ندای لرستان

آخرين مطالب

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد علمي

نانوذرات مغناطیسی برای درمان دقیق سرطان با موفقیت آزمایش شد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روش نوین محققان ژاپنی برای هدف‌گیری سلول‌های سرطانی نتایج امیدوارکننده‌ای به جای گذاشت. این نانوذرات فقط سلول‌های سرطانی را در موش هدف قرار دادند و دیگر از عود تومور خبری نبود.

به‌طور سنتی، پرتودرمانی، شیمی‌درمانی و جراحی از رایج‌ترین روش‌های حذف و تخریب سلول‌های سرطانی محسوب می‌شوند. اما این درمان‌ها به دلیل آسیب‌رساندن به سلول‌های سالم، اغلب با عوارض جانبی شدیدی همراه هستند. امروزه روش‌های درمانی دقیق‌تر و هدفمندتری در حال توسعه هستند که سلول‌های سرطانی را مورد حمله قرار داده و در عین حال از بافت‌های سالم محافظت می‌کنند.
ایجیرو میاکو (Eijiro Miyako) و تیم تحقیقاتی او در مؤسسه پیشرفته علوم و فناوری ژاپن (JAIST) پیشگام این روش‌های نوآورانه در درمان سرطان هستند. تیم او پیش‌تر باکتری‌های هدف‌گیری‌کننده تومور را توسعه داده بود که سیستم ایمنی را برای حمله به سلول‌های سرطانی تحریک می‌کردند. در مطالعه‌ای که نتایج آن در تاریخ 3 مارس 2025 در مجله Small Science منتشر شد، پروفسور میاکو و همکارانش نانوذراتی را توسعه داده‌اند که می‌توان آن‌ها را به‌صورت مغناطیسی به سلول‌های سرطانی هدایت کرد و سپس با استفاده از لیزر، تومورها را از بین برد.
این روش مبتنی بر درمان فوتوترمال است که در آن، نانوذراتی که قابلیت جذب نور و تبدیل آن به گرما را دارند، به‌طور انتخابی برای تخریب سلول‌های سرطانی استفاده می‌شوند. هنگام قرارگیری در معرض نور لیزر نزدیک به مادون قرمز (NIR)، این نانوذرات گرما تولید کرده و تومور را از بین می‌برند. تیم تحقیقاتی از نانوهورن‌های کربنی زیست‌سازگار (CNHs) به‌عنوان عوامل فوتوترمال استفاده کرد. نانوهورن‌های کربنی، نانوساختارهای کروی مبتنی بر گرافن هستند که پیش‌تر در انتقال دارو و تصویربرداری زیستی به کار رفته‌اند. با این حال، چالش اصلی در استفاده از CNHs، تجمع مؤثر این نانوذرات در بافت‌های توموری است.
برای حل این مشکل، محققان CNHs را با افزودن مایع یونی مغناطیسی 1-بوتیل-3-متیل‌ایمیدازولیوم تتراکلروفریت ([Bmim][FeCl4]) اصلاح کردند. مایعات یونی دارای خواص ضدسرطانی بوده و ویژگی مغناطیسی را به نانوذرات می‌بخشند، به‌طوری که می‌توان آن‌ها را با استفاده از یک آهنربای خارجی به سمت تومور هدایت کرد. با این حال، CNHs به‌طور طبیعی در آب نامحلول هستند و [Bmim][FeCl4] نیز خاصیت آب‌گریزی دارد که استفاده از آن را در بدن دشوار می‌کند. برای بهبود قابلیت پخش نانوذرات در بدن، پژوهشگران یک پوشش از پلی‌اتیلن گلیکول (PEG) به آن‌ها اضافه کردند تا حلالیت و توزیع آن‌ها در محیط زیستی افزایش یابد. همچنین، رنگ فلورسنت ایندوسیانین گرین (ICG) به نانوذرات افزوده شد تا امکان ردیابی و پایش لحظه‌ای آن‌ها فراهم شود.
پروفسور میاکو در این خصوص گفت: «رویکرد نوآورانه این مطالعه در طراحی نانوکمپلکس، برای نخستین بار امکان استفاده از مایعات یونی مغناطیسی در درمان سرطان را فراهم می‌کند. این پیشرفت چشمگیر می‌تواند مسیر جدیدی را در حوزه درمان‌های هدفمند سرطان بگشاید.»
