ندای لرستان

آخرين مطالب

پینگ‌پنگ غنی‌سازی سیاسی

پینگ‌پنگ غنی‌سازی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
عصر روز گذشته، سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، در واکنش به اظهارات ویتکاف که گفته بود حتی اجازه غنی‌سازی یک درصد را به ایران نمی‌دهیم، تأکید کرد: «او از واقعیت‌های مذاکراتی دور است. غنی‌سازی در ایران ادامه خواهد داشت.» در همین راستا گفت‌وگویی با امیرعلی ابوالفتح، کارشناس روابط بین‌الملل داشتیم. وی در این‌باره گفت: «این اولین‌بار نیست که طرف آمریکایی درباره غنی‌سازی چنین سخنانی مطرح می‌کند. پیش‌تر ترامپ و قبل از او مارکو روبیو نیز اظهاراتی از این دست داشته‌اند.»
بازار
پاسخ صریح عراقچی به ویتکاف
کارشناس روابط بین‌الملل ادامه داد: «چندمین‌بار است که چنین مذاکراتی برگزار می‌شود و پس از آن مشخص می‌شود که آنچه تیم ایرانی از آقای عراقچی نقل می‌کند، در جریان مذاکرات مطرح نشده است. اکنون هم نمی‌دانم این حرفی که ویتکاف مطرح کرده، موضع رسمی مذاکراتی است یا صرفا یک اظهارنظر رسانه‌ای. اگر حرف رسانه‌ای باشد، احتمال رسیدن به توافق نزدیک به صفر است.»
ابهام در ماهیت سخنان ویتکاف
ابوالفتح یادآور شد: «اگر این ادبیات پای میز مذاکره مطرح نشده باشد، شاید هنوز امیدی برای رسیدن به تفاهم وجود داشته باشد. فعلا مذاکرات دچار فراز و نشیب است. هم انتقاد می‌شود، هم حملات لفظی رد و بدل می‌شود. باید صبر کنیم و ببینیم روند مذاکرات در دور بعدی به کجا می‌رسد.»
وی تصریح کرد: «مذاکرات ادامه و احتمال توافق وجود دارد، مگر اینکه یکی از طرف‌ها بگوید: «من دیگر هیچ حقی برای گفتن ندارم، حرف آخرم را زدم، دیگر نمی‌خواهم مذاکره کنم.» در آن صورت، وضعیت متفاوت خواهد بود، اما از آنجا که قرار است هیأت‌ها دوباره با یکدیگر دیدار کنند، می‌توان گفت به اندازه‌ای که ویتکاف سفت و سخت صحبت می‌کند، احتمالا طرف ایرانی حاضر به عقب‌نشینی نخواهد بود.»
فراز و نشیب‌های گفت‌وگوها
کارشناس روابط بین‌الملل در پاسخ به اینکه آیا می‌توان این وضعیت را مشابه همان پینگ‌پنگی دانست که میان مصاحبه‌های شمخانی و ترامپ اتفاق می‌افتاد؟ گفت: «آن زمان هم صحبت‌ها، پیام‌ها، واکنش‌ها، سخنرانی‌ها و رفت‌وآمدها بخشی از فرایند مذاکره بودند. یک زمان ترامپ و شمخانی است یک زمان هم ویتکاف و عراقچی. حملات لفظی به ایران، بخشی از همان فضاسازی برای مذاکرات است.»
ابوالفتح اظهارکرد: «این موضوع قبلا در رسانه‌ها مطرح شده بود و به نظر می‌رسید که هر دو طرف بر آن توافق دارند، اما حالا به چالش اصلی تبدیل شده است. آمریکا از برجام خارج شد، یعنی قطعنامه 2231 را دیگر به رسمیت نمی‌شناسد و به برجام نیز بازنگشته است. بنابراین فعلا هیچ توافق اولیه‌ای هم وجود ندارد. تا زمانی که آمریکا در برجام بود، به 2231 پایبند بود.»
فرجام نامعلوم اما جاری مذاکرات
وی تأکید کرد: «باید دیدار انجام شود. وقتی قرار است دیدار انجام شود، یعنی هنوز گفت‌وگو ادامه دارد و امید هست.
وزیر امور خارجه ایران اطلاعاتی در اختیار دارد که شاید دیگران نداشته باشند. اگر آقای عراقچی به دور بعدی مذاکرات نمی‌رفت، یعنی ایران تصمیم نهایی‌اش را گرفته بود.»
کارشناس روابط بین‌الملل گفت: «وقتی او با وجود اینکه آمریکایی‌ها می‌گویند «غنی‌سازی صفر» باید باشد، باز هم پای میز مذاکره می‌آید، یعنی هنوز جای چانه‌زنی وجود دارد. ممکن است این فرایند یک هفته، 10 روز، دو ماه یا حتی 10 ماه طول بکشد، اما همچنان مذاکرات در جریان است.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1027519/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدای خدمت افتخار ملت ایران در عرصه خدمت‌رسانی بودند

