ندای لرستان

آخرين مطالب

اعتبار تاریخی برای راه‌آهن لرستان/ مطالبه 30 ساله محقق می‌شود؟ سیاسی

اعتبار تاریخی برای راه‌آهن لرستان/ مطالبه 30 ساله محقق می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - استان لرستان با 11 شهرستان و بیش از 1.8 میلیون نفر جمعیت همچنان در حوزه حمل و نقل ریلی با چالش‌های جدی مواجه است و مرکز این استان هنوز به شبکه راه آهن کشور متصل نشده است.
پروژه ریلی جنوب با محوریت لرستان در قالب طرح راه‌آهن خرم‌آباد، بروجرد، پلدختر و چگنی در دست اجرا است که رفع تنگناهای ترافیکی در مسیر راه آهن قدیم، اتصال به راه آهن غرب کشور، قابلیت جابجایی مسافر و کاهش تصادفات جاده‌ای از مزایای ساخت اجرای این پروژه مهم است.
با این حال و تا قبل از دولت سیزدهم روند اجرای این پروژه به کندی پیش رفته و حتی متوقف شده بود؛ اکنون خبرهای خوبی از فعال شدن کارگاه‌های آن به گوش می‌رسد و امید می‌روند در دولت مردمی شاهد پیشرفت جدی‌تر این طرح ریلی باشیم.
احمدرضا دالوند در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سفر رئیس جمهور به لرستان حدود 185 مصوبه را برای استان داشتیم، اظهار داشت: از این تعداد، 142 مورد مربوط به پروژه‌های عمرانی بوده است.
وی با بیان اینکه برای تکمیل این پروژه‌ها هفت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز بود، عنوان کرد: این میزان اعتبار علاوه بر اعتبار راه آهن و سد «معشوره» است.
معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه با تاکید بر اینکه پروژه راه آهن در سال 92 شروع شده است، بیان داشت: این پروژه به خاطر مشکلاتی که داشت در سال 97 کاملاً متوقف شده بود.
دالوند با اشاره به اینکه تعیین تکلیف این پروژه در دستور کار مدیریت ارشد استان قرار گرفت، تصریح کرد: یکی از مشکلات بر سر راه این پروژه این بود که قرارداد آن به روز رسانی نشده و بر اساس قرارداد سال 92 بود و این امر برای ادامه کار پیمانکار در پروژه به صرفه نبود.
وی با بیان اینکه همچنین مشکل دیگر این پروژه این بود که مدت زیادی بود که یک ریال به این پروژه تزریق نشده بود، تصریح کرد: این امر باعث شده بود که پروژه کاملاً متوقف شود.
معاون عمرانی استانداری لرستان، ادامه داد: در این راستا در سازمان مدیریت و برنامه ریزی و همچنین شورای فنی پیگیری‌های متعددی برای این پروژه صورت گرفت.
دالوند با تاکید بر اینکه بعد از هفت ماه پیگیری ما توانستیم قرارداد پروژه راه آهن را به روز رسانی کنیم و پیمانکار برای ادامه کار خیلی امیدوار شود، گفت: در سفر رئیس جمهور نیز یک اعتبار تاریخی برای این پروژه در لرستان مصوب شد، ابلاغیه آن نیز موجود است، 1.2 میلیارد دلار در بازه زمانی سه ساله و 400 میلیارد تومان از محل اعتبارات داخلی برای این پروژه مصوب شد.
وی افزود: به اعتقاد بنده قبل از انقلاب و بعد از انقلاب این‌طور اعتباری برای استان اختصاص پیدا نکرده است.
معاون عمرانی استانداری لرستان با تاکید بر اینکه خوشبختانه این پروژه در وضعیت مطلوبی قرار دارد، عنوان کرد: 14 کارگاه در این پروژه فعال است.
دالوند با اشاره به اینکه پروژه در حال حاضر بالای 42 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، افزود: ادامه راه آهن از خرم آباد به سمت اندیمشک هم ابلاغ و مصوب شده است، مطالعات این حوزه نیز انجام شده است.
وی بیان کرد: امیدواریم در سفر دوم رئیس جمهور به استان، کلنگ زنی راه آهن خرم آباد به سمت اندیمشک نیز صورت گیرد.
بنابراین گزارش، یکی از مشکلات اساسی لرستان وجود پروژه‌های نیمه تمام فراوان در این استان است و همین امر موجب نارضایتی افکار عمومی شده است، یکی از این پروژه‌ها، راه آهن دورود- خرم آباد است، پروژه‌ای که همچنان با گذشت سال‌ها عملیاتی نشده است.
حجت‌الاسلام سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان هم در آخرین اظهارات خود در خطبه‌های نماز جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه دولت سیزدهم در همه استان‌ها کارهای مهمی را شروع کرده است، گفت: انتظار می‌رود کارهای بزرگی که در استان شروع شده مانند احداث راه آهن دورود - خرم‌آباد- اندیمشک و سد معشوره با سرعت بیشتری ادامه پیدا کنند تا در پایان دولت رضایت‌مندی که رهبر تاکید کردند، محقق شود.
استاندار لرستان نیز در جریان هفته دولت طی سخنانی گفت: طرح‌های راه آهن استان لرستان، بیمارستان نیایش، بیمارستان رازی کوهدشت، بیمارستان گهر دورود، پل بلیلوند، ورزشگاه 15 هزار نفری خرم‌آباد، ورزشگاه بروجرد، کتابخانه مرکزی، باغ موزه دفاع مقدس، سد تاج امیر و سد کمندان از طرح‌های بزرگی هستند که در آینده نزدیک در استان به بهره‌برداری خواهد رسید.
زیویار به ابر پروژه راه‌آهن لرستان اشاره کرد و افزود: برای این طرح حدود اعتبار خوبی اختصاص یافته که مسیر خرم‌آباد به دورود با استقرار 14 کارگاه اکنون نزدیک به 50 درصد پیشرفت کاری دارد.
راه آهن لرستان اواخر سال 89 مجوز کمیسیون ماده 32 را گرفت تا پروژه‌های ریلی لرستان از یک خوان دیگر عبور کنند، از اخذ مجوز ماده 32 پروژه که بیش از هشت ماه گذشت مسئولان برای آغاز عملیات اجرایی این پروژه‌های ریلی مهم محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری وقت را به لرستان دعوت کردند تا مراسم آغاز عملیات اجرایی این پروژه‌ها در مهرماه سال 90 برگزار شود.
این پروژه طی سه سال تعطیل شده بود تا امید به اجرای آن هر روز کمرنگ‌تر شود، اما در جریان سفر هیئت دولت سیزدهم و با قرار گرفتن راه آهن لرستان در لیست پروژه‌های سفر، بار دیگر امید به تکمیل این پروژه ریلی قوت گرفت تا این مطالبه 30 ساله ظرف سه سال به مرحله افتتاح برسد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/911064/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسیم آرامش در شبه‌قاره

