ندای لرستان

آخرين مطالب

ارزیابی یک کارشناس از «تعویق موقت مذاکرات» سیاسی

ارزیابی یک کارشناس از «تعویق موقت مذاکرات»
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشور‌ها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلی‌ها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارد و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنش‌های منطقه‌ای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا می‌بیند.
تعویق مذاکرات ایران و آمریکا که با تمرکز بر مسائل هسته‌ای ایران به واسطه گری عمان در جریان بود با واکنش‌هایی همراه شده است. اگرچه گمانه زنی‌ها در این خصوص متعدد است، اما برخی کارشناسان معتقدند آن چه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، درباره غنی سازی ایران گفته می‌تواند نشانه‌ای از شکاف‌ها درون جریان‌های سیاسی آمریکا در خصوص مسائل با ایران باشد.
 مارکو روبیو گفته است ایران باید غنی‌سازی اورانیوم، ساخت موشک‌های دوربرد و حمایت از شبه نظامیان منطقه‌ای را متوقف کند. همچنین او مدعی شده ایران باید بازرسی‌های هسته‌ای، حتی بازرسی‌های آمریکایی‌ها، را بپذیرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران نیز اعلام کرده که ایران حق دارد از چرخه کامل سوخت هسته‌ای برخوردار باشد. حسن بهشتی پور، کارشناس ارشد سیاست خارجی و تحلیلگر مسائل بین الملل، در گفت‌و‌گو با فرارو به تحلیل این وضعیت پرداخته است:
بین ایران و آمریکا «تعویق موقت» رخ داده نه تعلیق
حسن بهشتی پور به فرارو گفت: «به طور کلی، معتقدم آن چه اکنون بین ایران و ایالات متحده رخ داده، یک «تعویق موقت» است نه «تعلیق». درواقع این موضوع بیش از آن که به ایران برگردد، به فضای سیاسی داخل ایالات متحده بر می‌گردد که هیئت مذاکره کننده و تیم سیاست خارجی ترامپ را مورد بازبینی قرار داده‌اند. ظاهرا آن‌ها نیاز به فرصت بیشتری دارند تا درباره پیشنهاد‌هایی که ایران در دور قبلی مذاکرات ارائه داده، فکر کنند. وقتی طرفین وارد جزئیات می‌شوند، قطعا کار دشوارتر می‌شود و رسیدن به نتایج یا حتی فقط دیدگاه‌های مشترک زمان بر خواهد بود. اما من معتقدم زمان این تعویق چندان طولانی نخواهد بود چرا که هم ایران و هم طرف آمریکایی به این جمع بندی رسیده‌اند که بهتر است مشکلات موجود را از طریق دیپلماسی حل و فصل کنند.»
وی در خصوص مسئله محدودیت‌های زمانی متاثر از اسنپ بک و سرعت بالای سه دور نخست مذاکرات نسبت به تعویق فعلی در مذاکرات، گفت: «باید به این موضوع مهم دقت کنیم که در دور‌های نخست تا سوم، صرفا در خصوص کلیات و مسائل کلی صحبت شده است. در نتیجه، طبیعی است که پیشرفت و سرعت مذاکرات بالا بود. اما با ورود به جزئیات و مسائل حساس فنی شرایط کاملا تغییر کرده و وضعیت جلسات پیش رو با جلسات پیشین اصلا قابل مقایسه نیست. این موضوعیست که باید مدنظر قرار دهیم: رسیدن به نتایج مشترک در بخش جزئیات بسیار دشوارتر است. به همین دلیل معتقدم اکنون شرایط بسیار پیچیده‌تر شده و طرفین باید تصمیماتی سخت اتخاذ کنند. به خصوص طرف آمریکایی که درگیر اختلاف داخلی شده، شرایط سخت تری دارد.»
جناح صهیونیست و تندرو نمی‌خواهند مذاکرات به نتیجه برسد
این کارشناس ارشد سیاست خارجی در ادامه گفت: «جناح صهیونیست‌ها به دنبال این هدفند که تا جایی که می‌توانند مانع از دستیابی به هر نوع توافق با ایران شده و به سمت درگیری و جنگ حرکت کنند، اما تا کنون موفق نبوده‌اند و جناح تندرو عملا، مهار شده و نتوانسته است اهداف خود را پیش ببرد. با این وجود باید منتظر بود تا مشخص شود آیا جناحی که قائل به مذاکره است می‌تواند روند مذاکرات را ادامه داده و از تندروی‌های داخل آمریکا عبور کند یا خیر.»
وی در خصوص علاقه جناح تندرو به درگیری و جنگ و احتمال وقوع درگیری نظامی بین ایران و آمریکا گفت: «مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشور‌ها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلی‌ها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارند و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنش‌های منطقه‌ای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا می‌بینند. به همین دلیل، رسانه‌های اسرائیلی و صهیونیستی نیز تلاش مضاعفی برای القای این حس دارند که جنگ در راه است. با این وجود بعید می‌دانم که موفق شوند و به اعتقاد من دیپلماسی مسیر خود را پیدا کرده و به پیش می‌رود و به همین دلیل نیز بسیار بعید است که شرایط، جنگی شود. ایران و آمریکا حداقل در چارچوب کلی به هم نزدیک و همفکر شده‌اند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1024490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جابجایی بیش از 146 هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی لرستان

