پینگپنگ غنیسازی
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عصر روز گذشته، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در واکنش به اظهارات ویتکاف که گفته بود حتی اجازه غنیسازی یک درصد را به ایران نمیدهیم، تأکید کرد: «او از واقعیتهای مذاکراتی دور است. غنیسازی در ایران ادامه خواهد داشت.» در همین راستا گفتوگویی با امیرعلی ابوالفتح، کارشناس روابط بینالملل داشتیم. وی در اینباره گفت: «این اولینبار نیست که طرف آمریکایی درباره غنیسازی چنین سخنانی مطرح میکند. پیشتر ترامپ و قبل از او مارکو روبیو نیز اظهاراتی از این دست داشتهاند.»
بازار ![]()
پاسخ صریح عراقچی به ویتکاف
کارشناس روابط بینالملل ادامه داد: «چندمینبار است که چنین مذاکراتی برگزار میشود و پس از آن مشخص میشود که آنچه تیم ایرانی از آقای عراقچی نقل میکند، در جریان مذاکرات مطرح نشده است. اکنون هم نمیدانم این حرفی که ویتکاف مطرح کرده، موضع رسمی مذاکراتی است یا صرفا یک اظهارنظر رسانهای. اگر حرف رسانهای باشد، احتمال رسیدن به توافق نزدیک به صفر است.»
ابهام در ماهیت سخنان ویتکاف
ابوالفتح یادآور شد: «اگر این ادبیات پای میز مذاکره مطرح نشده باشد، شاید هنوز امیدی برای رسیدن به تفاهم وجود داشته باشد. فعلا مذاکرات دچار فراز و نشیب است. هم انتقاد میشود، هم حملات لفظی رد و بدل میشود. باید صبر کنیم و ببینیم روند مذاکرات در دور بعدی به کجا میرسد.»
وی تصریح کرد: «مذاکرات ادامه و احتمال توافق وجود دارد، مگر اینکه یکی از طرفها بگوید: «من دیگر هیچ حقی برای گفتن ندارم، حرف آخرم را زدم، دیگر نمیخواهم مذاکره کنم.» در آن صورت، وضعیت متفاوت خواهد بود، اما از آنجا که قرار است هیأتها دوباره با یکدیگر دیدار کنند، میتوان گفت به اندازهای که ویتکاف سفت و سخت صحبت میکند، احتمالا طرف ایرانی حاضر به عقبنشینی نخواهد بود.»
فراز و نشیبهای گفتوگوها
کارشناس روابط بینالملل در پاسخ به اینکه آیا میتوان این وضعیت را مشابه همان پینگپنگی دانست که میان مصاحبههای شمخانی و ترامپ اتفاق میافتاد؟ گفت: «آن زمان هم صحبتها، پیامها، واکنشها، سخنرانیها و رفتوآمدها بخشی از فرایند مذاکره بودند. یک زمان ترامپ و شمخانی است یک زمان هم ویتکاف و عراقچی. حملات لفظی به ایران، بخشی از همان فضاسازی برای مذاکرات است.»
ابوالفتح اظهارکرد: «این موضوع قبلا در رسانهها مطرح شده بود و به نظر میرسید که هر دو طرف بر آن توافق دارند، اما حالا به چالش اصلی تبدیل شده است. آمریکا از برجام خارج شد، یعنی قطعنامه 2231 را دیگر به رسمیت نمیشناسد و به برجام نیز بازنگشته است. بنابراین فعلا هیچ توافق اولیهای هم وجود ندارد. تا زمانی که آمریکا در برجام بود، به 2231 پایبند بود.»
فرجام نامعلوم اما جاری مذاکرات
وی تأکید کرد: «باید دیدار انجام شود. وقتی قرار است دیدار انجام شود، یعنی هنوز گفتوگو ادامه دارد و امید هست.
وزیر امور خارجه ایران اطلاعاتی در اختیار دارد که شاید دیگران نداشته باشند. اگر آقای عراقچی به دور بعدی مذاکرات نمیرفت، یعنی ایران تصمیم نهاییاش را گرفته بود.»
کارشناس روابط بینالملل گفت: «وقتی او با وجود اینکه آمریکاییها میگویند «غنیسازی صفر» باید باشد، باز هم پای میز مذاکره میآید، یعنی هنوز جای چانهزنی وجود دارد. ممکن است این فرایند یک هفته، 10 روز، دو ماه یا حتی 10 ماه طول بکشد، اما همچنان مذاکرات در جریان است.»
-
دوشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۹:۱۷
-
۴ بازديد
-

-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1027519/