ندای لرستان

آخرين مطالب

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق مقالات

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حدیث حدادی| شرکت «توانیر» به تازگی اعلام کرده که «قطع اینترنت در هفته‌های گذشته، 2400 مگاوات از بار شبکه برق ایران کم کرده است.» آنگونه که این شرکت عنوان کرده این میزان مصرف، ناشی از فعالیت بیش از 900 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز در شبانه‌روز بوده که معادل حدود 15 درصد ناترازی شبکه برق در نیمه اول تیر است.
یکی از مواردی که منجر به ناترازی و خسارت به صنعت برق شده حضور ماینرهای غیر مجاز در کشور است. با وجود اینکه دولت یک تعرفه صنعتی برای ماینرهای مجاز مشخص کرده اما میزان قابل توجهی ماینینگ به صورت غیر قانونی در کشور صورت می‌گیرد که از برق یارانه‌ای بهره برده و به اقتصاد کشور آسیب می‌رسانند. بررسی‌ها نشان می‌دهد در حال حاضر بسیاری از ماینرها با استفاده از برق یارانه‌ای که برای مصارف خانگی یا صنعتی در نظر گرفته شده، به استخراج رمزارز می‌پردازند.
این دستگاه‌ها به علت ماهیت محاسباتی که دارند برق قابل توجهی را مصرف می‌کنند. برخی از فعالان این صنعت تخلف کرده و اقدام به مصرف برق یارانه‌ای می‌کنند که وزارت نیرو مدعی است سهم بالایی از ناترازی انرژی به دلیل فعالیت شبانه‌روزی چنین ماینرهایی است.
یکی از مشکلاتی که ماینرهای غیر مجاز ایجاد می‌کنند مربوط به خسارتی است که به شبکه برق وارد می‌شود؛ به گونه‌ای که استفاده از برق یارانه‌ای برای ماینینگ، باعث تحمیل هزینه‌های اضافی به شبکه برق و ایجاد خسارات به تأسیسات می‌شود.
با وجود جریمه‌های سنگینی که دولت برای متخلفان این حوزه در نظر گرفته است اما باز هم آمار نشان می‌دهد حدود یک میلیون دستگاه در کشور به صورت غیر قانونی فعالیت می‌کنند. میزان مصرف برق این ماینرها به اندازه‌ای است که چندی پیش توانیر اعلام کرد برق مصرفی این دستگاه‌ها معادل برق مصرفی یک کلانشهر همانند مشهد است.
در واقع استفاده از برق یارانه‌ای برای ماینینگ پیامدهایی همچون ناترازی انرژی، خسارات اقتصادی، افزایش قیمت برق و... را به همراه داشته است. از سوی دیگر این دستگاه‌ها معمولاً در مکان‌های غیراستاندارد به منظور استفاده از برق یارانه‌ای مانند انبارها، منازل مسکونی یا واحدهای صنعتی متروکه نصب می‌شوند که به دلیل عدم نظارت فنی، باعث گرمایش بیش‌ازحد ترانس‌ها و افزایش تلفات شبکه می‌شوند.
سهم ماینرهای غیر مجاز در ناترازی
در همین راستا معاون تجارت خارجی و انتقال شرکت توانیر و مجری طرح رمز ارزها در گفت‌و‌گو با خبرنگار روزنامه ایران عنوان کرد: هر ماینر به طور متوسط 3.5 کیلو وات در هر ساعت برق مصرف می‌کند که در یک شبانه‌روز تقریباً 80 کیلو وات ساعت می‌شود. با توجه به اینکه ماینرهای غیر مجاز از برق یارانه‌ای استفاده می‌کنند بررسی‌ها نشان می‌دهد این دستگاه‌ها حداقل 2 میلیارد و حداکثر تا 3 میلیارد دلار در سال زیان اقتصادی برای کشور به همراه دارند.
محمد اله داد افزود: قطعی چند روزه اینترنت در هفته گذشته موجب شد 2 هزار و 400 مگاوات به شبکه برق کشور اضافه شود که این امر نشان دهنده حضور 900 تا یک میلیون دستگاه ماینر غیر مجاز در کشور است.
وی در خصوص میزان ناترازی که این دستگاه‌ها ایجاد می‌کنند بیان کرد: در حال حاضر بین 15 تا 20 درصد ناترازی موجود در برق کشور مربوط به این دستگاه‌هاست.
اله داد اظهار کرد: به منظور مقابله با این دستگاه‌ها در حال حاضر تلاش می‌کنیم با همکاری دستگاه‌های قضایی، انتظامی و امنیتی آنها را شناسایی کنیم که در این زمینه نیز رشد قابل توجهی داشته‌ایم. او همچنین از هموطنان درخواست کرد تا هرگونه موارد استخراج غیرمجاز رمزارز را به سامانه پیامکی 30005121 اطلاع داده و از یک تا 200 میلیون تومان پاداش بهره‌مند شوند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر که در فصول گرم سال قرار داریم و مصرف برق بالا است؛ در هیچ نقطه‌ای از کشور ماینرهای دارای مالک حقیقی و حقوقی فعال نیستند و تنها ماینرهای غیر مجاز در کشور فعالیت دارند. این ممنوعیت نیز تا پایان شهریور ماه ادامه دارد تا از زمان پیک مصرف برق عبور کنیم.
تنها ماینرهای دارندگان نیروگاه‌های خورشیدی فعال است
به گزارش «ایران» دولت می‌تواند با اقدامات نظارتی، فنی و قانونی به صورت تقویت نظارت بر شبکه برق، افزایش آگاهی عمومی، تشویق ماینرهای مجاز و برخورد قانونی با متخلفان از فعالیت غیرمجاز آنها جلوگیری کند. از سوی دیگر پیاده‌سازی الگوریتم‌های تشخیص الگوهای مصرف برق برای شناسایی ماینرهای غیرمجاز و افزایش دقت ردیابی نیز یکی دیگر از اقداماتی است که باید صورت گیرد. علاوه بر آن توانیر می‌تواند با نصب کنتورهای هوشمند و پایش دقیق مصرف برق توسط شرکت‌های توزیع و انتقال نیرو اقدام به شناسایی مصارف غیرمجاز کند. در حال حاضر یکی از اقدامات وزارت نیرو در این راستا ایجاد یک سامانه گزارش‌دهی مردمی و در نظر گرفتن هدایای نقدی به منظور تشویق شهروندان به اعلام فعالیت‌های مشکوک ماینینگ غیرمجاز است. علاوه بر آن وزارت نیرو اعلام کرده افرادی که از انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده می‌کنند می‌توانند در پیک مصرف برق نیز ماینرهای خود را فعال کنند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1034890/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

