ندای لرستان

آخرين مطالب

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟ سیاسی

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
باید با شجاعت و پایمردی، ته و توی این قضیه دربیاید که چه محموله ای و توسط چه کسانی یا چه شرکت یا نهاد یا افرادی در شرایط خطرناک و ویرانساز در میان جانها و اموال ملت گرامی به اسکله آورده شده است؟
سید مسعود رضوی| رویدادهای ناگوار و فجایع انسانی و طبیعی، وقتی تکرار می شود و آمار غیرطبیعی پیدا می کند، زنگهای خطر به صدا درآمده و باید نگران مخاطرات بزرگ بود. هرچه بنیان و پایه های یک جامعه و سرزمین مستحکم باشد، بازهم از فرسایش و لرزش و لغزش مصون نیست و در هر دوره نیاز به تقویت و بازیابی بنیانها و استحکامات دارد. آیا در طول دهه های اخیر، در حیاتی ترین عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و انسانی، بنیانها و پایه های مقاوم را فراهم آورده ایم؟ 
ناترازیها و آمایش و فرسایش آب و زمین و جنگل و همه چیز، و عدم پاسخگویی به نیازهای روزافزون جامعه و فقدان کیفیت مناسب در موارد متعدد و آشفتگی فرهنگی و تعارض میان نیاز کوچه با صدا و سیمای رسمی وقوانین ناموافق با شرایط و شکیب جامعه و...، صراحتاً بیانگر پاسخ منفی به پرسش مذکور است. 
با این همه، جامعه همچنان پویشی مثبت از خود نشان داده و می دهد. مثلا در اوج فشار تورمی و قیمت بسیار بالای ارز و طلا در برابر افت قیمت ریال، خبر مذاکرات وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و نماینده ایالات متحده امریکا در پایتخت عمان، تا حدی تنش تورمی را کاهش داد و موجب خرسندی و آرامش بازار و به تبع آن افکار و هیجانات عمومی شد. 
انجام دور دوم مذاکرات عراقچی و ویتکاف در سفارت عمان در پایتخت ایتالیا باز هم نشانه پیشرفت بود، اما نوعی نگرانی ضمنی و شایعات نیز همراه داشت که جامعه را نگران کرد و بازار ارز و طلا را دوباره اندکی دچار تب و تاب کرد. دور سوم که شنبه در مسقط برگزار شد، نشانگر عزم ایران و امریکا برای دست یافتن به توافقی تاریخی است که سایۀ جنگ را از ایران و منطقه دور سازد و آرزوها و اوهام نتانیاهو و تندروهای داخلی و بی خرد را خاکستر خواهد ساخت. امیدوارم چنین شود.
این که از بازار ارز و طلا یا سکه مثال آوردم از آن جهت است که در زمستان اخیر بسیاری از مردم ایران، به هر دلیل، دارایی اندک و پس انداز و اموال خود را که حاصل عمری کار و زحمت بود، به صورت مستقیم یا از طریق بانک مرکزی با تاخیر چندماهه و یا از طریق شرکتهای ثبتی در رایانه ها و با تبلیغات زیاد، تبدیل کردند و شاهد بودم که در بازار مبادلات ارز هم همین شرایط ولی به صورت داد و ستد مستقیم یا حواله با نرخهای متفاوت برقرار بود. بورس هم داستان جداگانه داشت.
پس از شروع مذاکرات یکباره نوسان زیادی در بازار پدید آمد که بخشی از آن طبیعی نبود و نشان دهنده دلال بازی برای مکیدن دارایی مردم عادی و سوءاستفاده از افق نامشخص بود. بانک مرکزی باید برای جلوگیری از نوسانهای شدید و حفاظت از مردم و تعدیل شرایط اهتمام می کرد. قبلا در انتقاد از برکنارسازی وزیر اقتصاد و عملکرد بانک مرکزی نوشته ایم، ولی ممکن است با انفجار بندرعباس و اتفاقات و اخبار هفته‌های آینده، اختلالات و نوساناتی در بازار پدید آید و نگرانی و مشکلات را از اکنون تدبیر باید کرد.
اما مسئله بزرگ و اندوهبار، همچنان انفجار و آتش سوزی بندرعباس در اسکله بندررجایی است. غمِ جانسوز شمارِ کثیری از هموطان گرامی که در فاجعه ای بسیار دردناک کشته شده و صدمه دیده اند. حالا این غم را کجا بریم و به که گوییم؟ به قول کمال الدین اسماعیل:
بازار
بی پایمرد وصل، زِ غرقاب حادثات
کشتیِ عمرِ خویش به ساحل کجا بَرَم؟
باید با شجاعت و پایمردی، ته و توی این قضیه دربیاید که چه محموله ای و توسط چه کسانی یا چه شرکت یا نهاد یا افرادی در شرایط خطرناک و ویرانساز در میان جانها و اموال ملت گرامی به اسکله آورده شده است؟ مسئله البته بر سر چندین صفحه گزارش و چند اسم و تحقیقات اداری نیست. باید شفاف و واقعی گزارش کرد و عوامل حقیقی و علل راستین را معرفی و گزارش نمود و خاطیان به دست عدالت سپرد تا مردم بدانند می توانند در امنیت زندگی کنند. واپسین مسئله، دفاع از دولت ملی و هماهنگی با آن است. وزیر کشور خبری در مورد عدم استفاده هواپیماهای روسیه در خاموش کردن آتش سوزی بندر شهید رجایی اعلام می نماید. گویا برای لکه گیری و جلوگیری از گسترش آتش تشریک مساعی کردند. سفارت روسیه البته فیلم مزبور را هم منتشر کرد. 
ناگهان یک سایت خبری، با عنوان باشگاه خبرنگاران جوان، نوشت: «پس از اظهارات وزیر کشور دولت پزشکیان مبنی بر عدم استفاده از هواپیماهای روسی در عملیات اطفای حریق بندر شهید رجایی، سفارت روسیه در ایران فیلمی از مشارکت روسیه در این عملیات منتشر کرد.»!
قبلا هم یکبار در زمان کرونا در مورد سفارت چین چنین اتفاقی افتاد و یک بار برای همیشه باید هشدار داد به کسانی که در ایران عزیز و گرامی زندگی و کار می کنند، بدانند که دولت مستقر، دولت ملی است و وزیر کشور، وزیر پزشکیان نیست، وزیر کشور دولت منتخب ملت ایران است و هیچ کس حق ندارد رویاروی دولت برکشیده ملت و مورد تایید رهبری بایستد و جانب بیگانه ای را بگیرد، ولو آن کشور دوست و همسایه و همپیمان باشد. 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023748/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات در دولت چهاردهم

واردات گوشت قرمز رکورد زد؛ 1/3 میلیارد دلار خروج ارز از کشور رقم خورد

هجوم بانک‌های مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