ندای لرستان

آخرين مطالب

چرا ترامپ از معامله با پوتین کنار کشید؟ سیاسی

چرا ترامپ از معامله با پوتین کنار کشید؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هرچند لفاظی تند ترامپ علیه پوتین شاید ترس‌ها از اینکه کاخ سفید اوکراین را کاملاً رها کند کاهش دهد، این تغییر لزوماً به معنی چرخش عمیق سیاست واشنگتن به‌نفع کی‌یف نیست.
 دونالد ترامپ صبح جمعه در زمین چمن جنوبی کاخ سفید بود که درباره حمله پهپادی روسیه که شب گذشته به یک بیمارستان در اوکراین اصابت کرده و 9 نفر را زخمی کرده بود، از او پرسیدند. او گفت: «می‌دانم. به‌زودی خواهید دید که اتفاق‌هایی رخ می‌دهد.»
اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا نشان می‌‌داد که ناامیدی او از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بابت سرسختی و امتناعش از پیشرفت در مذاکرات برای پایان دادن به جنگی که سه سال پیش آغاز شد، به نقطه اوج رسیده است. در هفته گذشته، ترامپ گفته که تسلیحات بیشتری، از جمله سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت، در اختیار اوکراین قرار خواهد داد. همچنین آمادگی خود را برای اعمال تحریم‌های بسیار سخت‌تر علیه مسکو اعلام کرده و رئیس‌جمهور روسیه را مورد انتقاد شدید قرار داده است.
به گزارش فایننشال تایمز، او همچنین وعده داده که روز دوشنبه «بیانیه‌ای مهم» درباره جنگ اوکراین منتشر خواهد کرد، بدون آنکه جزئیاتی ارائه کند. ترامپ روز سه‌شنبه با لحنی تند گفت: «پوتین کلی مزخرف به خورد ما می‌دهد. او همیشه خیلی مؤدب است، اما در نهایت معلوم می‌شود همه‌اش بی‌معنی بوده.»
خشم ترامپ تغییری بزرگ در لحن کاخ سفید محسوب می‌شود. او در ماه‌های نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش، بارها ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را مقصر طولانی شدن جنگ معرفی کرده بود؛ از جمله در ماجرای سرزنش علنی زلنسکی در دفتر بیضی در اواخر فوریه که خبرساز شد.
اما از آن زمان، ترامپ هرچه بیشتر از سرسختی روسیه در مذاکرات آتش‌بس که می‌توانست مسیر حل‌وفصل بلندمدت جنگ را هموار کند (که به‌گفته منابع، اصلی‌ترین هدف سیاست خارجی رئیس‌جمهور آمریکاست) ناراضی شده است.
کریستین برزینا، مدیرعامل بنیاد مارشال آلمان در آمریکا، گفت: «ما اکنون در نزدیک‌ترین حالت ممکن به اعمال اقدامات مالی جدید یا فشار تازه بر پوتین در کل دوران این دولت هستیم.»
با این حال، هرچند لفاظی تند ترامپ علیه پوتین شاید ترس‌ها از اینکه کاخ سفید اوکراین را کاملاً رها کند کاهش دهد، این تغییر لزوماً به معنی چرخش عمیق سیاست واشنگتن به‌نفع کی‌یف نیست.
مکس برگمن از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در واشنگتن گفت: «این در واقع پیامی هشدارآمیز به روسیه و پوتین است که ترامپ از طولانی شدن این وضعیت خسته شده. اما معنایش این نیست که آمریکا ناگهان به یک متحد یا پشتیبان بزرگ اوکراین تبدیل می‌شود یا حمایتش خیلی بیشتر از گذشته خواهد شد.»
جین شاهین، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا، گفت که زلنسکی در نشست ماه گذشته ناتو تأکید کرده «اولویت نخست» او دریافت کمک برای دفاع از شهرهای اوکراین در برابر حملات پیاپی روسیه است. ترامپ این هفته اعلام کرد که آمریکا سامانه‌های پاتریوت بیشتری به متحدان ناتو ارسال خواهد کرد تا آنها را برای اوکراین تأمین کنند. شاهین گفت: «اگر رئیس‌جمهور بر این موضع بماند و واقعاً به این وعده‌ها عمل کند، خبر خوبی خواهد بود.»
زلنسکی هم در سخنرانی عصر جمعه از کی‌یف گفت که به نظر می‌رسد بادهای ژئوپلیتیکی به‌ نفع اوکراین در حال وزیدن است. او گفت: «ما پیام‌های سیاسی در بالاترین سطح دریافت کرده‌ایم، پیام‌های خوب، به‌ویژه از ایالات متحده آمریکا و دوستان اروپایی‌مان.» او افزود که کی‌یف هفته آینده درباره همکاری نظامی با کیت کلاگ، نماینده ترامپ در امور اوکراین، گفت‌وگو خواهد کرد و انتظار «اقدامات قاطع» درباره تحریم‌ها را هم دارد.
