ندای لرستان

آخرين مطالب

انتقاد شدید مریم امینی همسر شهید آوینی از مستند «آقا مرتضی» معاونت امور زنان و خانواده

انتقاد شدید مریم امینی همسر شهید آوینی از مستند «آقا مرتضی»
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

مریم امینی همسر شهید آوینی در یادداشتی نوشت: تجربه‌ تماشای بخشی از مستند «آقا مرتضی» به یکی از هولناک‌ترین تجربیات زندگی‌ام تبدیل شد.
تحمل دیدن کل برنامه را نداشتم. در تکه‌هایی که دیدم، کاریکاتوری از دوران جوانی شهید آوینی ارائه شده که شاید برای دختر دبیرستانی‌های چند دهه پیش جذاب باشد، مملو از روایت‌های جعلی و مبتذل مخصوص رسانه‌های زرد.
بدون اطلاع و نظارت خانواده، مستند زندگی‌نامه‌ای ساخته‌اند به نام «آقا مرتضی». در جای‌جای فیلم‌شان از تصویر و کلام بنده و دیگر اعضای خانواده که به برنامه‌ها و فیلم‌های دیگری تعلق دارد، استفاده کرده‌اند. حتی حریم شخصی‌ترین لحظات زندگی‌ام در بهشت زهرا را نگه نمی‌دارند و در تلویزیون نمایشش می‌دهند.
از نظرشان، نمایش «بی‌سانسور» زندگی شهید آوینی، یعنی ساختن یک کاریکاتور بی‌وجود عاشق‌پیشه‌ سیگاری مثلا روشنفکر که هزاران‌هزار نمونه‌اش در همه جا پیدا می‌شود. تصویری مشابه زنان بدکاره‌ فیلمفارسی که قرار است با وقوع انقلاب آب توبه سرشان بریزند تا پاک شوند. هرچه بدکاره‌تر جذاب‌تر، توبه‌اش مقبول‌تر و فروش فیلم بیشتر.
اول صبح نامه‌ای می‌فرستم برای آقای شاه‌آبادی، معاون سیما. به نمایندگی از کل خانواده نارضایتی‌ام را اعلام می‌کنم و خواستار توقف پخش برنامه می‌شوم.
می‌نویسم شهید آوینی تا زمانی که در قید حیات بود، علاقه‌ای به روایت زندگی خصوصی‌اش نداشت. و حالا که نیست، تشخیص این‌که کدام بخش از زندگی ایشان را می‌شود روایت کرد و چگونه، به عهده‌ خانواده‌اش است. به چه حقی می‌شود در زندگی خصوصی یک شخصیت مشهور تجسس کرد و بعد، بر اساس اطلاعاتی مطلقاً جعلی این زندگی را به تصویر کشید؟ در کجای دنیا، زندگی خصوصی یک شخصیت مشهور را می‌شود بدون اطلاع و نظارت خانواده‌اش ساخت؟ جوابی نمی‌شنوم.
با آقای فروغی، مدیر شبکه سه، تماس می‌گیرم، پشت تلفن همان حرف‌ها را تکرار می‌کنم. پاسخ این است که قرائت‌های مختلفی در مورد شهید آوینی وجود دارد! کم‌کم من دارم تبدیل می‌شوم به سانسورچی و ایشان به مدافع آزادی عقیده!
توضیح می‌دهم که الان درباره‌ افکار شهید آوینی صحبت نمی‌کنیم که بشود قرائت‌های متفاوتی از آن داشت. البته که هر کسی می‌تواند، به روال مرسوم این 28 سال، نظر خودش را درباره‌ افکار او ابراز کند، فیلمش را بسازد یا نوشته‌اش را منتشر کند.
ما می‌شنویم و بعد، نظر خودمان را می‌گوییم، بدیهی است که اگر اختلاف‌نظری شکل بگیرد، اعتراض و شکایت قانونی در پی نخواهد داشت. الان داریم درباره‌ جزئیات زندگی خصوصی یک شهید مشهور صحبت می‌کنیم که تا وقتی در قید حیات بوده، بدون اجازه‌ خودش و بعد از آن هم بدون اجازه‌ و تأیید وارث قانونی‌اش نمی‌شود بر اساس این جزئیات منتشرنشده‌ و خصوصی، فیلم ساخت.
چطور می‌شود به حرف‌هایی که شاید کسی نقل کرده اکتفا و استناد کرد؟ شاید هر کسی هر نسبت دروغینی به ایشان بدهد؛ این کفایت می‌کند برای نمایشی‌کردن زندگی خصوصی این شخصیت؟ تازه این یک وجه ماجراست، وجه دیگر موضوع، تعرض به زندگی خصوصی خانواده و تبعات ارائه‌ این چهره‌ جعلی در زندگی تک‌تک اعضای خانواده‌ اوست.
حرف‌هایم فهم نمی‌شود. برایم روشن می‌شود وقتی سازمان اوج، تهیه‌کننده‌ فیلمفارسی شهید آوینی باشد، مرزهای بی‌اخلاقی، بی‌قانونی، پرده‌دری، و ابتذال می‌تواند جابه‌جا شود. تلویزیون هم صرفاً پخش‌کننده است و مدیرانش می‌گویند با وجود احترام بی‌حدوحصری که نه تنها برای شهید آوینی بلکه برای همه‌ خانواده‌های شهدا قائل‌اند، به پخش این برنامه‌ مبتذل ادامه خواهند داد!
در کشوری زندگی می‌کنیم که مرجع تأیید آن‌چه درباره‌ زندگی خصوصی سیدمرتضی آوینی نمایش می‌دهند، من نیستم که همسرش بوده‌ام و صاحب قانونی آن‌چه از او بازمانده. بلکه برنامه‌ساز سازمان اوج است که اجازه دارد قرائت جعلی خودش را برای میلیون‌ها مخاطب به نمایش بگذارد و آنها را به این باور برساند که آوینی همین بوده که ما مقابل چشم‌تان قرار داده‌ایم.
منبع: اعتماد آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/201529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکمیل طرح‌های با پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد در اولویت دولت

