ندای لرستان

آخرين مطالب

الجزیره: پشت پرده خانه تکانی سیاسی در روسیه چیست؟ مقالات

الجزیره: پشت پرده خانه تکانی سیاسی در روسیه چیست؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - جماران /متن پیش رو در جماران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
این اقدام باعث گمانه زنی هایی در میان ناظران تحولات سیاسی در کرملین شده است. سوال این است که چه چیزی می تواند منجر به این حرکت غافلگیرکننده شود و چه معنایی برای شویگو، پاتروشف و آندری بلوسف، معاون نخست وزیر و اقتصاددانی که قرار است وزیر دفاع جدید روسیه شود، دارد؟

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در اقدامی که برخی از آن با عنوان خانه تکانی سیاسی و دیگران با تیتر ترمیم بزرگ کابینه یاد کردند، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه را از این پست کنار گذاشته و به عنوان دبیر شورای امنیت منصوب کند، سمتی که قبلاً نیکلای پاتروشف از سال 2008 در اختیار داشت.
الجزیره در گزارشی در این باره می نویسد: این اقدام باعث گمانه زنی هایی در میان ناظران تحولات سیاسی در کرملین شده است. سوال این است که چه چیزی می تواند منجر به این حرکت غافلگیرکننده شود و چه معنایی برای شویگو، پاتروشف و آندری بلوسف، معاون نخست وزیر و اقتصاددانی که قرار است وزیر دفاع جدید روسیه شود، دارد؟
شویگو به عنوان نیروی وفادار به پوتین شناخته می شود، این زوج در بسیاری از سفرهای ماهیگیری در اعماق سیبری با هم عکس گرفته اند و نیروهای مسلح روسیه را در طول تهاجم خود به اوکراین رهبری کرده اند.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به مطبوعات گفت: «امروز، برنده در میدان نبرد کسی است که نسبت به نوآوری دیدگاه بازتری داشته باشد. طبیعی است که در مرحله کنونی رئیس جمهور تصمیم گرفت که وزارت دفاع را یک غیرنظامی اداره کند.»
ناظران گفتند که این تغییر سیگنالی است مبنی بر اینکه روسیه هیچ برنامه ای برای پایان دادن به جنگ خود با اوکراین که اکنون سه سال از آغاز آن می گذرد، ندارد.
جف هاون، کاندیدای دکترا و مدرس مدعو در بخش تاریخ بین‌الملل دانشکده اقتصاد لندن، به الجزیره گفت: «این نشان می‌دهد که کرملین به دنبال خروج از اوکراین نیست، بلکه به دنبال افزایش توانایی خود برای تحمل جنگ تا هرزمانی که طول بکشد، است. روسیه به دلیل مشکلات اقتصادی با محدودیت هایی در افزایش این توان تحمل تداوم جنگ روبه رو است، با این حال، آنها می توانند سطح معینی از جنگ فرسایشی را حفظ کنند.»
شویگو به زودی نقش معاون رئیس کمیسیون نظامی- صنعتی را بر عهده خواهد گرفت. او همچنین ریاست سرویس فدرال همکاری فنی-نظامی (FSVTS) را در اختیار خواهد گرفت که مسئولیت معاملات سخت افزاری نظامی با سایر کشورها را بر عهده دارد.
مارک گالئوتی، نویسنده چندین کتاب درباره پوتین و روسیه، در The Spectator نوشت: هدف صلح نیست، بلکه یک جنگ کارآمدتر است. پوتین می داند که برای حفظ ماشین جنگی خود به تکنوکرات ها نیاز دارد.
الکساندر میخائیلوف از تحلیل گران مسائل داخلی روسیه در این باره به خبرگزاری تاس گفته است: «در کمتر از دو سال از عملیات نظامی ویژه در اوکراین، سرگئی شویگو از نظر سطح حرفه‌ای از سطح وزیر دفاع پیشی گرفت.
راب لی، کارشناس نظامی در ایکس نوشت: «به نظر نمی‌رسد که این یک تنزل مقام برای شویگو باشد، که نه تنها پست مهمی به عنوان دبیر شورای امنیت دریافت کرد، بلکه نظارت بر مسائل دفاعی داخلی و خارجی را نیز برعهده خواهد داشت.»
به نظر می رسد بازنده بزرگ در این خانه تکانی پاتروشف باشد که همچنین یکی از تصمیم گیرندگان کلیدی در پس حمله به اوکراین بود. هنوز مشخص نیست که ماموریت جدید پاتروشف کجا خواهد بود.
تاتیانا استانووایا، تحلیلگر سیاسی و بنیانگذار R.Politik در تلگرام با اشاره به این موضوع نوشت: «شورای امنیت در حال تبدیل شدن به مخزنی برای شخصیت‌های کلیدی «سابق» است که پوتین نمی‌تواند آنها را به حال خود رها کند اما همزمان جای ویژه ای هم برای نگهداری آنها در کنار خود ندارد. این تغییرات نشان می دهد که پوتین مایل به بیرون بردن شویگو از بازی اما با حفظ احترام او بوده است. او شویگو را نزدیک خود نگاه می دارد نه به این دلیل که دوست او است بلکه به این دلیل که این نزدیکی برای پوتین امنیت بیشتری می آورد.
آندری بلوسف کیست؟
مانند شویگو، بلوسف نیز به عنوان نیروی وفادار به پوتین شناخته می‌شود که در پشت افزایش بحث‌برانگیز مالیات بر ارزش افزوده در سال 2019 بوده است. آندری کولسنیکوف، یکی از اعضای ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی، گفت: «یکی از مهم ترین انتصاب‌های پوتین، انتخاب بلوسف به عنوان وزیر دفاع است. اکنون برای پوتین مهم است که مطمئن شود مبالغ هنگفتی که برای جنگ خرج می شود دزدیده نمی شود. او دیدگاه خود را در مورد چگونگی عملکرد اقتصاد روسیه دارد و به بهترین شکل ممکن آن را زنده می کند. » در سال 2014 او تنها اقتصاددان نزدیک به پوتین در آن زمان بود که از الحاق کریمه حمایت کرد.
کنستانتین سونین، اقتصاددان در پستی طولانی در ایکس گفت: «من آندری بلوسف، وزیر دفاع جدید روسیه را سال هاست می شناسم. تغییرات جدید نمونه کاملی از نظریه «استبداد منحط» ما است. همه چیز طبق برنامه پوتین پیش نمی رود، اما او همان گروه کوچک وفاداران را دائما جا به جا می کند. پوتین همیشه از آوردن افراد جدید به مناصب بالاتر واهمه داشته است .»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/952395/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

