ندای لرستان

آخرين مطالب

مشاهدات پژوهشگران؛ موش‌های آزمایشگاهی به جفت‌های بی‌هوش خود «کمک‌های اولیه» می‌دهند علمي

مشاهدات پژوهشگران؛ موش‌های آزمایشگاهی به جفت‌های بی‌هوش خود «کمک‌های اولیه» می‌دهند
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تیم عصب‌شناسی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که برای انجام تحقیقات خود موش‌های زیادی را بیهوش می‌کند، متوجه شد که گاهی اوقات، وقتی یک موش بیهوش را در قفس خودش می‌گذارند، جفتی که با او در قفس قرار دارد شروع به رفتار عجیبی می‌کند و اطراف صورت موش بیهوش را بو کشیده و گاز می‌گیرد.

از نظر پژوهشگران رفتار این موش‌ها به گونه‌ای است که گویا سعی می‌کنند با کمک‌های اولیه، شریک بیهوش خود را احیا کنند.
البته چنین رفتارهایی در گونه‌های دیگری از حیوانات از جمله فیل‌ها یا دلفین‌ها نیز دیده شده که به اعضای ناتوان گروه کمک می‌کنند؛ اما به گفته «لی ژانگ» از پژوهشگران این مرکز، در حالی که چنین رفتاری در موش‌های سایر مراکز نیز دیده شده، محققان هرگز این موضوع را مورد مطالعه قرار ندادند.
تسریع بهبودی موش‌ها با کمک‌های اولیه همنوعشان
لی ژانگ و همکارانش همچنین متوجه شدند وقتی جفت حاضر در قفس این رفتارها را نشان می‌دهد، موش‌ بیهوش زودتر وارد مرحله بهبودی پس از بیهوشی می‌شود.
در گزارشی که پژوهشگران در مجله «ساینس/Science» نوشتند، آمده است که نورون‌های اکسی توسین، که زیربنای رفتارهای کمکی در طیف وسیعی از گونه‌ها هستند، به فعال کردن رفتارهایی «شبیه به احیا» در موش‌ها کمک می‌کنند.
جیمز بورکت، عصب‌شناس دانشگاه تولدو که در این مطالعه شرکت نداشت، می‌گوید: «از نظر من، این رفتار بسیار شبیه رفتاری است که من آن را انگیزه نوع‌دوستی می‌نامم.»
با این وجود او تاکید دارد که «ما فقط با اتکا به مشاهداتمان نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که این موش‌ها قصد کمک دارند. ما فقط می‌دانیم که آن‌ها در مقابل یک حیوان نیازمند پاسخی نشان می‌دهند و رفتاری را انجام می‌دهند که به نفع آنهاست.»
ژانگ و همکارانش که این رفتار را مطالعه می‌کردند، در قفسی که یکی از جفت‌ها بیهوش بود، یک موش فعال نیز قرار دادند. آن‌ها دریافتند که موشی که جفت او بیهوش شده، زمان بسیار بیشتری را صرف تعامل با جفت خود می‌کند تا با موش فعال؛ و مجموعه‌ای ثابت از رفتارها را نشان می‌دهد که در طول زمان تشدید می‌شوند.
در چنین وضعیتی، در ابتدا، موش فقط بو می‌کشد و ظاهر جفت بیهوش شدۀ خود را وارسی می‌کند و از آنجایی که جفتش به او پاسخ نمی‌دهد، موش شروع به گاز گرفتن دهان شریک خود کرده و حتی زبانش را بیرون می‌آورد.
هوئی ژونگ ویت تائو، عصب شناس در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی و یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: «به نظر می‌رسد که موش این رفتارها را به طور غریزی انجام می‌دهد زیرا این موش‌ها هرگز فرصتی برای یادگیری آن نداشتند و پیش از این هرگز با یک موش بیهوش روبرو نشده بودند. این اولین باری است که ما این نوع واکنش‌های اضطراری را از سوی چنین حیواناتی گزارش می‌کنیم.»
چنین رفتارهایی گاه در قبال موش‌های مرده نیز دیده می‌شود اما به ندرت در قبال موش‌های فعال یا حتی خوابیده دیده شده است.
آیا «کمک های اولیه» موش‌ها واقعا کمک کننده است؟
تمام تکان‌ها و تلاش‌هایی که جفت موش برای موش بیهوش انجام می‌دهد، به نوعی نتیجه می‌دهد و بهبودی آنها را از بیهوشی تسریع می‌کند.
در این میان بویژه لیس زدن آن‌ها قدرتمندتر است و محققان دریافتند که به بهبود تنفس موش‌های بی‌هوش کمک می‌کند.
تیم تحقیق حتی شئ کوچکی را در دهان حیوان بیهوش قرار دادند که درنهایت جفت موش با کشیدن زبان، آن را از دهان خارج کرد.
تیم تحقیق حتی شئ کوچکی را در دهان حیوان بیهوش قرار دادند که درنهایت جفت موش با کشیدن زبان، آن را از دهان خارج کرد. ویت تائو می‌گوید: «این شگفت‌انگیزترین بخش مطالعه بود.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1012558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»