ندای لرستان

آخرين مطالب

کمبود این ویتامین سبب اختلال خواب می‌شود علمي

کمبود این ویتامین سبب اختلال خواب می‌شود
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - باشگاه خبرنگاران / سبک تغذیه بر جنبه‌های مختلف سلامت تاثیر دارد و از همین‌ رو کمبود بعضی ریزمغذی‌ها می‌تواند زمینه‌ساز مشکلات متعددی شود.
در این زمینه گاه بعضی از اختلالات جسمی یا روانی ممکن است غیرمرتبط با تغذیه به‌نظر برسد که مانع از روند بهبود خواهد بود. "بی‌خوابی" از جمله این اختلالات است که کمبود بعضی از املاح و ویتامین‌ها می‌تواند عامل بروز یا تشدید آن شود.
ویتامین B12
واقعیت این است که ارتباط مستقیم بین اختلالات خواب و کمبود ویتامین B12 هنوز مورد مطالعه است و در حال‌حاضر مطالعات نشان می‌دهد که این ارتباط می‌تواند ناشی از ایجاد افسردگی در نتیجه کمبود این ویتامین باشد و زمینه‌ساز دوره‌های شدید بی‌خوابی می‌شود.
یکی از فرضیه‌های بسیار جدی این است که کمبود ویتامین B12 می‌تواند علائم افسردگی را تشدید کند. در صورتی‌که بی‌خوابی با چنین علائمی همراه است توصیه می‌شود حتما با پزشک مشورت کنید تا روند درمان به‌ درستی انجام شود. این نکته به‌ خصوص در مورد افرادی که سبک تغذیه گیاهخواری دارند بسیار اهمیت دارد.
ویتامین D
کمبود ویتامین D در بسیاری موارد ناشی از عدم‌ حضور کافی در معرض نور خورشید است. زمانی که سطح این ویتامین در بدن کم می‌شود، یکی از تظاهرات به شکل اختلالات خواب خواهد بود. البته به‌ نظر می‌رسد بالا بودن غیرطبیعی این ویتامین نیز می‌تواند با چنین مشکلی همراه باشد؛ به‌ طوری که محققان تاکید دارند این حالت در بروز خواب آلودگی طی روز نقش دارد.
بعضی از مطالعات نیز حاکی از آن است که هرچه بدن مقدار کمتری ویتامین D دریافت کند، روند به خواب‌ رفتن مشکل‌تر است. مصرف مکمل‌های ویتامین D و حداقل 20 دقیقه حضور در معرض نور خورشید برای تامین این ویتامین کفایت می‌کند.
آهن
کم‌خونی فقر آهن با علائم مختلفی همراه است. اولین نکته در مورد کم‌خونی فقر آهن این که فرد مستعد ابتلا به سندروم پاهای بی قرار می‌شود و در نتیجه بر کیفیت خواب تاثیر جدی دارد. زمانی که آهن بدن کافی نباشد، بدن نمی‌تواند اسیدآمینه‌ای به نام تریپتوفان را که برای تولید ملاتونین و سروتونین ضروری است، بسازد.
سروتونین تاثیر مستقیم بر خلق‌وخو، قدرت شناختی و رفتار همچنین کیفیت خواب دارد و ملاتونین نیز نقش اساسی در تنظیم سیکل خواب دارد. از همین رو کمبود آهن زمینه‌ساز اختلالات خواب می‌شود. مصرف گوشت قرمز و جگر بهترین خوراکی‌ها برای تامین نیاز آهن بدن هستند که بهتر است در کنار منابع آهن، خوراکی‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال میل شود تا جذب آهن تسهیل شود.
منیزیم
منیزیم به تنظیم ریتم شبانه روز بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در روند خواب و بیداری دارد. مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که منیزیم به شل شدن عضلات کمک کرده و خواب عمیق را تسهیل می‌کند. علاوه بر این، منیزیم در تولید ملاتونین و ناقل عصبی به نام گابا نقش دارد و روند خوابیدن هنگام تاریکی شب را در مغز تسهیل می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1036567/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بسته حمایتی دولت از صنایع و کسب و کار‌ها ابلاغ شد

آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای اربعین از هفته جاری

کاهش نرخ تورم در بخش کشاورزی

پنل پیامکی مناسب کسب‌وکارهای کوچک

پرداخت وجه بلیت پروازهای کنسل شده چه شد؟

پایان یک باور درباره ویتامین C/ بهترین منابع این ویتامین کدامند؟

توزیع نذری با حضور ستاره‌های فوتبال

قیمت نفت زیر 70 دلار باقی می‌ماند؟

پوشش خسارات جنگی در بیمه‌ها فعال شد

بخشودگی 100 درصدی جرایم بیمه شخص ثالث آغاز شد

کاهش زمان رسوب کالا در گمرک با حداقل کردن فرآیندهای تجاری

سیستم ایمنی بدن را با مصرف این ویتامین‌ها تقویت کنید

پیش‌بینی افزایش دما در لرستان

انبار احتکار 25 تن برنج در خرم‌آباد کشف و ضبط شد

سرمقاله آرمان ملی/ فرصت بعد از جنگ

هدف ماسک از تاسیس «حزب آمریکا» چیست؟

آغاز پرداخت کمک هزینه اجاره به حادثه دیدگان حملات اخیر به تهران

پیش‌بینی برداشت 24 هزار تن گیاه دارویی در لرستان

برای فرار از گرمازدگی از این روش‌ها استفاده کنید

خداداد همچنان در تراکتور؛ قوی‌تر برمی‌گردیم

آمار هلیکوپتر در رده باشگاهی؛ دوران اوج هاشمیان در بوخوم

میوه‌ای از دل خاکِ تشنه؛ زردآلوی دورود‌ امیدی برای لرستان خشکیده!

سرمقاله سازندگی/ در غبار فریب و دروغ ایران،‌ ایران ماند

جزئیات سومین مرحله کالابرگ الکترونیکی به روایت آمار

ریزش میلیونی قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 89 هزار تومان بازگشت

نرخ بیکاری اعلام شد

اختصاص 2 هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح راه‌آهن میانه-اردبیل

مصرف این روغن سبب تقویت مغز می‌شود

هشدار فدراسیون‌ کوهنوردی: هوا آلوده است، کوه نروید!

پرسپولیس در کمپ مورد علاقه اسماعیل کارتال

کشف 25 تن برنج احتکار شده در خرم آباد

المان «مرد آهنگر» و «مرد خراط» در بازار تاریخی بروجرد نصب شد

سهم 35 درصدی بروجرد از صنعت لرستان

سرمقاله اطلاعات/ طلوعی دوباره

خسارت سالانه 2 میلیارد دلاری ماینرهای غیرمجاز به کشور

برگزاری 7 محفل قرآنی در لرستان به یاد شهدای اقتدار

هوای لرستان گرمتر می شود

کمبود این ویتامین سبب اختلال خواب می‌شود

قرارداد ربیعی و خیبر رسما فسخ شد

سفر سخت تیم ملی فوتبال بانوان به اردن برای حضور در جام ملت‌های آسیا

دستگیری متهمان تحت تعقیب قضائی و انتظامی در خرم‌آباد

اقتصاد کلان گزارش می دهد/ بیمه‌نامه خودرو شرکت بیمه دی از پوشش‌های جامع و متنوع تا ارائه خدمات دیجیتال ، امداد خودرویی و پرداخت اقساطی

سرمقاله فرهیختگان/ کارآمدی رهبری دینی در 2 جنگ نظامی و روانی

غیبت امپراتور

سرمقاله وطن امروز/ سید خراسانی، نجیب‌زاده ایرانی

ادعایی در مورد توزیع برنج 50 هزار تومانی در بازار

ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 90 هزار تومان بازگشت

آخرین قیمت‌ها از بازار ارز تجاری

ارزش روز سهام عدالت به 22 میلیون تومان رسید

شاخص کل بورس بعد از یک هفته بالاخره سبز شد