نانوذرات طراحی‌شده که تنها 120 نانومتر اندازه دارند، دارای بازده تبدیل فوتوترمال 63٪ بودند که عملکردی فراتر از بسیاری از عوامل فوتوترمال متداول نشان داد. این مقدار برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کافی بود. در آزمایش‌های آزمایشگاهی، این نانوذرات پس از قرارگیری در مجاورت سلول‌های کارسینوم کولون (Colon26) استخراج ‌شده از موش، در اثر تابش لیزر NIR با طول موج 808 نانومتر و توان 0.7 وات (~35.6 میلی‌وات بر میلی‌متر مربع) به مدت 5 دقیقه، به‌طور مؤثری موجب مرگ سلولی شدند. هنگامی که این نانوذرات به موش‌های دارای تومور Colon26 تزریق شدند، محققان توانستند آن‌ها را با استفاده از یک آهنربا به سمت تومور هدایت کنند. نانوذرات تجمع‌یافته، دمای تومور را به 56 درجه سانتی‌گراد رساندند، که برای از بین بردن سلول‌های سرطانی کافی بود.
نتایج این آزمایشات امیدوارکننده بود: موش‌هایی که با نانوذرات هدایت‌شده با آهنربا تحت درمان قرار گرفتند، پس از شش جلسه درمان با لیزر، تومورهای آن‌ها به‌طور کامل از بین رفت و هیچ بازگشتی در 20 روز بعد مشاهده نشد. در مقابل، زمانی که نانوذرات بدون هدایت مغناطیسی استفاده شدند، تومورها پس از توقف تابش لیزر مجدداً رشد کردند، که نشان‌دهنده ناکافی بودن تجمع نانوذرات برای از بین بردن کامل سلول‌های سرطانی بود.
این روش نوآورانه سه مکانیسم قدرتمند را با هم ترکیب می‌کند: تخریب سلول‌های سرطانی بر پایه گرما، اثر ضدسرطانی مایع یونی در هدف‌گیری تومور و هدایت مغناطیسی. این رویکرد چندوجهی جایگزینی مؤثرتر برای درمان‌های سنتی محسوب می‌شود که معمولاً تنها به یک مکانیسم متکی هستند. علاوه بر این، مطالعه حاضر نشان می‌دهد که مایعات یونی مغناطیسی پتانسیل بالایی در درمان سرطان دارند و می‌توانند مسیر جدیدی برای توسعه روش‌های درمانی نوین باز کنند.
پروفسور میاکو در پایان افزود: «این نانوپلتفرم ساده اما بسیار مؤثر، که از چندین مکانیسم برای نابودی تومور بهره می‌برد، پتانسیل بالایی برای کاربردهای بالینی آینده در تشخیص و درمان سرطان دارد. با این حال، آزمایش‌های ایمنی بیشتر و توسعه یک سیستم لیزری آندوسکوپی کارآمد برای درمان تومورهای عمقی ضروری خواهد بود.»
به نثل از ستاد نانو، این دستاورد می‌تواند مسیر جدیدی برای درمان‌های دقیق و کم‌تهاجمی سرطان فراهم کند و امیدهای تازه‌ای را برای بیماران و محققان این حوزه به ارمغان آورد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1014955/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

تدوین برنامه 5 ساله برای کاهش بیکاری در لرستان

رئیس سازمان محیط‌زیست: با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم

رویکرد برنامه‌محور برای کاهش بیکاری در لرستان

لرستان، در دهمین روز آلودگی

استاندار لرستان: شایستگان در رأس مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند

توسعه لرستان با تکمیل 107پروژه پیشران شتاب می‌گیرد

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد