ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ پرده‌برداری از جنایت مقالات

سرمقاله سازندگی/ پرده‌برداری از جنایت
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی / «پرده‌برداری از جنایت» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم عمادالدین باقی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
خبر کشته ‌شدن «الهه» دختر 24 ساله در اسلام‌شهر، بسیار غم‌بار است و پرده از واقعه غم‌بارتری برمی‌دارد؛ نوشتن درباره‌اش توان می‌خواهد. اگر فردی پدر و مادر باشد، می‌داند تحمل آن چقدر دشوار است. به خانواده‌اش از صمیم قلب، تسلیت می‌گویم و درباره این خبر، چند نکته را متذکر می‌شوم:
1. در فضای مجازی، ناگهان خبری ‌ترند می‌شود که به خاطر موضوع آن، تا اندازه‌ای طبیعی است اما عده‌ای برای عقب‌ نماندن از دیگران، وارد گود می‌شوند و گاهی پیش از اطلاع از ابعاد قضیه، قضاوت‌های شتاب‌زده انجام می‌دهند و ممکن است دیگران را به‌اشتباه بیندازند. در این فرآیند، گاهی‌اوقات، خبرهای مهم اصلا دیده نمی‌شوند؛ برای مثال، در همان روز، خبر قتل یک پدر به‌دست 6 دختر 17 ساله با چاقو در نازی‌آباد دیده نشد چراکه جوی درباره آن خبر ایجاد نشد. نمی‌خواهم به شیوه جوزدگان که هر خبری داغ می‌شود، دنبال آن بدوم اما موضوع الهه از لحاظ انسانی متفاوت است.
2. نمی‌خواهم همانند افرادی که تا خبر تلخی می‌آید و آن را دلیل دیگری برای بدبینی و افسردگی خود و تحقیر ملک‌و‌ملت می‌دانند که «‌ای وای! ما چه مردم وحشی‌ای شده‌ایم و ایرانیان از قافله اخلاق و تمدن عقب هستند و…» و میلیون‌ها انسان نیک و کار نیک آنها را نمی‌بینند، رفتار کنم؛ این را می‌دانم که در همه‌جای جهان، این وقایع تلخ رخ می‌دهند. در سال 1399 خورشیدی در هند، چهار مرد به‌دلیل تجاوز دسته‌جمعی منجر به مرگ یک دختر دانشجو که در سال 2012 میلادی زلزله‌ای در هند به‌پا کرد، اعدام شدند؛ در انگلیس، «سارا اورارد» زن 33 ساله در مارس 2021 توسط یک پلیس ربوده شد، مورد تجاوز قرار گرفت و به‌قتل رسید اما درباره قتل الهه، اگر از منظر نشانه‌شناسی و بالینی آن را بررسی کنیم، هنگامی‌که این خبر را کنار خبرهای دیگر قرار می‌دهیم، می‌توانیم آن را نشانه یک فروپاشی هنجاری بدانیم.
3. از چندی پیش، ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که ادعا کرد درباره ناپدید شدن الهه حسین‌نژاد است اما خبرگزاری فارس در واکنش به آن گزارش کرد: «با یک جست‌وجوی ساده در گوگل، متوجه می‌شویم که این فیلم مربوط به سال 97 و مربوط به ربوده شدن یک دختر جوان 18 ساله در تبریز توسط خواستگارش است»؛ اتفاقا اینکه آن دختر در ویدئوی فراگیرشده، الهه نیست و فرد دیگری است، مساله را بدتر می‌کند؛ این ویدئو، یک مورد دیگر است که ممکن بود تبدیل به الهه دیگری شود؛ مهم، اصل «ربایش» است، به هر دلیلی که باشد، چه در تهران، چه در تبریز، چه هر جای دیگر. اینکه می‌توان دختری را آن‌گونه که در ویدئو دیده می‌شود، ربود، خیلی وحشتناک است.
بازار