فرارو بررسی کرد: توافق یا جنگ تمام‌عیار؟

مسابقه ملی کتاب‌خوانی «انسان بر سر دو راهی» در لرستان

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

دربارۀ ساماندهی مهاجران افغانستانی

نجات بیماران زیر سقف‌های ویران و شیشه‌های شکسته

آتش‌نشانی که پیکرهای خانواده‌اش را از زیر آوار بیرون آورد

آنها قهرمان بودند؛ روایتی از رنج پرستاران و جراحان بیمارستان شهدای تجریش

دین و ملیت از ایران ما در جهان مدرن مراقبت می کند

تنفس مصنوعی در روزهای قرمز بورس

فرودگاه‌های کشور به جز تبریز و اصفهان بازگشایی شد

تغییر شکل پازل بازار کار ایران

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

از کجا بفهمیم کبد چرب داریم؟!

علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

اثر جدید حمید سحری؛ وضعیت متفاوتِ رئال مادرید و بارسلونا در این روزها

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

اثر جدید حمید سحری برای درگذشت دیگو ژوتا و برادرش

نفوذ گردوخاک به لرستان

حق ایران در دریافت خسارت از آمریکا

قدردان آورده «انسجام ملی» باشیم

سوءاستفاده ترامپ از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا

حسادت کور وطن‌فروشان به محبوبیت محسن چاوشی

پایان قیمت‌گذاری دستوری راه نجات بازار

قیمت گوشت قرمز در بازار

کوچ سرمایه به دارایی‌های امن

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود

تداوم گرمای هوا در لرستان

شور و حال عزاداران لرستانی در شب هفتم محرم

قهوه برای کبد خوبه؟!

ساموئله ریچی به میلان پیوست