ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله هم میهن/ پس از یک سال سیاسی

سرمقاله هم میهن/ پس از یک سال
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن / «پس از یک سال» عنوان یادداشت روز در روزنامه هم میهن است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
امروز سالگرد سقوط بالگرد مرحوم آقای رئیسی است. این رویداد فرصتی شد تا در سیاست داخلی تغییرات زیادی صورت گیرد و در همین مدت کوتاه، منجر به تغییرات سیاسی عمیقی شد که باید منتظر آثار مثبت یا منفی و بزرگتر آن در آینده بود.
اکنون پس از گذشت یک سال از این حادثه امکان ارزیابی بهتری از مسائل مربوط به آن وجود دارد. بدین منظور، روزنامه «هم‌میهن» امروز در صفحات سیاسی خود، سه پرسش مشخص را با فعالان اصول‌گرا مطرح کرده است.
بازار
خواسته‌ایم که علت سقوط، چرایی مراسم گسترده سالگرد و ویژگی‌های آن مرحوم را توضیح دهند. البته، به مناسبت سالگرد ترجیح دادیم به‌جای نقد ببینیم خود دوستان و حامیان آن مرحوم ماجرا را چگونه می‌بینند.
درباره اولین پرسش معلوم است که هنوز هیچ توافقی ندارند و حتی اتفاق‌نظر نسبت به گزارش نهایی نهادهای رسمی حکومت هم ندارند. برخی از آنان بسیار دوست دارند که این اتفاق را به اسرائیل و آمریکا نسبت دهند. هیچ شواهدی هم ارائه نمی‌دهند و فقط به‌صورت تحلیلی می‌گویند. شاید از پذیرش تبعات ناشی از اینکه مسئولیت را متوجه اطرافیان و دولت آقای رئیسی کنند، می‌ترسند.
در هر حال، می‌خواهند بگویند بیگانگان انجام داده‌اند تا اعتباری به دست آید. ولی متوجه نیستند که اگر شواهدی در این زمینه وجود دارد، باید نهادهای لاپوشانی‌کننده را نقد کنند و اینکه چرا پاسخ نمی‌دهند.
به‌علاوه، هنگامی که چنین اعتقادی دارند باید هم پاسخ دهند که چرا خلاف مقررات با بالگرد به منطقه مرزی رفته‌اند؟ مسئولیت این خطای روشن با کیست؟ آنان هم که آن را حادثه می‌دانند آیا نباید برای تعیین مسئول چنین اتفاقی حرفی بزنند که تقصیر از چه کسی بوده؟
بگذریم، که حرف زیاد است. اصولگرایان و به‌ویژه مدافعان دولت سیزدهم درباره 120هزار مراسم با بودجه رسمی نیز دچار مشکل در اظهارنظر هستند. برخی صادقانه درصدد توجیه هستند که اینها همان مراسم عادی مساجد است. خُب اینکه نیاز به برنامه‌ریزی و اعلام نداشت. 
طبعاً، هرکس که محبوب مردم باشد، مردم یادش را گرامی می‌دارند و نیازی به پرداخت چنین هزینه‌هایی نیست. البته برخی از اصولگرایان هم خیلی محترمانه چنین برنامه‌ای را نقد و رد کرده‌اند. تحلیل پاسخ‌ها به پرسش سوم مهم‌تر است. به‌ویژه این روزها که دوستان و طرفداران ایشان در گفت‌وگوها مطالب عجیب و غریبی می‌گویند که گمان می‌کنند اینها در تعریف ایشان است.
مسئله این است که اغلب پاسخگویان آن دسته از ویژگی‌های مثبتی که برشمرده‌اند، لزوماً جزو ویژگی‌های اصلی و ضروری برای یک رئیس‌جمهور کارآمد نیست. اینها در بهترین حالت و در صورت وجود در هر فردی می‌تواند فضیلت اخلاقی محسوب شود؛ درحالی‌که رئیس‌جمهور باید وظایف دیگری را انجام دهد.
این ویژگی‌ها در هر فردی که باشد، شرط لازم برای تصدی پست‌های حرفه‌ای نیست. داوری مردم از افراد حرفه‌ای هم بر اساس اینها نیست؛ بلکه بر اساس دستاوردهاست. درحالی‌که می‌بینیم پاسخگویان هنگام پاسخ به این پرسش‌ها، ارجاعی عینی به دستاوردهای دوره سه‌ساله آقای رئیسی نمی‌دهند.
درباره تورم، اشتغال و مسکن که سه وعده اصلی ایشان بود، هیچ توضیحی نمی‌دهند که چرا مغایر با وعده‌ها شد؟ طبعاً در دادن وعده‌ها صادق بودند و توجه آن مرحوم به مردم را مفروض می‌گیریم؛ پس چرا وعده‌ها انجام نشد؟
سهل است که منفی‌تر هم شد. این همان ویژگی‌ای است که یک رئیس‌جمهور باید داشته باشد. وعده دهد و بداند که الزامات و ضرورت‌های تحقق آن چگونه است و بتواند امکانات و نیروها را برای تحقق آنها بسیج کند. بقیه ویژگی‌های مثبت لازم نیست و در صورت وجود، فضیلت است.
در توصیف ویژگی‌های آن مرحوم برخی چنان افراط کردند که گفتند؛ «فقط به‌خاطر روی گل آقای رئیسی ایران را عضو شانگهای کردند»؛ این حرف نشان می‌دهد که درک اطرافیان ایشان از مسائل خارجی در حد زیر صفر است و چنین تعریفی در اصل بد است، زیرا چه صنمی با دیگران می‌توان داشت که به‌خاطر یک شخص ایران را عضو کرده باشند؟
بگذریم از اینکه دستاورد این عضویت برای رفاه مردم ایران هم روشن نیست. بنابراین، این‌گونه رفتارهای دوستان آن مرحوم خدمتی محسوب نمی‌شود. گویی صرفاً از خودشان دفاع می‌کنند و نه حتی از آن مرحوم.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1027568/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ 6 کلاس اخلاق رئیسی

