقتصادي

کارگران فاقد مسکن کی صاحبخانه می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا / بر اساس گزارش‌ها در سال گذشته تنها 17 درصد تسهیلات نظام بانکی به بخش مسکن اختصاص یافت که این رقم کافی نیست. وزارت کار از برنامه‌ریزی برای ساخت مسکن کارگری با همکاری و مشارکت وزارت راه و شهرسازی و اختصاص زمین‌های در اختیار کارفرمایان خبر داده که انتظار می‌رود تا پایان دولت چهاردهم بخش اعظمی از کارگران فاقد مسکن صاحبخانه شوند.
مسکن یکی از دغدغه‌های اساسی خانوارهای کارگری به شمار می‌رود، به نحوی که بیش از 50 درصد دریافتی کارگران را هزینه‌های مسکن و اجاره بها به خود اختصاص می‌دهد.
بر اساس قانون اساسی کشورمان داشتن مسکن حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولت‌ها طبق این اصل موظف به تامین مسکن شده‌اند. در اصل 31 قانون اساسی دولت موظف شده با رعایت اولویت برای کسانی که نیازمندترند به ویژه کارگران و روستانشینان زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.
بازار


در همین راستا دولت و وزارت کار برنامه ساخت مسکن کارگران را برای امسال در دستور کار دارند و از ظرفیت تعاونی‌های مسکن برای اجرای پروژه‌های مسکن کارگری استفاده خواهند کرد.
احمد میدری ـ وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی مسکن کارگری را از مطالبات اساسی و جدی جامعه کارگری ذکر کرده و گفته است:نزدیک به 30 درصد هزینه‌های زندگی در کلان‌شهرها مربوط به مسکن است و تا زمانی که در این بخش تحولی رخ ندهد، نمی‌توان به بهبود وضعیت معیشتی کارگران امیدوار بود.
وی از مذاکره با برخی کارفرمایان شرکت‌های بزرگ برای آغاز ساخت مسکن کارگری خبر داده و گفته است: فرایند ساخت مسکن کارگران به استقبال کارفرمایان بستگی دارد و این مساله با پیش‌شرط‌هایی همراه است.اول سرمایه‌گذاری کارفرمایان که انتظار داریم کارفرمایان 20 درصد در مسکن کارگری سرمایه‌گذاری کنند و اگر نپذیرند یکی از مزیت‌های بزرگ را از دست می‌دهیم. دوم زمین‌هایی که یا وزارت راه و شهرسازی در اختیار ما قرار می‌دهد یا ما داریم ولی کاربری آنها مسکونی نیست، نزدیک کارخانه‌هاست که بتوانیم آنها را تغییر کاربری بدهیم و مساله بعد سیستم بانکی و پرداخت تسهیلات بخش مسکن است.
وزیر کار با بیان اینکه سال گذشته 17 درصد از تسهیلات مسکن پرداخت شده است، ابراز امیدواری کرد: وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری کارفرمایان، برنامه‌هایی را که در این حوزه طراحی کرده‌اند امسال به اجرا در آورند.
اما فارغ از موضوع تامین مسکن کارگران، در شرایط فعلی اقتصاد بسیاری از کارگران با هزینه‌های سنگین و سرسام‌آور کرایه‌خانه و اجاره‌بها رو به رو هستند تا آنجا که مبلغ کمک هزینه مسکن نیز به دلیل اندک بودن کمک قابل توجهی به تامین مسکن کارگران نمی‌کند.


سمیه گلپور ـ رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران معتقد است که طبق اصل 31 قانون اساسی داشتن مسکن حق همه کارگران است و دولتها موظف به تامین آن هستند ولی دولتها و مجالس در ادوار مختلف از این اصل عبور کرده‌اند و نتوانسته‌اند به این حق قانونی کارگران جامه عمل بپوشانند.
او با انتقاد از عدم افزایش مبلغ حق مسکن می‌گوید:اگر نتوانستیم مسکن کارگران را محقق کنیم حداقل حق مسکنی که در فیش حقوقی کارگر است باید اصلاح شود چرا باید دو سال مبلغ حق مسکن 900 هزار تومان بماند؟
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران می‌گوید:حق مسکن 900 هزار تومانی چقدر به اجاره‌بها یا خرید مسکن کارگران کمک کرده است که دوسال هم ثابت مانده و افزایش نیافته است.
به گفته گلپور طی این دو سال نه تنها قرارگاه مسکن کارگری فعال نبوده بلکه تورم نیز ثابت نمانده و کارگران نیز از گرفتن زمین رایگان و یا تحویل خانه های مسکن کارگری محروم مانده‌اند.
پیشتر علیرضا محجوب ـ دبیرکل خانه کارگر مبلغ حق مسکن کارگران را در حد پوشاک بچه دانسته و تاکید کرده بود:به جای حق مسکن باید مشکل مسکن کارگران برطرف شود.
به گفته وی کارفرمایان مکلفند طبق اصل 149 قانون کار در جوار کارخانه یا کارگاه، خانه‌های سازمانی برای کارگران بسازند و زمین‌های در اختیار خود را به این امر اختصاص بدهند.
در حال حاضر مسکن و اجاره بها بیش از دو سوم دریافتی کارگران را به خود اختصاص داده و بخش زیادی از کارگران به دلیل فقدان پس انداز و ناتوانی در خرید خانه ناچار به اجاره نشینی در حاشیه های شهر روی آورده اند.
سال گذشته خط اعتباری 8000 میلیارد تومانی به منظور حمایت و پشتیبانی از تعاونی‌های کشور و ارتقای سهم بخش تعاون به 25 درصد اختصاص یافت که از این مقدار مبلغ 2000 میلیارد تومان با هدف حمایت از احداث مسکن کارگران در قالب شرکت‌های تعاونی مسکن در سراسر کشور در نظر گرفته شد.
وزارت کار از ساخت خانه‌های مسکن کارگری با همکاری و مشارکت کارفرمایان و اختصاص زمین های با کاربری مسکونی با مساعدت وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها خبر داده و امید است که تا پایان دولت چهاردهم این مطالبه بحق جامعه کارگری محقق و بخش عمده‌ای از کارگران صاحبخانه شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1024508/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شرط بن سلمان برای سفر ترامپ به ریاض