4. درباره قتل الهه، آنچه تاکنون گفته شده، این است که متهم ادعا کرده که می‌خواسته موبایل او را بگیرد؛ الهه مقاومت می‌کند که منجر به قتل او و رها کردنش در بیابان می‌شود؛ این ادعای قاتل به چند دلیل، محل تردید است؛ نخست اینکه، روش خفت‌گیری و سرقت موبایل که معمولا با موتور و دونفره است، فرق دارد و روش قتل الهه تناسبی با خفت‌گیری ندارد.
دوم اینکه، «بهمن فرزانه» قاتل الهه، راننده اسنپ است. به‌طور معمول، نهاد تاییدصلاحیت‌کننده مجاز به معرفی کسی که سابقه‌دار است، به اسنپ نیست؛ بنابراین، این ادعای پلیس که او سابقه‌دار است، سوالاتی ایجاد می‌کند؛ از جمله اینکه اگر سابقه‌دار بوده، چرا به اسنپ معرفی شده است؟ اسنپ منکر اینکه او راننده اسنپ بوده، نشده و فقط گفته است که این جنایت در مسافرکشی‌ای خارج از این پلتفرم انجام شده است؛ همچنین اسنپ تاکید زیادی کرده است که رانندگان توسط نیروی انتظامی تاییدصلاحیت می‌شوند یعنی اگر مشکلی بوده ربطی به اسنپ ندارد.
سوم اینکه، از یک فرد شاغل و راننده تاکسی بعید است که به‌زور از مسافر موبایل سرقت کند.
چهارم اینکه، معقول نیست به‌دلیل مقاومت مقابل درخواست دادن موبایل در تاکسی، متوسل به کشتن فرد شوند. قتل در برابر موبایل؟
5. سن قاتل الهه ظاهرا خیلی کمتر از عمر جمهوری اسلامی است و او محصول تربیت در این دوران است. این موضوع وقتی اهمیت می‌یابد که می‌دانیم قاتل «امیرمحمد خالقی» دانشجوی نخبه، یک نوجوان 17 ساله بود؛ «13 خرداد» نیز (همان ‌روز که خبر کشف جسد الهه و دستگیری قاتل، شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد)، «رکنا» در گزارشی اختصاصی خبر داد که مدتی بوده است که میان یک دختر نوجوان و چند نفر از دوستانش سر مسائل شخصی، اختلافاتی ‌به‌وجود آمده بوده؛ تا جایی که با همدیگر قرار درگیری می‌گذارند. روز حادثه 6 نفر از دخترهای نوجوان 17 ساله، همراه دو پسر نوجوان، مقابل خانه دوستشان می‌روند و شروع به دادوفریاد می‌کنند؛ پدر که صدای دعوا و سروصدا را می‌شنود، نگران می‌شود و از خانه بیرون می‌آید؛ ناگهان درگیری بین آنها شروع می‌شود. یکی از دخترها با چاقو ضربه‌ای به پای پدر می‌زند و او روی زمین می‌افتد؛ سپس یکی دیگر از دخترها، دو ضربه چاقو به کمرش می‌زند؛ سپس فرار می‌کنند و آن پدر کشته می‌شود. نمونه‌های فراوان دیگری از خشونت و قتل به‌دست نوجوانان نیز وجود دارند که نشان می‌دهند، سن ارتکاب جرم خطرناک تا چه اندازه کاهش یافته است؛ اینکه نشانه شکست مطلق و وحشتناک سیستم آموزشی، تربیتی، نهاد خانواده و کل حاکمیتی است که با وعده اخلاق و معنویت سر کار آمده است. اکنون این وقایع دیگر از زنگ خطر گذشته‌اند و وارد چرخه نابودگری شده‌اند.
در یک جامعه توسعه‌یافته، به‌محض وقوع چنین حوادثی، بیش از آنکه نهادهای مجازات‌کننده فعال شوند، نهادهای پژوهشی، پیشگیری‌کننده و قانون‌گذار بسیج می‌شوند تا عمق مساله را دریابند، چاره‌ای فوری برای جلوگیری از تکرار آن بیندیشند و به نظرات متخصصان علوم اجتماعی هرچند به زیان خودشان باشد، تمکین می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1031770/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ شعاری که در حسینیه امام خمینی جان گرفت