یوری فدورنکو، فرمانده هنگ پهپادی 429 «آشیل» اوکراین، گفت تغییر لحن ترامپ «برای ما مثبت است». او گفت: «می‌توانیم ببینیم که تنش بین واشنگتن و مسکو رو به افزایش است.»
اما در حالی که لحن ترامپ در اروپا امیدهایی را نسبت به احتمال تغییر دیدگاه او برانگیخته، دو مقام ارشد که در مذاکرات دفاعی و امنیتی با واشنگتن مشارکت دارند گفته‌اند هنوز شواهد ملموسی از تغییر واقعی سیاست کاخ سفید به نفع کی‌یف دیده نمی‌شود.
به گفته این مقامات متحدان غربی اوکراین همچنان فرض را بر این گذاشته‌اند که ترامپ تمایل دارد پوتین را شریک اصلی مذاکرات برای هرگونه توافق صلح ببیند و زلنسکی را مانع اصلی دستیابی به توافقی قابل‌اجرا تلقی کند. آن‌ها افزودند که اگرچه سامانه‌های پاتریوت برای توانایی اوکراین در دفاع بهتر از نیروها و شهرهایش حیاتی است، اما این سامانه‌ها ظرفیت این کشور برای ضربه زدن به روسیه را تغییر نخواهد داد و معادله کلی جنگ را هم دگرگون نمی‌کند.
یکی از این مقامات گفت: «قدری هیجان بیش از حد صرفاً به خاطر تغییر لحن ایجاد شده. اما ما نمی‌بینیم این تغییر به اقدامات بزرگ منجر شده باشد.»
ریچل ریزو، عضو ارشد مرکز اروپا در شورای آتلانتیک، گفت: «به نظر من اعلام ترامپ احتمالاً بیشتر ناشی از ناامیدی‌اش از پوتین است تا علاقه‌اش به زلنسکی یا حمایت واقعی‌اش از اوکراین.»
با این حال، رئیس‌جمهور اوکراین موفق‌ شده در برخورد با ترامپ رویکرد خود را مدیریت کند. بنا به گفته مقامات آمریکایی، فرانسوی و اوکراینی مطلع از موضوع، پس از رویارویی در دفتر بیضی، کی‌یِر استارمر نخست‌وزیر بریتانیا و امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه به زلنسکی توصیه کردند رویکردش را در تعامل با رئیس‌جمهور آمریکا تغییر دهد؛ از جمله با تحسین پررنگ و تشکر دائمی از حمایت‌های واشنگتن.
رئیس‌جمهور اوکراین همچنان با دولتی مواجه است که تردید عمیقی نسبت به کمک به کی‌یف دارد، هم از سوی مقاماتی که معتقدند آمریکا باید بر آسیا تمرکز کند، نه اروپا، و هم از سوی کسانی که از اساس دیدگاهی غیرمداخله‌گر دارند.
شاهین گفت: «آنچه ما شاهد بوده‌ایم، نبود انسجام در رویکرد این دولت نسبت به اوکراین است و آنچه لازم داریم، این است که مشخص شود چه باید بکنیم تا این جنگ پایان یابد و روسیه تحت فشار قرار بگیرد.»
این دولت همچنان مشغول مذاکره با مسکو است. این هفته مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در مالزی دیدار و گفتگو کرد. اما هیچ پیشرفتی حاصل نشد. روبیو به خبرنگاران گفت رویکرد «متفاوتی» از سوی روسیه دیده، اما جزئیاتی ارائه نکرد. او گفت: «نمی‌توانم این را چیزی توصیف کنم که تضمینی برای صلح باشد.»
وزیر امور خارجه روسیه صریحاً اعلام کرد کرملین آماده کوتاه آمدن از هیچ‌یک از مطالبات حداکثری پوتین نیست و به روبیو گفت که او «همان موضعی را که پوتین اعلام کرده تأیید می‌کند.»
الکساندر گابویف، رئیس مرکز اوراسیا بنیاد کارنگی در برلین گفت: «از اولین مذاکرات پس از مراسم تحلیف مشخص بود که پوتین جز صلح طبق شرایط خودش به چیزی علاقه ندارد. او فکر می‌کند می‌تواند این جنگ را ببرد.» او افزود: «پوتین تصمیم گرفته معامله با آمریکا فایده‌ای ندارد چون حمایت غرب از اوکراین به هر حال در حال فروپاشی است. حالا باید ببینیم در میدان جنگ حق با اوست یا نه.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1037984/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیدصالحی:نام‌ها جا‌به‌جا می‌شوند اما کارایی مهم است

قهرمانی چلسی در جام جهانی باشگاه ها؛ شیرهای لندن پی اس جی رو غافلگیر کردن!

