ندای لرستان

آخرين مطالب

در نبرد ناوهای هواپیمابر آمریکایی در برابر چینی کدام برنده می‌شود؟ سیاسی

در نبرد ناوهای هواپیمابر آمریکایی در برابر چینی کدام برنده می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مشرق /متن پیش رو در مشرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در یک نبرد رو در رو بین نیمیتز و شاندونگ، شکی نیست که ناو آمریکایی، رقیب چینی را نابود خواهد کرد. اما مشکلی وجود دارد، مشکلی بزرگ.
بازار


 در حال حاضر، نیروی دریایی ایالات متحده یک ناو هواپیمابر هسته‌ای دارد، یو اس اس نیمیتزِ مورد احترام، که در اطراف اقیانوس آرام در گردش است-در حالی که نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین اطمینان داده است که تعادل قدرت در منطقه، حداقل در حال حاضر، به طور قاطعانه به نفع آن‌ها است. این فقط به این دلیل نیست که احتمال درگرفتن جنگ در حیاط‌خلوت چین قابل‌ملاحظه است. همچنین به این دلیل است که ایالات متحده منابع نظامی محدود خود را به خاورمیانه و اروپا اختصاص داده است.
وبگاه خبری-تحلیلی نشنال اینترست گزارش می دهد که این الگو به آرامی شروع به تغییر کرده است.
با استفاده‌ی نیروی دریایی ایالات متحده از سیستم ممانعت از کشتی‌های جنگی اعزامی(NMESIS) از ورود به تنگه لوزون که فیلیپین را با جنوبی‌ترین منطقه‌ی تایوان متصل می کند، چین به شدت خشمگین است. در وسط جنگ تجاری عظیم با ایالات متحده، پکن ممکن است در تعامل آمریکا به بن‌بست برسد. و اگر این اتفاق بیفتد، چینی‌ها هر لحظه ممکن است علیه تایوان دست به هر اقدام خطرناکی بزنند.
نیروی دریایی چین همین حالا هم ناوگروه «شاندونگ» خود را به معبر تنگه لوزون اعزام کرده، جایی که تفنگداران دریایی آمریکا، در حال ایجاد پلتفرم ضدکشتی NMESIS در آن‌جا بوده‌اند. در حال حاضر، ناوگروه شاندونگ در شرق فیلیپین در حال حرکت است. نیمیتز که از سن دیگو در کالیفرنیا راه افتاده در حال حرکت در حاشیه منطقه اقیانوس هند و اقیانوس آرام است.
اگر جنگ بین این دو کشور شروع شود، احتمالا شاندونگ و نیمیتز اول از همه با هم برخورد می کنند.
مدافع: هواپیمابر شاندونگ چین
ناو هواپیمابر شاندونگ (نوع 002) چین، ناو هواپیمابر ساخت داخل چین است که در 17 دسامبر 2019 عملیاتی شد. این ناو 66000 تا 70000 تن (در حالت تمام‌ظرفیت خود) را جابجا می کند. شاندونگ با دو توربین بخار معمولی کار می کند که سرعت کروز 31 گره (36 مایل) در ساعت را فراهم می کند. این ناو هواپیمابر می تواند تا 44 هواگرد از جمله بالگردهای j-15 نسل چهارم+، Z-9 و Z-18 و همچنین هواپیماهای هشدار زودهنگام KJ-600 را که هنوز در حال تکمیل ساخت است، حمل کند.
این ناو هواپیمابر بر اساس طراحی قدیمی کلاس کوزنتسوف شوروی است، با برخی پیشرفت‌ها نسبت به اولین ناو هواپیمابر ساخت چین، Liaoning نوع 001. این ناو به ویژه دارای یک سیستم استوبار-یک سکوی پرش اسکی -برای تیک-آف هواپیما است.