جیب‌بر اعراب

ساز ناکوک شورای عالی فضای مجازی برابر وعده رفع فیلتر پزشکیان

چرا جهان به توافق‌های ترامپ بی‌اعتماد است؟

نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان: ایران‌خودرو ساعتی 10 میلیارد و روزی 100 میلیارد تومان ضرر می‌کند

3 اتفاق مهم برای بازار سرمایه؛ پیش بینی جدید بورس تهران را بخوانید

شرط کاهش نرخ دلار

کدام اصناف از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف شدند؟

همایش پیاده‌روی خانوادگی در خرم‌آباد برگزار می‌شود

نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی در خرم‌آباد افتتاح شد

نمایشگاه کتاب خرم‌آباد دو روز دیگر تمدید شد

همایش شاهنامه‌خوانی در الیگودرز برگزار شد

مبارزه با آفات در 70 هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی پلدختر

تشییع و تدفین مادر شهیدان ندری در خرم آباد

پینگ‌پنگ غنی‌سازی

جولان قاچاق در مناطق آزاد

روند کاهشی اعتماد مردم به پزشکان

هشدار بابت تابستانی سخت و خشک

اقتباس، آوازه، خشم؛ نگاهی به جنجال جشن امضای «سووشون»

شکست سیاست مهار ایران

پاس گل بایدن به ترامپ؛ بررسی گزیده‌ای از کتاب «نخستین گناه»

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 اردیبهشت 1404

قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1404

وعده خانم وزیر برای پروژه 20 ساله

پای ایرلاین‌های عربستانی به ایران باز می‌شود؟

خاموشی سامانه‌های سرمایشی در پایان وقت اداری الزامی شد

قیمت مصوب کالاهای اساسی 1404 مشخص شد؛

پیش بینی قیمت دلار 30 اردیبهشت 1404

بدهکاران این بانک دلارهای 45 هزار تومانی را برنگرداندند

نسبت اجاره‌نشینی و مالک‌نشینی در 3 دهه اخیر به چه شکل بوده است؟

آغاز فروش اینترنتی سایپا 29 اردیبهشت

بهارستان علیه زنان؟

یمن؛ وقتی F-35 تا آستانه سقوط رفت

برای حفظ سهمیه بنزین خود، فقط تا 31 اردیبهشت وقت دارید!

رئیس صندوق توسعه ملی: 103 میلیارد دلار به دولتی‌ها پول دادیم

گزارش دیوان محاسبات کشور درباره اتباع خارجی

بازار ارز تجاری 4 میلیارد دلاری شد

عضو کمسیون اقتصادی مجلس: لایحه تغییر ریال به تومان در مجلس با مقاومت زیادی روبه‌رو خواهد شد

مناظره قبل از مذاکره

راهبرد گره‌گشا

زیدآبادی نوشت: تابوشکنی از مصدق و تابوسازی از دشمنانش؟

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی

علیه قاچاق سوخت

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: عده‌ای سودجو با ماینرها در حال جولان دادن هستند

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

راه اندازی سامانه جدید ثبت نام تسهیلات بافت های فرسوده در لرستان

دیپلماسی به وقت اروپا