ندای لرستان

آخرين مطالب

پشت‌پرده تلاش ترامپ برای تبرئه نتانیاهو سیاسی

پشت‌پرده تلاش ترامپ برای تبرئه نتانیاهو
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دونالد ترامپ در حال اعمال فشار بر اسرائیل است تا دادگاه فساد بنیامین نتانیاهو را متوقف کند و تهدیدی ضمنی مبنی بر تعلیق کمک‌های نظامی در صورت ادامه پیگرد او مطرح کرده است.
رؤسای جمهور آمریکا برای دهه‌ها کمک به اسرائیل را به‌عنوان تعهدی مقدس و دوحزبی تلقی کرده‌اند. اما به نظر می‌رسد که مداخله بی‌سابقه ترامپ آن را به پرونده کیفری یک نفر گره زده است.
به نوشته اکسیوس، ترامپ در پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال گفت که این پرونده قضایی بر مذاکرات [ادعایی] با ایران و حماس تأثیر خواهد گذاشت. این دومین پستی بود که در طول چند روز درباره دادگاه نتانیاهو منتشر می‌کرد. این پست پس از آن منتشر شد که قضات اسرائیلی درخواست نتانیاهو برای تعویق دو هفته‌ای دادگاه را رد کردند و با استدلال او که سیاست خارجی و امنیت ملی دلیل موجهی برای تعویق است، مخالفت کردند.
ترامپ نوشت کاری که در اسرائیل با بیبی نتانیاهو می‌کنند وحشتناک است. ترامپ ادعا کرد نتانیاهو «در حال مذاکره برای توافق با حماس است که شامل بازگرداندن گروگان‌ها می‌شود» و پرسید چگونه ممکن است اسرائیل رهبرش را «کل روز در دادگاه بنشاند، بدون هیچ دلیلی» او سپس هشدار داد: «ایالات متحده آمریکا سالانه میلیاردها دلار، بسیار بیشتر از هر کشور دیگری، برای حفاظت و حمایت از اسرائیل هزینه می‌کند. ما این وضعیت را تحمل نخواهیم کرد.»
این اظهارات استثنایی به طور گسترده‌ به عنوان تلاشی برای استفاده از کمک‌های نظامی آمریکا جهت فشار بر اسرائیل برای لغو دادگاه تفسیر شد. نتانیاهو پست ترامپ را که خواهان لغو دادگاه شده بود، در شبکه ایکس به اشتراک گذاشت و نوشت: «یک بار دیگر از تو ممنونم. با هم، خاورمیانه را دوباره عالی خواهیم کرد!»
مذاکره‌ای در کار نیست
این درحالی است که مذاکره‌ای بین اسرائیل و حماس در جریان نیست. بخشی از این توقف به دلیل امتناع نتانیاهو از تعهد به پایان دادن به جنگ در غزه است. از سوی دیگر، ایران هنوز نشانه‌ای از پذیرش برای گفت‌وگوهای مستقیم با آمریکا نشان نداده است. روشن نیست که دادگاه نتانیاهو چگونه می‌تواند به طور معنی‌داری بر هر یک از این مسیرها تأثیر بگذارد. نتانیاهو به اتهامات رشوه‌خواری، کلاهبرداری و سوء استفاده از ‌اعتماد در سه پرونده جداگانه در حال محاکمه است.
او متهم است که بیش از 200 هزار دلار هدیه از تاجران ثروتمند دریافت کرده و در ازای پوشش خبری مثبت از خود، به یک غول مخابراتی امتیازات قانونی به ارزش صدها میلیون دلار داده است.
محاکمه بیش از چهار سال به طول انجامیده که بخشی از آن به دلیل تاکتیک‌های حقوقی نتانیاهو برای تأخیر در آن بوده است. رئیس سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) او را متهم کرده که قصد دارد با استفاده از قدرت‌های اجرایی روند پرونده را به تأخیر بیندازد.
درخواست لغو فوری محاکمه
روز چهارشنبه، ترامپ به طور علنی خواستار «لغو فوری» محاکمه فساد نتانیاهو یا اعطای عفو به او شد. این نخستین باری بود که او چنین درخواست مستقیمی مطرح می‌کرد.
ترامپ پیش از این به ندرت به صورت علنی درباره این محاکمه صحبت کرده بود. تنها یک روز قبل از آن، آشکارا از نتانیاهو به خاطر نقض آتش‌بس میان اسرائیل و ایران که توسط خود ترامپ میانجی‌گری شده بود، در ظاهر اظهار ناراحتی کرده بود.
یک مقام کاخ سفید به اکسیوس گفته است که نخستین پست ترامپ در چهارشنبه بر اساس مقاله‌ای بوده که او در مسیر بازگشت از نشست ناتو در لاهه خوانده است. این مقام گفت که این پست خودجوش بوده و در هماهنگی با نتانیاهو نبوده است. او گفت: «رئیس‌جمهور در مقاله خوانده که بیبی باید دوشنبه در دادگاه حاضر شود و فکر کرده این وضعیت غیرعادی است. او با شرایطی که بی‌بی تجربه می‌کند همذات‌پنداری کرده و تصمیم گرفته چیزی درباره آن بنویسد.»
یک استراتژی گسترده‌تر؟
اما در اسرائیل، بسیاری این حرکت ترامپ را بخشی از یک استراتژی گسترده‌تر دانستند. یایر لاپید، رهبر اپوزیسیون، گفت که رئیس‌جمهور آمریکا نباید در امور قضایی اسرائیل دخالت کند. او به سایت خبری وای‌نت گفت: «اما حدس می‌زنم او این کار را به عنوان پاداش به بی‌بی انجام می‌دهد، در ازای پایان دادن به جنگ در غزه. به نظر می‌رسد این کار از ترامپ بعید نیست.»
واکنش گرم نتانیاهو فقط شک و تردیدها درباره هماهنگی پشت پرده را تقویت کرد. نخست‌وزیر که قبلاً بیل کلینتون، باراک اوباما و جو بایدن را به دخالت در سیاست داخلی اسرائیل متهم کرده بود، از مداخله ترامپ تمجید کرد و این حمایت را از طریق بیانیه‌های رسمی و پست‌های شبکه‌های اجتماعی برجسته‌تر ساخت.
دن شپیرو، سفیر سابق آمریکا در اسرائیل، گفت: «این همان عقده امپراتوری ترامپ است. او فکر می‌کند اگر بمب‌هایی روی فوردو بیندازد و به اسرائیل کمک کند، می‌تواند به قضات بگوید چگونه حکم دهند».
 تنها مقام رسمی که صلاحیت لغو محاکمه نتانیاهو را دارد، دادستان کل اسرائیل، گالی بهاراو-می‌آرا است و احتمال لغو دادگاه توسط او تقریباً صفر است. اما نتانیاهو و متحدانش در تلاش‌اند تا با تصمیم کابینه، او را برکنار کنند و فشار عمومی ترامپ می‌تواند به این تلاش‌ها دامن بزند. احتمالاً دیوان عالی اسرائیل چنین تصمیمی را لغو خواهد کرد، اما این برخورد می‌تواند بحرانی ایجاد کرده و دوباره اسرائیل را به آشفتگی سیاسی قبل از حمله حماس در 7 اکتبر بازگرداند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1034732/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بریس هری کین، گل چهارم بایرن مونیخ به فلامینگو