شاندونگ با سیستم تسلیحاتی نزدیک نوع 1130 (CIWS)، موشک‌های زمین به هوای HQ-10 و پرتابگرهای راکت‌های ضد-زیردریایی مسلح است. این شناور بین 1000 تا 1500 خدمه دارد. نیروی دریایی چین کم‌تر از 13 سال تجربه در عملیات ناو هواپیمابر، در درجه اول در زمینه‌ی آموزش و اِعمال قدرت منطقه‌ای، بدون تجربه رزم واقعی دارد.
رقیب: هواپیمابر سالخورده‌ی نیمیتز آمریکا
نیمیتز یک سطل قدیمی پر از پیچ و مهره است، اما یک دارایی نمادین است. سال 1975 راه اندازی شد و از آن زمان به طور مداوم ارتقا یافت. نیمیتز نام کلاس این ناو است. این هواپیمابر کمتر از 100000 تن را جابجا می کند و توسط دو راکتور هسته ای A4W تغذیه می شود که تقریبا محدوده‌ی حرکت نامحدود و عملیات پایدار را برای آن امکان پذیر می کند.
یک سیستم موسوم به (CATOBAR) با کمک منجنیق، هواپیماهای جنگی کشتی را به هوا پرتاب و هنگام فرود نیز بازیابی می کند. این سیستم-بسیار برتر از پرش اسکی شاندونگ—دارای چهار کاتاپولت با نیروی بخار است که امکان پرتاب سریع و همزمان هواپیماهای مسلح را فراهم می کنند.
در مورد نیروی هوایی مستقر در نیمیتز، این هواپیمابر تا 90 هواگرد را حمل می کند، از جمله F/A-18e/F Super Hornets، F-35c Lighting IIs، E-2d Hawkeye awacs، Ea-18g Growlers برای جنگ الکترونیک و البته بالگردها. بال هوایی این ناو با هواگردهای پیشرفته و مهمات دقیق هدایت‌شونده که به شدت مرگبار هستند، واقعا چندمنظوره است.
نیمیتز توسط یک سیستم دفاعی چند لایه که شامل موشک‌های دریایی ارتقاءیافته اسپارو RIM-162، موشک‌های Rim-116 Rolling Airframe، و سامانه‌های PHALANX CIWS است، محافظت می شود. این قایق‌ها همچنین می توانند توسط ناوچه‌ها، ناوشکن‌ها و زیردریایی‌ها محافظت شوند. بین 5000 تا 6000 نفر (از جمله پرسنل بال هوایی).در این ناو خدمت می کنند.
آیا نبرد ناو هواپیمابر به نفع طرف آمریکایی است؟
آمریکایی‌ها دهه‌هاست که این نوع ناوها را اداره می کنند. این عملیات نظامی پیچیده کار ضعیف‌ها یا بی‌تجربه‌ها نیست. در یک نبرد رو در رو بین نیمیتز و شاندونگ، شکی نیست که نیمیتز شاندونگ را نابود خواهد کرد.
اما مشکل این‌جاست: از آن‌جا که نبرد به طور اجتناب‌ناپذیر در نزدیکی سواحل چین یا مناطقی انجام می شود که توسط سیستم‌های ضد دسترسی/بستن منطقه (A2/AD) تجهیز شده‌اند، نیمیتز در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
هواپیمابرهای چین، در حالی که قصد دارند قدرت و ظرفیت مانور نیروی دریایی چین را در آب‌های آزاد بالا ببرند، هنوز خود به ظرفیت لازم نرسیده‌اند. در عوض، این ناوها در کنار سیستم‌های A2/AD چین، سلاح‌های فرا-صوت آن‌ها و انبوه پرنده‌های بدون سرنشین که در طول سال‌ها تولید کرده‌اند، استفاده می شوند.
علاوه بر این، هر حمله‌ای که چین به نیروهای آمریکایی در هند و اقیانوس آرام انجام دهد، تقریبا به طور قطع با حمله گسترده‌ای-حمله ای از نوع پرل هاربر—به ماهواره‌های آمریکا، همراه با اختلال گسترده در فضای سایبری و در سراسر طیف الکترومغناطیس (EM)، همراه خواهد بود
نیروهای فضایی چین احتمالا در برابر توانایی نیروهای دریایی آمریکا برای هماهنگی دفاع در برابر هر حمله‌ای که چین برنامه‌ریزی می کرد، مانع ایجاد می کند. اختلال در پهنه‌ی سایبری و طیف EM نتایج مشابهی خواهد داشت. تهدید تعداد زیادی از پرنده‌های بدون سرنشین، موشک‌ها و سلاح‌های فراصوت احتمالا نیمیتز را از صحنه دور نگه خواهد داشت، یعنی در جایی که هواپیماهای مستقر در این ناوها صرفا می توانند آسیب محدودی به ارتش چین وارد کنند.
و اگر نیمیتز در محدوده سیستم‌های A2/AD چینی گرفتار شود و سعی کند بر شاندونگ غلبه کند، تعداد هواپیمابرهای آمریکایی هنوز کمتر خواهد بود و باید، با پشتیبان محدود، با تعداد بیشتری از نیروهای چینی مقابله کنند.
و با کمک‌های نظامی بالقوه ایالات متحده که بر سایر نقاط جهان متمرکز شده است، و توانایی چین برای این که نیروهای ایالات متحده را در اقیانوس هند و اقیانوس آرام کر، احمق و کور نگه دارد-و احتمالا دفاع این نیروها را با تاکتیک‌های اشباع‌کننده{استفاده از تعداد بالای راکت‌ها، پهپادها و...} درگیر می کند—نیمیتز به احتمال زیاد بازنده خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1028832/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هشدار به فروشندگان سهمیه کارت سوخت؛ جریمه های چند صد میلیونی در راه است