سرمقاله شرق/ شناخت ما

از افزایش صادرات نفت به چین تا آغاز صادرات گاز از پارس جنوبی

صدور اظهارنامه براوردی برای پرونده های مالیاتی بلاتکلیف

حساب های برداشت از محل درآمد شرکت های دولتی اعتباری شد

پروازها از مشهد به 21 مسیر خارجی برقرار شد

در جنگ 12 روزه سوخت کشور اینگونه تأمین شد

شیوع سیاه سرفه در ژاپن

سرمقاله اعتماد/ ‎ضرورت تقویت تاب‌آوری اقتصادی

سرمقاله کیهان/ وعده صادق3 ؛ ضربه بر موجودیت رژیم صهیونیستی

سیاست‌های حمایتی در بازار سهام فعال می‌شود؛ پایان کابوس بورس؟

طلای جهانی سر به زیر ماند

کشف 123 کیلوگرم انواع مواد مخدر در لرستان

تدابیر طب ایرانی برای عبور سالم از روزهای داغ

حمید استیلی: قرارداد کارتال با توافق و بدون دریافت غرامت فسخ شد

برانکو هنوز پاسخ پرسپولیس را نداده است؛ احتمال اتفاق جدید در روزهای آینده

محرومیت ساپینتو نصف می‌شود

سرمقاله هم میهن/ دوگانه‌های جعلی

آزادشدن واردات خودروهای لوکس پس از یک دهه

کارهایی که می‌توان برای بهبود نارسایی قلبی انجام داد

آیا بی دردی وجود دارد؟

رستاخیز غیرمنتظره بهترین دروازه‌بان جهان

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 12 تیرماه

سرمقاله دنیای اقتصاد/ شطرنج غبارآلود

نرخ بلیت اتوبوس افزایش نیافته است؛ گران‌فروشی را گزارش دهید

دبیر انجمن صنایع همگن: شورای سیاست‌گذاری خودرو احیا شود

جزئیاتی از چرایی تغییر آبونمان تلفن ثابت

رزم 12 روزه رزمندگان لرستانی در جنگ با رژیم صهیونی تبیین شود

سرمقاله خراسان/ قدرت قلم از موشک‌های دشمن بیشتر است

ظرفیت تولید تجدیدپذیر تا پایان تیرماه به 3000 مگاوات می‌رسد

خشم آلمان از شوخی عجیب تن‌هاخ با کوانسا

سه شنبه، میعادگاه پرسپولیس و خیبر!

مویزه کین وسوسه نمی‌شود؛ بی‌توجهی مهاجم فیورنتینا به پیشنهاد سنگین القادسیه عربستان

واکنش سرد رئال مادرید به رئیس جدید داوران اسپانیا

پدیده 14 ساله از منچستر؛ منتظر یامال جدید باشید‏

بارسا تکذیب کرد؛ اجازه خرید بازیکن صادر نشده!‏

اگر لازم بود حاضر بودم پای پیاده به اتلتیکو بروم!‏

حمله گالا به قلب اینتر؛ پیشنهاد رسمی برای یان زومر

خداحافظی کوتاه سنگربان استقلال پس از جدایی

وداع احساسی دی‌ماریا با اروپا؛ به وطن برمی‌گردم

آپدیت جدید؛ ساپینتو هنوز محروم است

زندگی از این خانه‌ها رخت بسته است

5 صهیونیست اثرگذار بر تصمیمات ترامپ

فارسی، زبان مقاومت و ظرفیت تمدنی ایران است

داستان سه برادر

تغییر قابل پیش‏‌بینی اروپا علیه ایران

مساله غرب با ایران، هندسه قدرت منطقه‌ای است

قصه زنی نخبه در صنعت برق ایران که شهید شد

ماسک و ترامپ دوباره به جان هم افتادند

چرا هند در جنگ 7 روزه آسمان را به پاکستان باخت؟