رفتار باورنکردنی ترامپ در جشن قهرمانی!‌‎

حرکت عجیب ستاره پاریس در فینال

وداع اندوهناک مرد فلسطینی با همسر و سه فرزندش (زیرنویس فارسی)

جوایز بهترین‌های جام جهانی باشگاه‌های فیفا

جشن قهرمانی چلسی، قهرمان جام جهانی باشگاه‌ها

تحقیر غول‌کش به دست پالمر؛ چلسی با شکست پاریسن‌ژرمن قهرمان جهان شد

امیررضا معصومی در‌ تمرین تیم ملی جمهوری آذربایجان!

اهدای مدال به علیرضا فغانی و تیم داوری فینال جام جهانی باشگاه‌ها

درگیری فیزیکی بین اعضای تیم چلسی و پاری‌سن‌ژرمن پس از سوت پایان بازی

موقعیت تک به تکی که دلاپ به سادگی از دست داد

موقعیت خطرناک برای پاریسن ژرمن و باز هم واکنش سانچز دروازه چلسی را بسته نگه داشت

ژوائو نوس به دلیل کشیدن موی کوکوریا با کارت قرمز مستقیم علیرضا فغانی اخراج شد

از مدیریت بحران تا میدان تخریب؛ پرونده‌ای علیه رئیس‌جمهور در پساجنگ

2 گل پالمر در نیمه اول از نگاه دوربین روی لباس علیرضا فغانی

شیرجه تک دست دوناروما مانع از گل چهارم چلسی شد

سه بازیکن دیگر هم به تراکتور پیوستند

در اردوگاه‌های مرزی ایران و افغانستان چه می‌گذرد؟

چرا ترامپ از معامله با پوتین کنار کشید؟

سوپرسیو سانچز مانع از گلزنی پاری‌سن‌ژرمن شد

صحنه سرنگونی پدرو در محوطه جریمه پاریسن ژرمن که فغانی اعتقادی به خطا نداشت

ضربه خطرناک ویتینیا؛ چلسی 3-0 پاری‌سن‌ژرمن

جنگ و دیپلماسی در اتاق بیضی

گل سوم چلسی به پاریسن ژرمن توسط پدرو در دقیقه 45

ضربه سر نوس با واکنش خوب سانچز مهار شد

شوت کواراتسخلیا با واکنش ضعیف سانچز دفع شد

ناامیدی از پوتین؛ ترامپ انبار تسلیحات آمریکایی را گشود

«تصمیمات سخت» برای حفظ «هسته سخت 90 میلیونی»

رد موساد در جزیره فساد

کودتایی که وجود خارجی نداشت

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه دوشنبه 23 تیر 1404

کسب مدال طلای کشتی‌گیر لرستانی در مسابقات قهرمانی آسیا

پویش ایستاده برای ایران در لرستان

استرس دارید یا اضطراب؟/ تفاوت استرس و اضطراب در چیست؟

واکنش تماشایی سانچز مانع از گلزنی دوئه شد

بازی‌خوانی محشر کوکوریا موقعیت گل 100% را از پاری‌سن‌ژرمن گرفت

حضور ترامپ در فینال جام‌جهانی باشگاه ها

گل اول چلسی توسط پالمر در دقیقه 22

حضور ترامپ در کنار اینفانتینو برای تماشای فینال جام جهانی باشگاه ها

به کارگیری ظرفیت حداکثری، جهت تقویت پاسخگویی و ارتقاء سطح خدمات به فرهنگیان

آلودگی هوای پایتخت ربطی به جنگ 12 روزه ندارد!

پرتره فساد و جنون

پدر شهید: فقط دو ماه از خدمتش باقی مانده بود

در دوراهی دیپلماسی و بازدارندگی!

علت افزایش 50 درصدی بلیت پروازهای اربعین چیست؟

تمدید مهلت ارائه اظهارنامه اشخاص حقیقی و حقوقی تا 31 شهریورماه

سایپا: واگذاری شرکت منوط به تصمیم وزارت صمت و سازمان خصوصی‌سازی است

همایش تجلیل از عوامل ثبت جهانی دره خرم‌آباد به زودی در لرستان

بازدید رئیس کل دادگستری لرستان از حوزه قضایی دلفان