ندای لرستان

آخرين مطالب

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد سیاسی

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ad / تهران- آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
به گزارش ایرنا، آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد، استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم ایران، در اولین همایش ملی حقوق بانکی با بیان اینکه بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است، گفت: شعار سرمایه‌گذاری برای تولید می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد کشور باشد.
وی در مراسم افتتاحیه اولین همایش ملی حقوق بانکی در جمع مسئولان قضایی و دانشگاهی، فعالان صنعت بانکداری و صاحبنظران اقتصادی با تأکید بر این مطلب افزود: بانکداری استوانه اقتصاد یک ملت است و اقتصاد و زندگی مالی یک ملت پیرامون بانکداری می‌گذرد و نبض اقتصاد یک کشور به دست بانکداری تنظیم می‌شود. دانش بانکداری و اقتصاد با رشته‌های مختلف علمی مرتبط است اما بیش از سایر رشته‌های علوم با الهیات سرو کار دارد.
محقق داماد با تأکید بر اینکه بانکداری، محور اقتصاد ایران است، اهمیت شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» در آغاز سال 1404، را خاطرنشان کرد و گفت: همه از جمله اقتصاددان‌ها و الهیات‌دان‌ها به راحتی از این شعار عبور کردند در حالی که می‌تواند نقطه عطفی در اقتصاد ایران باشد. زمانی سرمایه، سرمایه‌داری، سرمایه‌گذاری در کشور در اول انقلاب جرم تلقی می‌شد و ضد ارزش بود و به یاد داریم عده‌ای در این کشور به جرم کارآفرینی و به جرم سرمایه‌گذاری اعدام شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه با مهم ارزیابی کردن ارزش سرمایه‌گذاری برای تولید ثروت به ذکر خاطره‌ای از گفت‌وگوی مستقیم با ماهاتیر محمد، پرداخت و از قول او گفت: «چرا مرغی را که تخم طلا می‌گذارد سر می‌برید»؟
وی تأکید کرد: با این شعار سال می‌توانیم همه دست به دست هم بدهیم، از فرصت استفاده کنیم. اوضاع عوض شده است. باید این مسئله را نقطه عطف قرار دهیم. سرمایه‌گذاری ملازم با سرمایه است. اول کاری که بر عهده فقها است این است که باید به این پرسش پاسخ دهیم که آیا زندگی، توسعه، تولید ثروت یک عمل ارزشی و خوب است، مقدس است یا ضد ارزش است؟ باید تکلیف مشخص شود. تا به حال این تکلیف مشخص نشده است. آیا تولید ثروت فی‌ذاته ارزشمند است، مقدس است یا خیر؟ در تاریخ ادبیات اسلامی از روز اول عده‌ای شیاد تحت عنوان فرقه‌های مختلف و طرفدار تئوری زهد و تصوف از دوره امام باقر علیه‌السلام و امام صادق علیه‌السلام و با شعار و تعریف «زهد» به معنی گرسنگی و فقیر بودن و لباس مندرس داشتن، دنبال ثروت نرفتن و سرانجام تنبلی، سر راه تولید ثروت و تولید اشتغال و سرمایه‌گذاری بوده‌اند.
محقق داماد افزود: در قرون سوم و چهارم هجری در حدود 12 رساله از میان فقهای حنفی و حنبلی در باره معنی «زهد» نوشته شده و امروز در کشورهای عربی تصحیح و چاپ شده است.
وی با اشاره به گروه زیدیه با شعارهای انقلابی به عنوان دومین گروه مزاحم در زمان امام باقر علیه‌السلام و امام صادق علیه‌السلام، افزود: این گروه‌ها مخالف هر گونه تولید بودند. شعارهای سوسیالیستی با ژست‌های انقلابی همواره مانع تولید ثروت در جامعه بوده است.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: متخصصین الهیات باید در این زمینه پاسخ بدهند که آیا تولید ثروت قدسی و ارزشمند است؟ دینی، الهی و محبوب خداوند است یا مطرود خداوند است؟ باید به جایی برسیم کسانی که کارآفرینی کرده و تعداد زیادی از افراد جامعه را به کار مشغول کرده‌اند نیز به دیده احترام و ارزش نگریسته شوند. به همان‌اندازه که یک عالم ارزشمند است، کارآفرین هم در جامعه ارزشمند است.
محقق داماد تأکید کرد: برای تولید ثروت و تشکیل سرمایه حلال، اقتصاد و گردش امور مالی دو عامل امنیت به ویژه امنیت قضایی و همچنین نهاد ارزشی دینی را لازم است و باید دستگاه قضایی به دنبال تحقق شعار مقام معظم رهبری باشد.
اولین همایش حقوق بانکی با پیام «گامی نو به سوی اندیشه‌های نو در مسیر عدالت اقتصادی»، به همت اندیشکده حقوق بانکی با حضور آیت‌اله محقق داماد استاد حوزه و دانشگاه و حقوق‌دان، دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدرضا صاحبی پسندیده جانشین رئیس دادگستری استان تهران، غلامعلی صدقی معاون قضایی دیوان عالی کشور، حسین میثمی عضو شورای فقهی بانک مرکزی، محسن سیفی مدیرعامل بانک صادرات ایران، قضات دادگستری، حقوق‌دان‌ها، صاحبنظران حوزه حقوقی و همچنین مقامات و مسئولان، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد نظام بانکی و کارشناسان اقتصادی، با سخنرانی یاسر مرادی عضو هیئت‌مدیره بانک صادرات ایران و رئیس اندیشکده حقوق بانکی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداو سیما در روز یکشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه آغاز به کار کرد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023219/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»