پشت‌پرده تلاش ترامپ برای تبرئه نتانیاهو

هیولا مثل مانوئل نویر؛ سوپر سیو دروازه‌بان 39 ساله

پنالتی برای فلامینگو و گل دوم توسط جورجینیو

مصدومیت ستاره فرانسوی؛ بایرن نگران شد

دمبله هر چه می‌توانست از مسی یادگاری گرفت!

شوت دقیق گورتسکا، گل سوم بایرن مونیخ به فلامینگو

شوت مهلک گرسون و گل اول فلامینگو به بایرن‌مونیخ

سید‌صالحی، بازیکن سابق سپاهان: تصمیمات در باشگاه سپاهان مطابق میل هواداران نیست

شمسایی: خاک ایران را با هیچ چیز عوض نمی‌کنیم

خوش‌وبش مسی با اعضای پاری‌سن‌ژرمن پس از پایان بازی

هدیه ناصر الخلیفی، مالک باشگاه پاری سن ژرمن به دیوید بکام بعد از بازی با اینتر میامی

افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

خبر خوب وزیر اقتصاد برای سهامداران

بدرقه باشکوه شهید حامد شیخی یگانه در سلسله لرستان

جوی آرام در لرستان

صبحانه‌ای که باعث سرحال شدن می‌شود

4 بازیکن ایران نامزد حضور در تیم منتخب آسیا

مسی در آغوش انریکه؛ به یاد روزهای درخشان بارسا

یادگاری دو هم‌تیمی سابق برای یکدیگر

گل اول بایرن مونیخ روی گل به خودی بازیکن فلامینگو

تولید روزانه 12 تن خمیر مایه در کارخانه امید لرستان

مختومه شدن 800 هزار پرونده قاچاق و گران‌فروشی در کشور

اینترنشنال بوق نیروی خصم است

فارن افرز مطرح کرد: ابهام در نتایج یک حمله

جنایت اسرائیل: خوابگاه سوخته، کوچه ویران

زرادخانه نرم‌افزارانه اهداف اسرائیلی

سرنوشت طلا در روزهای متلاطم؛ از باد موافق تا چوب‌ لای چرخ فلز زرد

دولت بر حمایت از بنگاه‌های اقتصادی آسیب دیده تاکید دارد

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی: 80%پول بلیت پروازهای باطل شده مسافران پروازها مسترد شد

وزیر امور اقتصادی و دارایی: خسارت زیان‌دیدگان از طریق بسته‌های حمایتی جبران خواهد شد

کنترل فاکتورهای خطر با انجام فعالیت‌های ورزشی در سالمندان

گنجینه‌ای سرخ با خواص شگفت‌انگیز

امیرآبادی: آینده استقلال را با ساپینتو روشن نمی‌بینم

پاسخ برانکو به پیشنهاد احتمالی پرسپولیس

پاسخی به یادداشت جنجالی لاریجانی: اینترنت بازی نیست

سایه سنگین نبرد روایت‌ها بر دیپلماسی

ما آدم‌های قبل از جنگ نیستیم!

اسرائیل نمی‌خواست پاکستان هسته‏‏‌ای شود

استعفا می‌کند؟

وزیر امور اقتصادی و دارایی: جزئیات جبران خسارت به مردم به زودی اعلام می‌شود

گردهمایی کودکان عاشورایی در خرم‌آباد

تشخیص 9 نوع زوال عقل با یک اسکن توسط هوش مصنوعی

لغو اردوی استقلال در هلند

ضربه خطرناک کواراتسخلیا به سمت دروازه اینترمیامی

پرسپولیس آماده معارفه سریع سرمربی!

ساختار موازنه قوای خاورمیانه پس از جنگ 12 روزه

ترامپ و نتانیاهو درک درستی از ملت ایران ندارند

همان همیشگی؟ بررسی رویکرد سیاسی صداوسیما در جنگ

پرونده هسته‌ای در محاصره بی‌اعتمادی