جمعه ۲۸ آذر ۱۴۰۴
علمی

مرگ جوانی که با یک وعده غذایی دچار شوک شد

مرگ جوانی که با یک وعده غذایی دچار شوک شد
ندای لرستان - یک همبرگر ساده برای ناهار، پایان زندگی یک جوان بود. پزشکان سیستم بهداشت دانشگاه ویرجینیا به تازگی جزئیات پرونده‌ای را ...
  بزرگنمايي:

ندای لرستان -

این جوان که تنها چهار ساعت پس از مصرف گوشت گاو دچار واکنش شدید آلرژیک (آنافیلاکسی) شده بود، قربانی سندرم آلفا-گال شده است؛ بیماری‌ای که ریشه در نیش یک حشره کوچک دارد.
قاتل خاموش: نیش کنه و حساسیت به گوشت
بر اساس گزارش منتشر شده در ژورنال آلرژی و ایمونولوژی بالینی، آزمایش‌ها نشان داد که بدن این بیمار دارای آنتی‌بادی‌های IgE علیه «گالاکتوز-آلفا-۱،۳-گالاکتوز» یا همان آلفا-گال بوده است.

ندای لرستان


این قند در گوشت پستانداران (مانند گاو، گوسفند و خوک) وجود دارد. انسان‌ها به طور طبیعی به این قند حساسیت ندارند، اما نیش نوع خاصی از کنه (مانند کنه ستاره تنها) می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تحریک کرده و آن را نسبت به این قند حساس کند.
نکته ترسناک درباره سندرم آلفا-گال، تأخیر زمانی آن است. برخلاف حساسیت به بادام‌زمینی که بلافاصله رخ می‌دهد، واکنش به گوشت قرمز معمولاً ۳ تا ۶ ساعت پس از غذا خوردن ظاهر می‌شود. در این پرونده نیز، تأخیر ۴ ساعته باعث شد تا ارتباط بین غذا و علائم اولیه نادیده گرفته شود.
محققان دانشگاه ویرجینیا هشدار می‌دهند که با گسترش زیستگاه کنه‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی، این نوع حساسیت در حال افزایش است و پزشکان و مردم باید نسبت به علائم تأخیری آن پس از مصرف کباب یا همبرگر هوشیار باشند.


نظرات شما