ندای لرستان

آخرين مطالب

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا سیاسی

بحران در شبه‌قاره هند و دست خالی آمریکا
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
از زمان حمله‌ تروریستی وحشتناک هفته‌ گذشته در کشمیر، نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، با چندین رهبر جهان تلفنی صحبت کرده است. مقامات گفتند که دیپلمات‌های 100 هیات نمایندگی در پایتخت هند برای دریافت گزارش به وزارت امور خارجه مراجعه کرده‌اند. مجیب مشعل، در گزارش دیروز یکشنبه در نیویورک تایمز نوشت: این تلاش عمدتا در مورد جمع‌آوری کمک برای کاهش تنش خطرناک هند با پاکستان نیست (زیرا هند همسایه پاکستانی خود را به داشتن «ارتباط» با این حمله متهم می‌کند). در عوض، به گفته‌ چهار مقام دیپلماتیک آگاه از این بحث‌ها، به نظر می‌رسد دهلی نو در حال آماده‌سازی به منظور اقدام نظامی علیه همسایه و دشمن اصلی خود است. مودی در سخنرانی روز پنج‌شنبه خود بدون نام بردن از پاکستان، وعده‌ مجازات شدید و نابودی پناهگاه‌های امن تروریست‌ها را داد. پنج روز پس از حمله تروریستی که در آن افراد مسلح 26 غیرنظامی را کشتند، هند رسما هیچ گروهی را به‌عنوان عامل این قتل‌عام معرفی نکرده و شواهد کمی برای اثبات ادعای خود مبنی بر دست داشتن پاکستان در آن حمله ارائه کرده است. دولت پاکستان دخالت در این حادثه را رد کرده است.
مقامات دیپلماتیک گفتند که مقامات هندی در جلسات توجیهی با دیپلمات‌های وزارت امور خارجه، الگوهای گذشته پاکستان در حمایت از گروه‌های تروریستی که هند را هدف قرار می‌دهند، شرح داده‌اند. مقامات هندی گفته‌اند که تحقیقات آنها ادامه دارد و به‌طور خلاصه به اطلاعات فنی که عاملان حمله هفته گذشته را به پاکستان مرتبط می‌کند، ازجمله داده‌های تشخیص چهره عاملانی که به گفته آنها با پاکستان ارتباط دارند، اشاره کردند. تحلیلگران و دیپلمات‌ها گفتند که ارائه‌های نه چندان جدی تاکنون به یکی از این دو احتمال اشاره دارد: اینکه هند قبل از حمله به پاکستان به زمان بیشتری برای جمع‌آوری اطلاعات در مورد حمله تروریستی نیاز دارد یا اینکه در زمانی که هرج‌ومرج در صحنه جهانی وجود دارد، نیازی به توجیه اقداماتی که قصد انجام آن را دارد، برای کسی احساس نمی‌کند. رویارویی نظامی بین هند و پاکستان که هر دو مسلح به سلاح‌های هسته‌ای هستند، خطر تشدید سریع تنش را به همراه دارد که مهار آن می‌تواند دشوار باشد. 
اما هند تا حد زیادی تحت فشار جهانی برای محدود کردن واکنش خود قرار ندارد و در سال‌های اخیر با افزایش قدرت دیپلماتیک و اقتصادی خود، سریع‌تر قدرت‌نمایی کرده است. دولت‌های ایران و عربستان سعودی با دو طرف صحبت کرده‌اند و وزیر امور خارجه ایران پیشنهاد میانجی‌گری داده است. سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواستار خویشتن‌داری و گفت‌وگو شده‌اند. اما قدرت‌های بزرگ، از جمله ایالات متحده، درگیر بحران‌های دیگر هستند و تحلیلگران می‌گویند هند ابراز حمایت بسیاری از کشورها را به‌عنوان چراغ سبزی برای هرگونه اقدامی که انجام می‌دهد، تفسیر می‌کند. مقامات دولت ترامپ حمایت قوی خود را از مبارزه هند علیه تروریسم ابراز کرده‌اند. ترامپ گفته است که با هند و پاکستان روابطی دوستانه دارد؛ اما در‌عین‌حال خاطرنشان کرده است که آنها مدت‌هاست با هم اختلاف دارند. اما مشخص نیست که واشنگتن چقدر در درگیری فعلی دخالت خواهد کرد.