افزودن ویتامین‌ها بهانه‌ای برای گرانی کالاهای اساسی

سهم ایران از اقتصاد دیجیتال به 10 درصد می‌رسد

فرونشست؛ زندگی روی 90 هزار کیلومتر مربع بحران

فعالیت 13 انجمن فرهنگی و هنری در لرستان

عامل تیراندازی و ایجاد رعب و وحشت در پلدختر دستگیر شد

لیست دارایی‌های قابل وثیقه‌گذاری برای اخذ وام اعلام شد؛ پایان سلطه چک و سفته

سرمقاله سازندگی/ 4 ملاحظه در باب غنی‌سازی

ماه عسل ماسک در دولت ترامپ به سر رسیده است؟

بازار کم نوسان سکه و طلا؛ دلار کاهشی شد

مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی کی پرداخت می‌شود؟

افزایش قیمت چراغ خاموش خودروهای مونتاژی و وارداتی در بازار

موزه شهدا؛ رسانه‌ای زنده برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

شرایط لازم برای دریافت تاکسی برقی

سرمقاله وطن امروز/ جامعه ایرانی و تشییع چند میلیونی رئیس‌جمهور شهید

نخستین سخنرانی همتی پس از استیضاح

سرمقاله جوان/ لرزه در ارکان جنگ‌شناختی دشمن

سرمقاله فرهیختگان/ تجربهٔ سیاستمدارکشی

راه‌های ثبت و پیگیری مشکلات ارتباطی تلفن ثابت و همراه در جزیره کیش اعلام شد

سردار معروفی: شهدا، مظهر عزت و بازدارندگی ایران در برابر توطئه‌های جهانی هستند

سردار باقری: حماسه عملیات حاج عمران روایت ایستادگی مردان لرستانی است

«شهید بروجردی» نماد پیوند دین با عقلانیت و مدیریت انقلابی است

جلسه کارگروه GNAF (تعیین کد پستی برای تمام مکان‌ها)

سرمقاله اعتماد/ پارادوکسیکال موقعیتی زنان در ایران

تردید در ادامه مذاکره، ایستادگی بر حق هسته‌ای

سرمقاله کیهان/ مواضع متناقض آمریکا در مذاکرات و موضع شفاف ما

آمریکا چرا مجبور شد پشت اسرائیل را خالی کند؟

مذاکره غیرمستقیم آمریکا با حماس در دوحه

سرمقاله همشهری/ ترامپ، فریاد تهدید؛ ایران، پاسخ عزت

نگرانی اسرائیل از نفوذ امنیتی ایران در اطراف مقامات ارشد صهیونیست

سرمقاله جام جم/ چه کسی به مذاکره بیشتر نیاز دارد؟

صادق زیباکلام: به جز اصلاحات، هیچ امید دیگری برای پیشرفت کشور نداریم

سرمقاله شرق/ ما به زبان دیگران

نبرد بر سر کشمیر؛ ماجرای جنگ هند و پاکستان از 1947 تا اکنون (زیرنویس فارسی)

مذاکره هسته‌‏ای ایران و آمریکا، مقدمه تغییر استراتژی؟

در نبرد ناوهای هواپیمابر آمریکایی در برابر چینی کدام برنده می‌شود؟

معادلات خریداران خانه در آستانه فصل مهم بازار؛ قیمت مسکن در تهران واقعا چقدر است؟

بازار خودروهای کارکرده در ترکیه داغ شد

پیش‌بینی رکود اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا

خدمات جدید بلو در جزیره کیش / از تسهیلات گردشگری تا کارت دیجیتال؛ همکاری بلوبانک سامان و سازمان منطقه آزاد کیش

سقف قیمتی طلای جهانی شکست

اطلاعیه برای افراد تحت پوشش بیمه

معاون رئیس‌جمهور: بیش از 70 درصد مشاغل خانگی ثبت‌شده متعلق به زنان است

شرط برای افزایش تعرفه اینترنت

بیت‌کوین رکورد زد

پدر شهیدان «خیامی» از شهرستان کرمان آسمانی شد

خون شهدا تاریخ‌ساز، تمدن‌ساز و جریان ساز است

همایش بین المللی شهید جمهور در فریدونکنار مازندران برگزار شد

نشست تخصصی دبیران تشکل‌های شاهد و ایثارگر استان با مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان

دیدار مدیرکل اسناد و انتشارات بنیاد و مدیرکل بنیاد استان گیلان با خانواده معظم شهدا