ندای لرستان

آخرين مطالب

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور سیاسی

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ad / تهران- دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی با اشاره به روند تشکیل اندیشکده حقوق بانکی در عرصه بانکی کشور بر ضرورت توجه به حقوق بانکی تأکید کرد و گفت: این همایش با تشکیل کمیته‌ای از نخبگان حقوقی و علمی کشور در عرصه علم و عمل به دنبال کسب بهترین نتایج و دستاوردهای پژوهشی در عرصه نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور است.
به گزارش ایرنا، یاسر مرادی در مراسم افتتاحیه این همایش به تاریخچه تشکیل اندیشکده حقوق بانکی اشاره کرد و گفت: در سال 1392 با جمعی از دوستان برای تبیین قواعد اختصاصی حقوق اقتصادی و بازتعریف آنها بر مبنای موازین صحیح فقهی و حقوقی فعالیت‌هایی را شروع کردیم.
وی به تشکیل حلقه‌های مباحثاتی علمی اشاره کرد و گفت: در مرحله بعد مذاکره با نهادهای تاثیرگذار برای اثرگذاری بر تصمیم‌سازان؛ برگزاری کلاس‌های آموزشی در سراسر کشور را شروع کردیم و در اولین گام موفق شدیم برای محل سکوت قانون عملیات بانکی بدون ربا یعنی امهال مطالبات با هدف حذف ربای جاهلی، راهکار و دستورالعملی پیشنهاد کنیم که به تصویب شورای فقهی و شورای پول و اعتبار رسید.
مرادی ادامه داد: در گام دوم بعد از حادثه پلاسکو سراغ تصمیم‌سازان اصلاح قانون چک رفتیم و در کنار آنان برای پیاده‌سازی کامل قانون و تدوین دستورالعمل‌ها ایستادیم که این ایفای نقش، منتهی به تصویب اصلاحات قانون چک در سال 1400 شد.
دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی در تشریح گام سوم گفت: با هدف ایجاد قوانین شفاف، نظارت هوشمند و تفسیر صحیح حقوقی که می‌تواند تضادهای قراردادی، اختلافات حقوقی، چالش‌های کلان نظارتی و اعتماد عمومی را مدیریت کند، در گام سوم به کمک کمیسیون اقتصادی مجلس رفتیم و قانون الکترونیکی کردن قراردادهای تسهیلاتی و تعهداتی بانکی را ارایه کردیم که به تصویب مجلس رسید؛ هرچند که اجرای کامل آن عزم جدی‌تری می‌طلبد.
مرادی با تأکید بر ضرورت تأسیس یک نهاد علمی – پژوهشی با وجود تمام این تلاش‌ها گفت: در چنین بزنگاهی، تأسیس یک نهاد علمی ـ پژوهشی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بود؛ نهادی که علاوه بر درک منطق اقتصادی، فهم دقیق و عمیق حقوقی را نیز به عرصه بانکداری وارد کند، لذا در میانه مسیر، از ایده ایجاد یک هسته پژوهشی برای پیگیری هدفمند خواسته‌ها، پیشبرد بهتر امور محوله و ایجاد یک کانون علمی تخصصی استقبال کردیم که به فضل خدا به تاسیس اندیشکده حقوق بانکی مبتنی بر یک تیم کاملا علمی با کانونی دانشجویی منتهی شد.
وی افزود: برگزاری 4 دوره تخصصی حقوق بانکی برای اولین بار در کشور به مدت 146 ساعت برای بیش از 5 هزار نفر از علاقه‌مندان، تدوین کتاب تخصصی حقوق ارزی، بسترسازی لازم برای انتشار فهرست بدهکاران کلان بانکی؛ زمینه‌سازی اجرای رای وحدت رویه 794 و استرداد سود مازاد دریافتی بدون نیاز به طرح دعوا؛ تجویز ارایه خدمات پایه بانکی به صورت غیرحضوری به‌ویژه برای نئوبانک‌ها؛ تغییر روند نحوه استرداد و اقاله املاک تملک شده توسط بانک‌ها به مالکان سابق و توسعه زیرساخت توثیق الکترونیک دارایی‌ها برای تسهیل اعطای تسهیلات، تنها بخشی از پروژه‌های پژوهشی و راهبردی این اندیشکده به شمار می‌رود که الحمدلله به ثمر نشسته است.
یاسر مرادی در ادامه به برگزاری اولین همایش ملی حقوق بانکی در اردیبهشت 1404 اشاره کرد و گفت: امیدواریم افق‌های تازه‌ای به روی نظام بانکی، کشور گشوده شود. پس از برنامه‌ریزی یکساله، این همایش بدون بودجه مصوب و تیم سازمانی، صرفا با تکیه بر لطف لایزال الهی و با یک تیم کاملا دانشگاهی اما منسجم و با انگیزه در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: ترکیب اعضای کمیته علمی از دانشکده‌های حقوق 4 دانشگاه مادر یعنی دانشگاه تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و امام صادق علیه‌السلام، مرکز پژوهش‌های مجلس، دیوان عالی کشور، قضات برجسته محاکم تهران و... به نحوی تنظیم شد تا ترکیب علم و عمل، بهترین نتایج و دستاورد پژوهشی را به دنبال داشته باشد.
مرادی با اشاره به دریافت 309 مقاله برای این همایش گفت: کمیته داوران این همایش متشکل از بیش از 80 داور متخصص در حوزه بانکی از رشته‌های حقوق، فقه، اقتصاد و مدیریت مالی بودند. از میان مقالات پذیرفته شده 10 مقاله برتر به انتخاب هیئتی از داوران برجسته و منتخب کمیته داوران همایش برگزیده شد که در 3 پنل تخصصی ارائه خواهد شد.
وی افزود: در بخش‌های مختلف این همایش و در پنل‌های جداگانه، بیش از 50 تن از اساتید و مدیران عالی نظام قضایی و بانکی، مهمترین محورهای همایش را بحث خواهند کرد.
مرادی در پایان با اشاره به اینکه نظام بانکی ایران بیش از هر زمان دیگری، نیازمند بازتعریف رابطه‌اش با حقوق است، گفت: در جهان امروز، هیچ نظام اقتصادی بدون ستون‌های مستحکم حقوقی نمی‌تواند دوام بیاورد لذا آمده‌ایم تا این شکاف میان دانش حقوق و دنیای پویای بانکداری را تا حد ممکن پر کنیم و ضمن حمایت از حقوق شهروندی، نظام بانکی را نیز به سمت شفافیت، کارآمدی و قانون‌مداری مضاعف سوق دهد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023220/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

تدوین برنامه 5 ساله برای کاهش بیکاری در لرستان

رئیس سازمان محیط‌زیست: با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم

رویکرد برنامه‌محور برای کاهش بیکاری در لرستان

لرستان، در دهمین روز آلودگی

استاندار لرستان: شایستگان در رأس مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند

توسعه لرستان با تکمیل 107پروژه پیشران شتاب می‌گیرد

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد