ندای لرستان

آخرين مطالب

تحولی در درمان فشار خون؛ روش 20 دقیقه‌ای بدون نیاز به جراحی علمي

تحولی در درمان فشار خون؛ روش 20 دقیقه‌ای بدون نیاز به جراحی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دانشمندان بریتانیایی به‌تازگی روشی جدید و غیرتهاجمی برای درمان نوعی از فشار خون بالا معرفی کرده‌اند که در برابر داروهای مرسوم مقاوم است.

فشار خون بالا یکی از شایع‌ترین مشکلات سلامت در جهان است که از هر سه بزرگسال، یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
در بسیاری از موارد فشار خون بالا با داروهای متداول کنترل می‌شود، اما برخی از بیماران به این درمان‌ها پاسخ نمی‌دهند.
تحقیقات نشان می‌دهد که در برخی بیماران، منشأ این بیماری یک تومور کوچک در غدد فوق کلیوی است که میزان بیش ‌از حدی از هورمون «آلدوسترون» را تولید کرده و باعث افزایش فشار خون می‌شود.
این عارضه که به «آلدوسترونیسم اولیه» معروف است، حدود 13 درصد از مبتلایان به فشار خون بالا را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با این وجود در حال حاضر کمتر از 1 درصد از بیماران تشخیص داده شده و درمان می‌شوند.
دلیل این امر این است که درمان سنتی آن نیازمند جراحی گسترده و برداشتن کل غده فوق کلیوی است که بسیاری از بیماران از انجام آن اجتناب می‌کنند.
اکنون اما محققان بریتانیایی به روش جدیدی دست یافته‌اند که می‌تواند این مشکل را در مدت کوتاه و بدون نیاز به جراحی گسترده حل کند.
این روش که تنها 20 دقیقه زمان می‌برد، بدون نیاز به جراحی باز، تومورهای کوچک تولیدکننده هورمون را از طریق دیواره معده از بین می‌برد و راهکاری نوین برای بیماران فراهم می‌آورد.
این روش که «درمان حرارتی هدفمند» (Triple T) نامیده می‌شود، نوعی درمان با امواج فرکانس رادیویی است که از طریق آندوسکوپی انجام می‌شود.
در این تکنیک پزشکان با استفاده از یک آندوسکوپ، که از طریق دهان وارد معده می‌شود، به تومورهای داخل غده فوق کلیوی دسترسی پیدا می‌کنند. سپس با استفاده از امواج فرکانس رادیویی، بافت تومور تخریب شده و عملکرد غده فوق کلیوی به حالت طبیعی بازمی‌گردد.
پروفسور مارک گورنل از دانشگاه کمبریج در این باره می‌گوید: «این پیشرفت به لطف توسعه مولکول‌های موسوم به "پت ترَیسِر" ممکن شد که به ما امکان می‌دهد توده‌های آدرنال را به‌دقت مکان‌یابی و درمان کنیم.»
بین سال‌های 2018 تا 2023، محققان این روش را بر روی 28 بیمار در سه بیمارستان بریتانیا آزمایش کردند. این بیماران که میانگین سنی آن‌ها 57 سال بود، شامل 21 مرد و 7 زن از قومیت‌های مختلف می‌شدند.
به گفته محققان، نتایج این مطالعات بسیار امیدوارکننده بود: 75 درصد از بیماران بهبود قابل‌توجهی در سطح هورمون‌های خود داشتند و 43 درصد از بیماران کاهش معناداری در فشار خون تجربه کردند.
با این روش بیماران توانستند به‌طور میانگین مصرف داروهای فشار خون خود را 1.4 دوز در روز کاهش دهند.
با توجه به این نتایج امیدوارکننده، محققان بر این باورند که این روش می‌تواند جایگزین جراحی‌های پرخطر شود و به میلیون‌ها بیمار در سراسر جهان کمک کند.
نتایج مطالعات تازه در نشریه علمی «لنست» منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011676/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

تهدید ریزگردها برای لرستانی‌ها

16 سالگی سد «آبسرده»؛ افتتاح شاید 1407

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

فرماندار ازنا منصوب شد

پازل بهارستانی ها برای استیضاح «صادق»

سقوط در دریای سرخ

چاقویی در چمدان؛ ماجرای قتل‏‌های خانگی زنان مهاجر ایرانی

زمان واریز کالابرگ اردیبهشت ماه مشخص شد

تخم‌مرغ 25 هزار تومانی درب مرغداری؛ تعطیلی گسترده مرغداری‌ها کلید خورد

واردات پارچه 2 برابر شد؛ 80 درصد واردات پوشاک از مناطق آزاد

متقاضیان تسهیلات بانکی بخوانند؛ پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری چه تغییری کرد؟

زنگ خطر بازگشت تورم‌های 3 رقمی؛ موج جدید تورمی در راه است

34 درصد واردات کشور با نرخ ارز 28500 تومان صورت گرفته است

واریز یارانه ویژه دولت برای بازنشستگان حداقل بگیر تامین اجتماعی

خرید با کالابرگ‌های الکترونیکی تسهیل شد

وجود بیش از 2 میلیون هکتار اراضی مرتعی و جنگلی در لرستان

افتتاح 2 میلیارد تومان طرح عشایری در لرستان

6 مصدوم در تصادف محور بروجرد-خرم‌آباد

طلب بیش از 700 میلیارد تومانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان از نهادهای بیمه

تولید 3.71 مگاوات برق در لرستان با ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی

10 هزار مترمربع از اراضی کشاورزی خرم‌آباد رفع تصرف شد

جنگ روایت‌ها در میانه آتش

استاد دانشگاه تهران: نهادهای موازی در حال از بین بردن قدرت دولت هستند

ابهامات انفجار بندر

سفرای ایران در پکن و مسکو روی استیج

بی اعتمادی کردها به نظام جولانی

آیا سود معاملات رمزارز مشمول قابل مالیات‌ستانی می‌شود؟

چرا مردم دائم دنبال خرید سکه و دلار هستند؟

حکمرانی روند کاهشی در بازار طلا؛ دلار ثابت ماند

چرا دلار کمتر از 70 هزار تومان نمی‌شود؟

پیش‌بینی «سالی خیره کننده برای طلا»

افتتاح 18 هزار واحد مسکونی و ده‌ها پروژه عمرانی در 5 استان تا پایان 1404

واردات مونتاژکاران در سال 1403 به 5 میلیارد دلار رسید

افزایش 60 تا 160 درصدی قیمت سیب‌زمینی و حبوبات در دولت چهاردهم

واردات گوشت قرمز رکورد زد؛ 1/3 میلیارد دلار خروج ارز از کشور رقم خورد

هجوم بانک‌های مرکزی به یوآن و دلار سنگاپور؛ دلار آمریکا در حساس‌ترین دوره تاریخی خود؟