آیا پاکستان واقعا بر هند پیروز شد؟

سرمقاله اطلاعات/ سوریه؛ صحنه همکاری یا منازعه

وضعیت آشفته خدمات پس از فروش در بازار موبایل

فرزین: پیش‌فروش ارز در دستور کار بانک‌ مرکزی است

هشدار درباره تشدید تنش آبی در ماه‌های آینده

قانون روسیه برای رمزارزها

هشدار درباره یک کلاهبرداری جدید؛ فریب پیش‌فروش سانتی متری مسکن را نخورید!

نماینده مجلس: قطعی برق باعث گرانی سیمان و فولاد شده است؛ دولت و بانک مرکزی پاسخگو باشند

وعده رئیس کل بانک مرکزی برای تامین مالی ارزی از طریق بورس‌های خارجی

مقابله با سوداگری با تقویت حسابرسی سیستمی

لرستان پایلوت درمان ناباروری در کشور می شود

اعلام برنامه‌های هفته مقاومت در لرستان

تسهیل استعلام‌ها و صدور مجوزها با ایجاد سامانه زمین و ساختمان

تأکید بر نقش تاریخی کیش در هویت تمدنی ایران در نشست طرح‌های تحولی میراث فرهنگی

باشگاه بیمه گران گزارش می دهد/ مدیرعامل بیمه دی: روابط عمومی بیمه باید پلی فیمابین بیمه‌گران و بیمه‌گذاران باشد

دیوان اقتصاد گزارش می دهد/ بیمه دی حامی سرمایه‌گذاری برای تولید با کمترین ریسک در سال 1404

سرمقاله جام جم/ ویتکاف؛ نماینده فضای مجازی آمریکا

سرمقاله شرق/ آیا با خاورمیانه جدیدی مواجهیم؟

سرمقاله جوان/ «شهید رئیسی» الگویی برای حکمرانی

شرایط جدید واردات بدون سابقه تا سقف 500 هزار دلار

امکان «حذف فرزندان بالای 18 سال با درآمد مستقل از دهک خانوار» فراهم شد

قالیباف: بانک‌ها موظف به واگذاری دارایی برای افزایش سرمایه شدند

ریزش 58 هزار واحدی شاخص بورس

گواهی مشارکت با سود پیش بینی شده 40 درصد با ضمانت بانک...

10 عامل رسوب کالا در مبادی ورودی به روایت گمرک

تولید سالانه بیش از 30 هزار تن انجیر از باغات معمولان

فرماندار شهرستان معمولان منصوب شد

لزوم بهبود شرایط خوابگاه‌ها و فضای آموزشی دانشگاه فرهنگیان لرستان

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با نماینده ولی فقیه در اصفهان

اجرای طرح چله خدمت حقوقی در امامزاده زید‌ابن‌علی خرم‌آباد

سرمقاله همشهری/ امنیت عاریتی

قیمت مصوب سبوس گندم اعلام شد

وزیر ارتباطات: مسیر توسعه اینترنت شتاب می‌گیرد

شرط دریافت وام 4 میلیارد تومانی مشاغل خانگی

نخستین پرواز حج تمتع ایران به فرودگاه طائف عربستان

صعود میلیونی قیمت‌ سکه در بازار؛ دلار به کانال 83 هزار تومان رسید

تریدرهای حرفه‌ای ایرانی با چه بروکری کار می کنند؟

عاملان نزاع دسته‌جمعی در کوهدشت دستگیر شدند

عیادت مدیر کل بنیاد مازندران از دو جانباز 70درصد در بهشهر و ساری

بررسی مسائل جامعه هتلداران کیش در نشست مشترک با معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش

کارگروه تحول دانشگاه فرهنگیان کلید خورد؛ کمبودها زیر ذره‌بین مسئولان

سرمقاله ایران/ شهید امیرعبداللهیان؛ نماد هم‌افزایی میدان و دیپلماسی

سرمقاله کیهان/ رمز ماندگاری شهید رئیسی

جدیدترین چالش های بازار کار چیست؟

دیوارکشی یک خودروساز در حریم پایتخت بدون مجوز شهرداری

بازار داغ خبرسازی‌ها در مذاکرات هسته‌ای

سرمقاله اعتماد/ آیا توافق پایدار میان ایران و آمریکا ممکن است؟

یار کمکی مذاکرات

استرداد بقایای جسد جاسوس اسرائیلی به تل‌آویو پس از 60 سال!