برداشت گندم در بیش از 100 مزارع لرستان

انگیزه بالا برای شکستن رکورد پرسپولیس

ناشی‌ها

مذاکره در سایه هیاهو

آینده احزاب اپوزیسیون کُرد ایرانی در اقلیم کردستان عراق

بحران مسکن در ایران با واگذاری صحیح زمین حل خواهد شد

سرعت تغییر قیمت خودرو تند شد

توضیح فرزین درباره ناترازی نظام بانکی؛ بانک‌ها ورشکسته نیستند

چطور قسطی صاحب‌خانه شویم؟؛ متقاضیان خرید مسکن حتما بخوانند

دعواهای جریان‌ها و گروه‌ها مانع رسیدن به اهداف اصلی می‌شود

جابه‌جایی بیش از 146 هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی لرستان

حل مشکلات ساختاری وابسته به جناح‌ها نیست

کارگران فاقد مسکن کی صاحبخانه می‌شوند؟

سایپا هم در لیست واگذاری‌ها قرار گرفت

واردات پارچه به 824 میلیون دلار رسید

پیش‌ بینی بورس دوشنبه 15 اردیبهشت 1404

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره‌ تا پایان سال

هوش مصنوعی می‌تواند به شما در پیدا کردن شغل جدید کمک کند

نیاز 4 میلیارد دلاری "کشتیرانی" برای نوسازی ناوگان

دولت نسخه خودروهای وارداتی را پیچید

سقوط تاریخی بورس؛ هجوم سرمایه‌ها به بازار طلا و ارز

پیش‌بینی بازار طلا در روزهای آینده

تشکیل مجمع 2600 نفره از نخبگان و کنشگران اجتماعی در لرستان

شروع تمرینات پرسپولیس برای نایب قهرمانی

لاریجانی در تاریکی

مذاکرات هسته‌ای؛ این بار مخالف‌‏خوانی دموکرات‌‏ها؟

ارزیابی یک کارشناس از «تعویق موقت مذاکرات»

ترکیب استایل، راحتی و دوام در یک کفش /  معرفی کفش ورزشی مردانه اسکچرز در بیکوپلاس

بی‌ثباتی کاری در ایران در جهان رکورد زد

مپنا سود سهام عدالت را نداد

کشاورزها دیگر گندم نسیه نمی‌فروشند

خبر خوش افزایش یارانه معیشتی دهک 1 تا 3

200 هزار میلیارد تومان وام ازدواج به جوانان ایرانی پرداخت شد

بارش‌های کشور 35 درصد کمتر از نرمال؛ لزوم اصلاح مصرف آب

رفع ابهام درخصوص مالیات بر ارزش افزوده پرداختی به فروشندگان کالا و خدمات

300 هزار فقره وام ضروری 50 میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت می‌شود

تجلیل و تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از دختران شهدای سوادکوه

سهرابی: تغییر نگرش مدیریتی و اصلاح فرآیندها، راهکار اصلی پیشگیری از تخلفات است

ائتلاف غافلگیرکننده ایران در راه است

عزای ماندگار بندر

حق غنی‌سازی

پاستور و سناریوی استیضاح

شش گزینه جانشینی همتی

خسارت‌های تجار در انفجار بندر شهید رجایی جبران می‌شود

سکه گران شد؛ ثبات نسبی قیمت طلا و دلار

رایج‌ترین روش‌های پولشویی در سال 2025

آسمان پولساز ترکیه؛ درآمد 694 میلیون دلاری از پروازهای عبوری در 2024

سال 2040؛ کدام بخش‌ها اقتصاد آینده را شکل می دهند؟

تأکید بر درآمدهای پایدار، اصلاح ساختارها و نقش محوری شرکت عمران ، آب و خدمات در آینده کیش