ندای لرستان

آخرين مطالب

چراغ خاموش صنایع در بن‌بست ضعف زیرساختها/کمبود برق کی رفع می‌شود؟ اقتصادي

چراغ خاموش صنایع در بن‌بست ضعف زیرساختها/کمبود برق کی رفع می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی از مهم‌ترین اولویت‌ها و ضرورت‌ها برای کمک به شکل‌گیری چرخه تولید است؛ در حالی سال «مهار تورم و رشد تولید» از نیمه عبور کرده و در ماه‌های پایانی قرار دارد همچنان مشکلات بی‌پایان تولید تکرار می‌شود.
بسیاری از فعالان بخش خصوصی مستقر در شهرک‌های صنعتی و صاحبان صنایع از ضعف زیرساخت‌ها گلایه‌مند هستند؛ این موضوع هم شامل زیرساخت‌های بخش انرژی اعم از برق و گاز و آب و… می‌شود و هم ضرورت‌های حوزه آسفالت، محوطه‌سازی و دیگر خدمات موردنیاز در شهرک‌های صنعتی.
در این میان تأمین برق صنایع کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی همواره دغدغه فعالان بخش تولید بوده است به‌طوری‌که هر ساله با قرارگیری در پیک مصرف برق اولین حوزه‌ای که برق آن قطع می‌شود واحدهای صنعتی و تولیدی هستند.
همین تابستان امسال تأمین برق صنایع یکی از چالش‌هایی بود که متولیان درگیر آن بودند؛ هرچند مسئولان تلاش کردند با مدیریت این مشکل و اتخاذ تدابیری قطعی برق را به حداقل برسانند؛ اما همچنان این دغدغه به دلیل ناترازی در تولید وجود دارد.
«در ابتدای تابستان وزارت نیرو و صنعت توافقاتی را به امضا رساندند که بر مبنای آن به جز صنایع کوچک که بدون محدودیت برق تحویل گرفتند، صنایع فعال در شهرک‌های صنعتی نیز با جابه‌جایی روز تعطیل خود مشمول مدیریت مصرف برق شوند و در مقابل در روزهای جمعه نیز برای جبران محدودیت پیش‌آمده فعال باشند. همچنین محدودیت دریافت برق این صنایع از یک روز در هفته به نصف روز در هفته تقلیل یافت تا امکان دریافت برق بیشتر و در نتیجه تولید بیشتر برای آن‌ها فراهم شود.»
علی‌اکبر محرابیان هم مهرماه امسال در اظهاراتی گفته بود: «در شروع کار دولت سیزدهم، صنعت برق کشور با ناترازی قابل‌توجهی روبه‌رو بود که نتیجه آن خاموشی گسترده در همه بخش‌ها از جمله خانگی و صنعت به‌ویژه در تابستان سال 1400 بود. دولت سیزدهم به‌محض شروع به کار برنامه تحولی ویژه‌ای را برای جبران ناترازی در صنعت برق در سه محور توسعه نیروگاه‌ها، مدیریت مصرف و ارتقا و توسعه شبکه برق اجرایی کرد.»
وزیر نیرو با اشاره به برنامه‌های دولت سیزدهم برای رفع ناترازی در صنعت برق ادامه داد: «در بخش توسعه نیروگاه‌ها سه برنامه جداگانه هر کدام به ظرفیت 10 هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفت که 10 هزار مگاوات بر عهده وزارت نیرو بود که تا کنون 7300 مگاوات وارد مدار شده است و پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان دولت از مرز افزایش ظرفیت 10 هزار مگاواتی عبور کنیم.»
و اما در استان لرستان نیز صنایع با مشکلات مشابهی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ بخش‌های صنعت، کشاورزی و اداری لرستان با حدود 15 هزار مشترک از مجموع 600 هزار مشترک برق لرستان طی تابستان امسال دچار چالش تأمین برق شدند تا شهرک‌های صنعتی و صنایع با مصرف بالای 500 مگاوات موظف شوند یک روز در هفته نسبت به قطع برق، همکاری کنند.
اما مشکل برق شهرک‌های صنعتی لرستان صرفاً به حوزه تولید انرژی برنمی‌گردد؛ در زمینه زیرساخت شبکه برق‌رسانی هم مشکلاتی در برخی شهرک‌های صنعتی استان وجود دارد تا متولیان بارها وعده پیگیری برای رفع آن را دهند.
در این راستا روز گذشته جلسه مشترکی میان مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان و مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان برگزار شد تا موانع و مشکلات برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی بررسی شود.
فرزاد محمدی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان در رابطه با این جلسه گفت: با توجه به اینکه برق زیرساخت تولید بوده و تأمین آن برای صنایع کاملاً ضروری و حیاتی است؛ باید شرایط را به‌گونه‌ای رقم بزنیم تا برق مطمئن و پایدار را برای بخش صنعت فراهم آوریم، تا هم چرخ تولید بچرخد و هم شاهد خاموشی در تابستان نباشیم.
محمدی اظهار داشت: تأکید ما بر رفع کمبود برق موردنیاز برخی شهرک‌ها و نواحی صنعتی لرستان است.
وی ادامه داد: در جلسه مشترک برگزار شده با مسئولان شرکت برق استان مقرر شد تکمیل و اجرای زیرساخت برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان در قالب صورت‌جلسه فی‌مابین در دستور کار شرکت توزیع برق استان قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان گفت: در این جلسه پس از بررسی وضعیت زیرساختی شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان مقرر شد شبکه روشنایی ورودی شهرک صنعتی پلدختر توسط شرکت توزیع برق استان طراحی و اجرا شود.
محمدی اعلام کرد: همچنین مقرر شد شبکه برق‌رسانی به شهرک‌های صنعتی خرم‌آباد 3 و بروجرد 1 توسط شرکت توزیع برق استان طراحی و هزینه اجرا برای مراحل بعدی به این شرکت ارسال شود.
این اظهارات مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان در حالی مطرح می‌شود که پیش‌ازاین فرزاد محمدی در زمینه تأمین زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی استان گفته بود: «در حوزه برق طی یک‌ساله گذشته 72 مگاوات پیمان‌سپاری شده، در حوزه آب 350 لیتر بر ثانیه آب اضافه شده، در حوزه گاز تمامی شهرک‌های صنعتی استان دارای گاز هستند و در این مدت 50 هزار مترمکعب گاز اضافه شده، در بخش مخابرات و فیبر نوری تمامی شهرک‌ها تکمیل شده و یا قرارداد منعقد شده و در ارتباط با آسفالت نیز نهضت آسفالت شروع شده است.»
وضعیت زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستان در حالی است که پیش‌ازاین سیروس ابراهیمی معاون استاندار لرستان از تدوین سند افق چهارساله توسعه این استان با 111 هدف‌گذاری خبر داده و گفته بود که «تأمین آب، برق و گاز و تصفیه‌خانه‌ها در شهرک‌های صنعتی و همچنین افزایش سطح شهرک‌های صنعتی در حوزه صنعت» از محورهای این سند است.
تحقق این محورهای سند افق چهارساله لرستان نیازمند اقدام و برنامه‌ریزی اصولی، همکاری بخش بخشی و دغدغه دستگاه‌های خدمات‌رسان است و صرفاً جلسه درمانی راه به جایی نخواهد برد.
وضعیت کنونی زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستان در حالی است که محمدباقر احمدی چگنی فرماندار مرکز لرستان «ایجاد شهرک صنعتی شماره چهار خرم‌آباد و همچنین توسعه شهرک صنعتی شماره سه خرم‌آباد» را از مصوبات سفر رئیس‌جمهور اعلام کرده است؛ لذا به نظر می‌رسد توسعه و ایجاد شهرک جدید توجه به تأمین زیرساخت‌ها را مضاعف می‌کند وگرنه مشکلات جدید به مسائل موجود افزوده خواهد شد.
لرستان دارای نزدیک به 20 شهرک صنعتی است که بخش مهمی از صنایع استان را در خود جای‌داده و چرخیدن چرخ تولید و رفع دغدغه تولیدکنندگان در راستای توسعه صنعتی لرستان در گرو توجه بیشتر متولیان به تأمین زیرساخت‌های این شهرک‌های صنعتی است.
 