قدرت نادیده گرفته شده روسیه

جابجایی بیش از 146 هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی لرستان

برداشت گندم در بیش از 100 مزارع لرستان

انگیزه بالا برای شکستن رکورد پرسپولیس

ناشی‌ها

مذاکره در سایه هیاهو

آینده احزاب اپوزیسیون کُرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق

بحران مسکن در ایران با واگذاری صحیح زمین حل خواهد شد

سرعت تغییر قیمت خودرو تند شد

توضیح فرزین درباره ناترازی نظام بانکی؛ بانک‌ها ورشکسته نیستند

چطور قسطی صاحب‌خانه شویم؟؛ متقاضیان خرید مسکن حتما بخوانند

دعواهای جریان‌ها و گروه‌ها مانع رسیدن به اهداف اصلی می‌شود

جابه‌جایی بیش از 146 هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی لرستان

حل مشکلات ساختاری وابسته به جناح‌ها نیست

کارگران فاقد مسکن کی صاحبخانه می‌شوند؟

سایپا هم در لیست واگذاری‌ها قرار گرفت

واردات پارچه به 824 میلیون دلار رسید

پیش‌ بینی بورس دوشنبه 15 اردیبهشت 1404

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره‌ تا پایان سال

هوش مصنوعی می‌تواند به شما در پیدا کردن شغل جدید کمک کند

نیاز 4 میلیارد دلاری "کشتیرانی" برای نوسازی ناوگان

دولت نسخه خودروهای وارداتی را پیچید

سقوط تاریخی بورس؛ هجوم سرمایه‌ها به بازار طلا و ارز

پیش‌بینی بازار طلا در روزهای آینده

تشکیل مجمع 2600 نفره از نخبگان و کنشگران اجتماعی در لرستان

شروع تمرینات پرسپولیس برای نایب قهرمانی

لاریجانی در تاریکی

مذاکرات هسته‌ای؛ این بار مخالف‌‏خوانی دموکرات‌‏ها؟

ارزیابی یک کارشناس از «تعویق موقت مذاکرات»

ترکیب استایل، راحتی و دوام در یک کفش /  معرفی کفش ورزشی مردانه اسکچرز در بیکوپلاس

بی‌ثباتی کاری در ایران در جهان رکورد زد

مپنا سود سهام عدالت را نداد

کشاورزها دیگر گندم نسیه نمی‌فروشند

خبر خوش افزایش یارانه معیشتی دهک 1 تا 3

200 هزار میلیارد تومان وام ازدواج به جوانان ایرانی پرداخت شد

بارش‌های کشور 35 درصد کمتر از نرمال؛ لزوم اصلاح مصرف آب

رفع ابهام درخصوص مالیات بر ارزش افزوده پرداختی به فروشندگان کالا و خدمات

300 هزار فقره وام ضروری 50 میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت می‌شود

تجلیل و تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از دختران شهدای سوادکوه

سهرابی: تغییر نگرش مدیریتی و اصلاح فرآیندها، راهکار اصلی پیشگیری از تخلفات است

ائتلاف غافلگیرکننده ایران در راه است

عزای ماندگار بندر

حق غنی‌سازی

پاستور و سناریوی استیضاح

شش گزینه جانشینی همتی

خسارت‌های تجار در انفجار بندر شهید رجایی جبران می‌شود

سکه گران شد؛ ثبات نسبی قیمت طلا و دلار

رایج‌ترین روش‌های پولشویی در سال 2025

آسمان پولساز ترکیه؛ درآمد 694 میلیون دلاری از پروازهای عبوری در 2024