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرد سایه اسرائیل کیست؟

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

رایزنی در جده

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

ثبت رسمی فرودگاه خرم‌آباد به‌عنوان ایستگاه پروازی حجاج

وجود 112 رسانه چاپی در لرستان

راه‌اندازی سرویس تلفن ثابت بی‌سیم gsm در روستای ناوه کش لرستان

تصادف پراید با تیبا در جاده نورآباد ـ کرمانشاه چهار کشته بر جا گذاشت

صلح لرزان

از بندر تا «باغو»؛ بندرعباس 15 روز پس از انفجار

تداوم فضای تعلیق نه به نفع ایران و نه به نفع امریکاست

گروگان‌گیری تروئیکا

دوگانه بهارستانی‌ها در رفتار با پاستور

14 سالمند در غزه از گرسنگی جان دادند

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

قیمت برنج هندی قد کشید؛ این برنج در آستانه میلیونی‌شدن است

سود هواپیمایی امارات؛ 6.2 میلیارد دلار در سال

سکه در مسیر افزایش قیمت؛ دلار 83 هزار تومان شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

کازرون، قهرمان مسابقات زورخانه ای دانش آموزان متوسطه فارس

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

پول گندم‌ گندم‌کارها کجاست؟

دولت‌ها چگونه با تورم مقابله می‌کنند؟

خرید ارزان ترین لوله گالوانیزه برق ، از کجا بخریم؟

دنبال این هستیم که تحریم‌ها برداشته شود و نفع آن به ما برسد

هواپیمایی امارات : سود 6.2 میلیارد دلاری

صفر تا صد هزینه‌های بانکی به صفر می‌رسد؟

سد شهید بروجردی پس از 13 سال هنوز بدون اعتبار

3 هزار میلیارد ریال وام مشاغل خانگی در لرستان پرداخت شد

نخستین عملیات اعزام زائران حج تمتع از فرودگاه خرم‌آباد امروز پایان می‌یابد

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

لرستان کمبودی در تامین کالاهای اساسی ندارد