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/921128/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

کازرون، قهرمان مسابقات زورخانه ای دانش آموزان متوسطه فارس

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

هواپیمایی امارات : سود 6.2 میلیارد دلاری

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

سد شهید بروجردی پس از 13 سال هنوز بدون اعتبار

3 هزار میلیارد ریال وام مشاغل خانگی در لرستان پرداخت شد

وعده ثبت دریاچه «گهر» در کنوانسیون بین‌المللی رامسر تا پایان امسال

نخستین عملیات اعزام زائران حج تمتع از فرودگاه خرم‌آباد امروز پایان می‌یابد

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

لرستان کمبودی در تامین کالاهای اساسی ندارد

سد آبسرده بروجرد 17 میلیون متر مکعب آب شرب را تامین می‌کند

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

خدمات دندانپزشکی رایگان به دانش‌آموزان زیر 14 سال ارایه می‌شود

سرمقاله فرهیختگان/ جولانی در اورشلیم

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

لاهوتی: برخی از واحدهای تولیدی اصلا فعالیتی نمی‌کنند، ولی سهمیه ارزی می‌گیرند

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

سرمقاله شرق/ استقلال و آزادی دانشگاه قلب سیاست امنیت ملی

سرمقاله جوان/ قرن دوم حوزه قم

مقام اتاق بازرگانی: چرا مونتاژکاران خودرو باید پسته بخرند و آن را در بازار هنگ کنگ به فروش برسانند؟

رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: طراحان و مرمت کاران صنعت فرش مهاجرت کردند

صعود دوباره قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 84 هزار تومان شد

افت 24 هزار واحدی شاخص بورس

برق 50 اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد

مسعود نیلی: چرا دارنده دومین ذخایر گازی جهان، باید در تامین گاز مردم درمانده باشد؟