ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله ابتکار/ دیوانسالاری سی درصدی! مقالات

سرمقاله ابتکار/ دیوانسالاری سی درصدی!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ابتکار / «دیوانسالاری سی درصدی!» عنوان یادداشت روز در روزنامه ابتکار به قلم محمدعلی وکیلی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بوروکراسی یا دیوان‌سالاری نه تنها فی‌نفسه زائد و ناکارآمد نیست، بلکه در جوامع مدرن ضامن رشد و توسعه و منشا خدمات بسیاری شده است. در ایران اما نظام دیوان سالاری دولتی (عمومی) به‌دلیل تبدیل شدن به نظام کاغذبازی، طی دهه‌های متوالی تدریجا به سمتی رفته است که خود به عنوان یکی از موانع مهم توسعه و پیشرفت به‌حساب می‌آید . چهار چرخ ماشین توسعه ایران با چنین دیوانسالاری پنچر است. اگر مذاکرات به نتیجه برسد و تحریم‌ها هم برچیده شود با این دیوانسالاری پرفساد و ناکارآمد، اتفاق مبارکی رخ نخواهد داد. تحریم‌ها کمر کشور را خم کرده ولی دیوانسالاری کنونی کمر کشور را می‌شکند. یکی از مهمترین مضرات کاغذبازی‌های موجود، تاثیرات منفی بر اقتصاد و اشتغال است؛ کاغذبازی پیچیده و طولانی باعث شده بسیاری از افراد برای درخواست یک مجوز ساده اشتغال، ماه‌ها و بعضا سال‌ها در ادارات مختلف سرگردان باشند و تازه در این مسیر چنانچه گرفتار فسادهای اداری نشوند، بعد از مدت‌ها می‌توانند یک کسب و کار جدید را آغاز کنند. واضح است که بسیاری از نخبگان در این شرایط حاضر به پذیرش این روند طولانی نبوده و از حوزه اقتصاد مولد کشور خارج می‌شوند. شاید بیراه نباشد اگر بگویم هیچ دستگاه اجرایی نیست که مردم در مراجعه، یاشاهد کندی و شلختگی و یا مجبور به پرداخت زیرمیزی برای پیشبرد مطالبات خود نباشند . مطابق آمارها ایران به لحاظ شاخص سهولت کسب و کار در بین 190 کشور رتبه 120 را دارد. علت این وضعیت کاهنده اقتصادی را باید یک سری مقررات دست و پاگیر دانست؛ مقرراتی که در ساختار اداری معیوب گرفتار سیستم دست و پاگیر دیگری می‌شوند. با مطالعه اجمالی می‌توان گفت کارکرد دیوانسالاری کشور به اندازه سی درصد زیر میزی است که دریافت می‌کنند. اگر به هر دلیل این سی درصد پرداخت نشود کار مردم در دالان‌های پرپیچ وخم و زمانبر، قربانی خواهد شد. دیوانسالاری کنونی حیاط خلوتی بنام کارچاق کنی تولید می‌کند. از دل این نقطه ضعف، پدیده کارچاق کنی سربر می‌آورد که امروزه در برخی دستگاه‌های اجرایی و غیراجرایی قابل مشاهده است؛ روی آوردن ارباب رجوع به روش کارچاق کنی در واقع آخرین حلقه از تلاش اوست که ناامید از دیگر روندها، برای دریافت یک خدمت یا مجوز به آن متوسل می‌شود. این پدیده یکی از عواملی است که بر شاخص فساد و سهولت کسب و کار در یک جامعه اثر می‌گذارد. دیوانسالاری یا نظام اداری پیچیده که در آن هیچ انسانی، نه یکی و نه بهترین‌ها، نه جمعی اندک و نه جمعی بزرگ، را نمی‌توان مسئول دانست و می‌توان آن را به درستی حکومت هیچ کس نامید. اگر بنا بر سنت اندیشه سیاسی، جباریت را حکومتی بدانیم که پاسخگوی اعمال خود نیست، دیوانسالاری ناکارآمد یا حکومت هیچکس، به روشنی جبارانه‌ترین انواع حکومت است، زیرا حتی هیچکسی نمانده است که بتوان از او در مورد کارهایی که انجام می‌شود سوالی کرد که شاید جوابی بدهد. چنین شرایطی است که جایابی کردن مسئولیت و تعیین هویت دشمن را ناممکن می‌سازد. راه برون رفت از بحران ناکارآمدی دیوانسالاری، تمکین به الزامات دولت الکترونیک می‌باشد . دیجیتالی کردن خدمات از طریق ایجاد پنجره خدمت‌رسانی و سامانه یکپارچه دولت الکترونیک با الهام از قانون گردش آزاد اطلاعات، زمینه‌ساز دسترسی آسان و یکسان آحاد جامعه به اطلاعات مجوزهاست. اکنون هوش مصنوعی ‌و تحولات حوزه فناوری راه‌ها را میانبر کرده است. مشروط بر آنکه هوش مصنوعی را هم گرفتار دیوانسالاری کنونی نکنیم. بایست با کمک هوش مصنوعی آسیب‌های کنونی دیوانسالاری را جبران کرد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1029047/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانک مرکزی: بانک مرکزی مرجع سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری رمزارزهاست؛ نه وزارت ارتباطات

