ندای لرستان

آخرين مطالب

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است سیاسی

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مهر / بانک مرکزی یک میلیارد و 354 میلیون دلار ارز برای واردات گروه کالاهای اساسی و دارو تأمین ارز کرده که این حجم واردات طبق قانون با نرخ ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومان صورت گرفته است.
اصغر بالسینی سخنگوی مرکز مبادله ایران اعلام کرد بانک مرکزی یک میلیارد و 354 میلیون دلار ارز برای واردات گروه کالاهای اساسی و دارو تأمین ارز کرده که این حجم واردات طبق قانون با نرخ ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومان صورت گرفته است.
بازار
بنا به این گزارش بالسینی با اعلام آخرین آمارهای تأمین ارز برای نیازهای وارداتی به کشور گفت: از این حجم تأمین ارز گروه مذکور، یک میلیارد و 194 میلیون دلار مربوط به کالاهای اساسی بخش کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی، و 160 میلیون دلار دیگر نیز مربوط به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی بوده است.
به گفته سخنگوی مرکز مبادله ایران، بر اساس قانون بودجه سال 1404، دولت و دستگاه‌های موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 مهرماه 1386 با اصلاحات و الحاقات بعدی از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجازند نسبت به اختصاص مبلغ 11 میلیارد یورو برای واردات صرفاً ‏دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، انواع خاصی از شیرخشک اطفال و مواد اولیه آن- که به تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری تولید داخلی برای این اقلام وجود نداشته و یا تولید آن، کفاف مصرف داخلی را نمی‌دهد- و کالاهای اساسی کشاورزی با اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور با نرخ ترجیحی واحد، اقدام کنند.
وی ادامه داد: در خصوص این کالاها کارگروهی مرکب از معاون اول رئیس جمهور (رئیس کارگروه)، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (دبیر کارگروه)، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی ربط سیاستگذاری و فرآیند تخصیص، توزیع و موارد مصرف ارز ترجیحی را اجرا و نظارت می‌کنند تا کالاها و خدمات مشمول، به هنگام، به اندازه و با قیمت متناسب با نرخ ترجیحی ارز به مصرف کننده نهایی برسد. ضمناً بر اساس قانون، دستگاه‌های اجرایی گیرنده ارز ترجیحی موضوع این بند در چهارچوب وظایف قانونی خود، مسؤول تنظیم بازار کالاهای مربوط در بازار هستند.
صنایع حدود 2.5 میلیارد دلار واردات داشته‌اند
به گفته سخنگوی مرکز مبادله ایران بانک مرکزی علاوه بر تأمین ارز 1.3 میلیارد دلاری واردات کالاهای اساسی و دارو در سال جاری، 2 میلیارد و 460 میلیون دلار ارز برای واردات گروه تجاری و بازرگانی تأمین کرده است که صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» و «ماشین آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات صنایع را داشته‌اند. در این بین خودرویی‌ها با دریافت 627 میلیون دلار ارز بیشترین دریافت کننده ارز در میان صنایع کشور هستند.
توجه ویژه بانک مرکزی به نیازهای ارزی عموم مردم
«بالسینی» در پایان با اشاره به آمار تأمین ارز بخش خدمات اعلام کرد: سهم نیازهای خدماتی از حجم کل تأمین ارز کشور از ابتدای یال تا امروز 123 میلیون دلار بوده است؛ این حجم ارز برای پاسخگویی به نیازهای غیر بازرگانی عموم مردم و نهادها در 63 سرفصل می‌باشد که ارز درمانی، دانشجویی، مسافرتی، ورزشی، شرکت‌های هواپیمایی و فرصت‌های مطالعاتی از جمله مهمترین سرفصل‌های این گروه هستند. گفتنی است، از ابتدای سال 1404، در مجموع 3 میلیارد و 937 میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تأمین ارز شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023721/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات در دولت چهاردهم

واردات گوشت قرمز رکورد زد؛ 1/3 میلیارد دلار خروج ارز از کشور رقم خورد

هجوم بانک‌های مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