سه ماه پس از دوره ریاست‌جمهوری ترامپ گذشته اما او هنوز سفیری برای هند تعیین نکرده است؛ این امر نشان می‌دهد جنوب آسیا در فهرست اولویت‌های او در چه جایگاهی قرار دارد. حتی اگر ایالات متحده یا سایر قدرت‌ها سعی در ورود به این درگیری داشته باشند، ممکن است نفوذ محدودی داشته باشند. هند و پاکستان چندین جنگ بر سر کشمیر - منطقه‌ای که هر دو ادعای مالکیت کامل آن را دارند - داشته‌اند و دهلی نو این اختلاف را صرفا یک مساله دوجانبه با پاکستان می‌داند. دنیل مارکی، عضو ارشد دانشکده مطالعات پیشرفته بین‌المللی دانشگاه جان هاپکینز، گفت که واکنش اولیه واشنگتن مشابه نحوه برخورد دولت اول ترامپ با آخرین درگیری بزرگ بر سر کشمیر در سال 2019 بوده است. آن رویارویی با حمله‌ای که منجر به کشته شدن ده‌ها نیروی امنیتی هند شد، آغاز شد. عاملان آن - جنگجویانی از یک گروه شبه‌نظامی به نام «جیش محمد» - مشخص بودند. 
در آن زمان، ترامپ از هند حمایت کرد. دولت تنها پس از آنکه هند با یک حمله هوایی فرامرزی به پاکستان ضربه زد، فشار دیپلماتیک خود را برای خویشتن‌داری افزایش داد. پس از آن، هنگامی که پاکستان برای تلافی اقدام کرد، وارد یک نبرد هوایی شد و یک جت هندی را سرنگون کرد. خلبان اسیر شد. مارکی گفت: برای جبران آن پاسخ اشتباه، این بار همه نشانه‌ها حاکی از تمایل هند برای انجام «کاری چشمگیر» است. پاکستان قول داده است که با هر حمله‌ای از سوی هند مقابله کند و از آن پیشی بگیرد. مارکی گفت: «چرخه تلافی می‌تواند به‌سرعت پیش برود و هندی‌ها و پاکستانی‌ها ارزیابی‌های اغراق‌آمیزی از توانایی خود در مدیریت تشدید تنش داشته‌اند.»
برخلاف حمله تروریستی سال 2019، ادعاهای مربوط به مسوولیت کشتار هفته گذشته مبهم بوده و حتی اطلاعات مربوط به تعداد مهاجمان نیز چندان قطعی نیست. به گزارش رسانه‌های خبری هند، گروهی کمترشناخته‌شده که خود را «جبهه مقاومت» می‌نامد، در رسانه‌های اجتماعی اعلام کرد که پشت این قتل‌عام بوده است. مقامات هندی، در خفا، می‌گویند که این گروه نماینده «لشکر طیبه» است که در پاکستان قرار دارد. عدم شفافیت می‌تواند توضیح دهد که چرا هند تا حد زیادی به حمایت گذشته پاکستان از تروریسم در کشمیر اشاره کرده تا استدلال خود را برای انتقام نظامی در حال حاضر مطرح کند. اما این رویکرد، قبل از اینکه هند شواهد خود را حتی در بحث‌های دیپلماتیک خصوصی ارائه دهد، با توجه به شدت تشدید تنش، برخی را شگفت‌زده کرده است.
یکی از دیپلمات‌ها به طور خصوصی پرسید: آیا می‌خواهید فقط بر اساس الگوهای گذشته با یک همسایه مسلح به سلاح هسته‌ای وارد جنگ شوید؟ شیو شانکار منون، مشاور سابق امنیت ملی هند، گفت که مودی پس از حملات هوایی علیه پاکستان در سال‌های 2016 و 2019، پس از یک حمله تروریستی دیگر در کشمیر، چاره‌ای جز اقدام نظامی نداشت. اما منون گفت که بعید است این تقابل بین دو رقیب از کنترل خارج شود. او گفت: «من خیلی نگران نیستم، زیرا هر دو از وضعیت خصومت مدیریت‌شده کاملا راضی هستند.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023327/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»