رشد84درصدی خرید تضمینی گندم/ لرستان‬ در جایگاه هفتم کشور قرارگرفت

مجوز جذب دانشجوی دکترای باکتری شناسی در دانشگاه لرستان صادر شد

15 پروژه علوم پزشکی لرستان تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

هوش مصنوعی می‌تواند مبتلایان به سرطان پستان را از درمان‌های غیرضروری در امان نگه دارد

استقبال 27 میلیون نفر از طرح کالابرگ الکترونیکی/ پنجره واحد حمایتی در کشور به بهره‌برداری می‌رسد/ افزایش سن بازنشستگی در راستای پایداری صندوق‌هاست

منابع آبی لرستان مدیریت شود تا سیل مهیب 98 تکرار نشود

انعقاد 22 قرارداد فناورانه به ارزش 800 میلیارد تومان در هلدینگ صنایع عمومی شستا

پدر شهیدان والامقام «فرهاد» آسمانی شد

اولین سمپوزیوم بین‌المللی PTSD مزمن در جانبازان برگزار شد

5 هزار متر مربع زمین در روستای فیروزآباد بردسکن به حوزه ورزش اهدا شد

واکسیناسیون 500 هزار رأس دام علیه بیماری آبله وطاعون

واکسیناسیون 500 هزار رأس دام در لرستان علیه بیماری آبله وطاعون

ابراز امیدواری معاون وزیر کشور برای اتمام 80 هزار پروژه راکد در کشور

تکمیل بیمارستان «نیایش» نیازمند 2 هزار میلیارد اعتبار است

واگن قطار در ایستگاه لرستان از ریل خارج شد

پیشرفت قابل ملاحظه پروژه‌های عمرانی لرستان در دولت سیزدهم

تکمیل پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام لرستان از طریق مولدسازی

پیشرفت خوب پروژه‌های عمرانی لرستان در دولت سیزدهم

تخصیص اعتبار برای تکمیل ساختمان استانداری لرستان

لرستان در فعال کردن پروژه‌های نیمه‌تمام پیشگام است/ وجود بیش از 8000 پروژه نیمه‌تمام در کشور

85 پروژه بهداشتی و درمانی در لرستان در دست احداث است

خروج واگن قطار از ریل در ایستگاه لرستان

خروج قطار از ریل در لرستان

مدیریّت شهری شهروندان اوتیسمی را خانواده خود می‌داند

جلسه حل مشکلات جامعه شاهد و ایثارگر با حضور استاندار و مدیرکل بنیاد بوشهر

در هفته چهاردهم لیگ دسته اول رقم خورد،تساوی صدرنشین در روز توقف سایپا/پیروزی پر گل خیبر در خرم آباد

ذره‌بین| آغاز به کار پروژه احداث خانه کشتی شهدای شمیران نو در منطقه 4

اجرای عملیات لوله‌گذاری آبرسانی فضای سبز در برخی بوستان‌های منطقه 5

هفته چهاردهم لیگ یک| توقف چادرملو و فجر و برد خیبر خرم آباد

هفته چهاردهم لیگ یک| توقف چادرملو و فجر و برد خیبر خرم آباد+جدول

پرداخت 4590 فقره تسهیلات به مددجویان کمیته امداد لرستان

تمهیدات مترو تهران برای فصل زمستان

آمادگی کامل منطقه 10 برای بارش احتمالی برف و یخ‌زدگی معابر

برپایی بازارچه کارآفرینی در منطقه 9

بیست و سومین رویداد «طرح رصد2» در منطقه14 برگزار شد

طرح زنده‌گیری و ساماندهی سگ‌های بلاصاحب در منطقه 22

افزایش ایمنی و روان‌سازی ترافیک منطقه 19 با نصب و مرمت بیش از 180 عدد تجهیزات ترافیکی

خیابان ابوذر با بیش از 5 هزار تن آسفالت بهسازی و روکش شد

احیای برج نوری پایانه معین در منطقه 11 انجام شد

رقابت نفس‌گیر چادرملو اردکان و خیبر خرم‌آباد در صدر جدول

با برد خلیج فارس ماهشهر، خیبر خرم‌آباد در جمع مدعیان ماند

بیمارستان نیایش خرم‌آباد سال 1404 افتتاح می‌شود

اختصاص شعبه خاص رسیدگی رایگان به دعاوی حقوقی جامعه ایثارگری

طرح "من شهردارم "گامی اساسی در مدیریت شهری پایتخت

تامین و اصلاح روشنایی بوستان‌های منطقه 15

برگزاری مسابقه گروه دوام آماده در قالب لیگ مهارتی پرسنل شهرداری تهران

تصمیم‌گیری در اجرای یک پروژه توسط شهروندان یک دستاورد بسیار مهم برای شهرداری است

معاون وزیر کشور: هشت هزار پروژه راکد در کشور وجود دارد

انجام غربالگری دیابت و قندخون از گروه سنی 18 سال به بالا در لرستان