از احترام نظامی به عشق وطن تا بازگشت به ریل پیروزی

هاشمیان: هیچ پیشنهادی از پرسپولیس ندارم

روش‌های سنتی توزیع کود پاسخ‌گوی کشاورزان نیست

گل دوم فلومیننزه به اینتر توسط هرکولس

خلاصه بازی اینتر 0 - فلومیننزه 2

هافبک استقلال به سپاهان پیوست

خرید 250 هزار تن گندم از کشاورزان لرستانی

تنش در شارلوت؛ دعوای میختاریان با سرمربی حریف!‏

خط قرمز هافبک کروات تراکتور به شایعات

سردار آزمون در آستانه غیبت از تورنمنت کافا

زیان 2 میلیارد دلاری ماینرها به اقتصاد برق

آوار جنگ بر سر مادران

ایرانی‏‌ها نه فراموش می‌‏کنند و نه می‌‏بخشند

مشاغل گرفتار زیر دکمه قطع اینترنت

چگونه حمله آمریکا به ایران، پکن را مجبور به تجدیدنظر می‌کند؟

روایتی دلخراش از «بازی مرکب» در جهان واقعی

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

زمان آغاز تمرینات چادرملو مشخص شد

تجربه اینزاگی برابر انگلیسی‌ها، کمک حال الهلال

رد گل فلومیننزه توسط کمک داور ویدیویی

خیانت گروسی

اسقاطی

برای دفاع از ایران، فرقی بین باکو و دوحه نیست

روایت‌های عجیب از جنگ 12 روزه

یک زلزله‌شناس: حملات اسرائیل حدود 1500 زلزله ناشی از انفجار ایجاد کرد

اسلام یا ایران؛ مسأله این است؟

تحلیلگر آمریکایی مطرح کرد: خطر اشتباه استراتژیک از سوی ترامپ

آرزو داشت روان‌پزشک شود

آرایش نظامی بودجه ترامپ

الجزیره: چرا روسیه در جنگ اخیر به ایران کمک نکرد؟

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

تغییر ساعات کاری بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کیش

مدیرعامل منطقه آزاد کیش با ابراز رضایت از ذخیره کالاهای اساسی، بر نظارت مستمر بر قیمت ها تاکید کرد

نامه آفر رسمی از فرانسه به ستاره جوان ایرانی

واکنش خیابانی به ادعای پیوس در قول قهرمانی پرسپولیس

انیمیشن جالب از پیروزی بایرن مقابل فلامینگو

از پیگیری پروژه مهر تا رسیدگی به اهم مشکلات مدارس غیر دولتی

دستگیری 37 متهم تحت‌تعقیب در 48 ساعت گذشته

توسعه زیرساخت‌های مخابراتی در سلسله

عزاداری دلدادگان اباعبدالله الحسین(ع) در لرستان

نوا لانگ در یک قدمی انتقال به ناپولی

گزارشی از روند بازسازی استادیوم پارس

این یک باور غلط است

دغدغه روزانه ساپینتو؛ تمدید قرارداد 4 ستاره!

هایجک الوحده از پرسپولیس؛ مدافع 19 ساله خیبر!

نیروی نیابتی آمریکا

فضاسازی جدید تندروها؛ پاسخ «هم‌میهن» به «کیهان»

فعال اصلاح‌طلب نوشت: گناه فریدون؟