نگرانی جدی از کشت گیاهان ممنوعه؛ 479 پرونده قضائی تشکیل شد

برق ادارات خورشیدی می‌شود؟

اکونومیست: آیا ترامپ معامله‌گر خوبی است؟

سرمقاله اطلاعات/ آیا اسرائیل جسارت حمله به ایران را دارد؟

خسارت 300 همتی ناشی از قطع گاز و برق در سال 1403

نقش تتر در پایداری بازار ارزهای دیجیتال

صنایع دفاعی ایران در بالاترین سطح در بین کشورهای جهان قرار دارد

افزون بر 6 هزار پروژه عمرانی آموزشی در لرستان فعال است

22 فقره جرایم سایبری در دورود کشف شد

فعالیت بیش از 2 هزار کانون یاریگران زندگی در مدارس لرستان

سرمقاله صبح نو/ چگونه توافق در دسترس است

قطار باری چین به آپرین رسید

تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی مد و لباس زاگرس در خرم‌آباد

🎬 صدای اصالت در قلعه فلک‌الافلاک

🎬بازدید از روند پیشرفت پروژه برج امید در خرم‌آباد

🎬 شصت ثانیه خبری استانداری لرستان

پیام استاندار لرستان به مناسبت سوم خرداد

سرمقاله وطن امروز/ شما بگویید، ما می‌سازیم

سرمقاله فرهیختگان/ شورای سران؛ ایده‌ای که پرورش نیافت

پاداش سوت‌زنی استخراج غیرمجاز رمزارز چهار برابر شد

رئیس جمهور: باید به سمت انرژی خورشیدی حرکت کنیم

برگزاری یادواره شهدای ارتش بخش بیرانوند در محل مصلای بیرانشهر

سرمقاله جوان/ چرا غنی‌سازی خط قرمز است؟

قیمت‌ طلا و سکه دوباره افزایشی شد؛ دلار در کانال 83 هزار تومان

رشد 26 هزار واحدی شاخص کل بورس

ورود کمیسیون اصل نود مجلس به فعالیت‌های اقتصادی بابک زنجانی

افتتاح هم‌زمان 59 هزار و 264 پروژه شهرسازی با حضور رئیس جمهور

انتقادات یک صنعتگر؛ سه بار صادر کننده نمونه شدم، ولی نه می‌توانم چک بگیریم و نه ضمانتنامه بانکی!

اجتماع بزرگ مردم سمنان در اولین سالگرد شهادت شهید جمهور آیت الله رئیسی و دیگر شهدای خدمت

نگاه شهدا باور مندی، عمل به تعالیم اسلامی و نفی لذت گرایی بود

بیانیه نخبگان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت روز سوم خرداد

جلسه شورای پدافند غیرعامل شهرستان دورود

سرمقاله ابتکار/ دیوانسالاری سی درصدی!

واردات اسباب بازی محدود می‌شود

فروش روغن بدون فاکتور و همراه با کالاهای دیگر

تسلیت سازمان منطقه آزاد کیش به مناسبت رحلت حجت الاسلام والمسلمین عبدالرحمان یوسف پور

برگزاری جلسه شورای اداری شهرستان پلدختر

سرمقاله شرق/ ترامپ و پادشاهی‌های نفتی خلیج فارس

پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی و ودیعه مسکن به مددجویان بروجرد

حضور فعال بیمه دی در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در مشهد

بازی جدید یا خداحافظی اردوغان؟

سرمقاله جام جم/ معجزه آزادی خرمشهر

بازگشت روال عادی به بازار سیمان؛ به زودی

بانک مرکزی: رمزارزها فقط با مجوز ما مجازند

دیگه ماشینتو کارواش نبر ( 40٪ تخفیف فقط امروز)

کارگاه آموزشی کارشناسان ارتباطات و مراجعات برگزار شد

عبداللهی در دیدار با کارکنان و نمایندگان بیمه دی در استان خراسان رضوی: بیمه دی در مسیر شکوفایی و تعالی / نمایندگان و تحول آفرینی در جذب پرتفوی با کیفیت

امین‌الدوله