ندای لرستان

آخرين مطالب

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی سیاسی

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایران /متن پیش رو در ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وال استریت ژورنال| ترامپ در جریان سفر چهار روزه‌اش به خاورمیانه، به تقویت جایگاه پادشاهی‌های خلیج فارس پرداخت و دست‌کم برای مدتی، از محوریت اتحاد چند دهه‌ای آمریکا با اسرائیل کاست.
او با استقبال از رهبران عربستان سعودی، قطر و امارات متحده عربی، آشکارا از اسرائیل و نخست‌وزیر آن بنیامین نتانیاهو عبور کرد؛ شخصی که در ماه‌های اخیر روابطش با ترامپ فاصله‌دار شده است.
حتی پیش از ورود ترامپ به منطقه، اقداماتی نظیر توافق یک‌جانبه دولت او با حماس برای آزادی آخرین اسیرآمریکایی در غزه، یا اسرائیل را دور زد یا باعث شگفتی‌اش شد؛ امری که نشان داد دو متحد قدیمی در مهم‌ترین نقاط بحران‌خیز منطقه کاملاً هماهنگ نیستند.
این تحرکات همچنین تفاوتی را با رئیس‌جمهوری پیشین، جو بایدن، برجسته می‌کند؛ بایدنی که تمرکزش را بر جلب رضایت نتانیاهو، تلاش‌های دیپلماتیک چندماهه و اغلب بی‌نتیجه برای توقف جنگ غزه و ترمیم روابط با عربستان سعودی گذاشت؛ کشوری که او پیش‌تر آن را «دولت منفور» خوانده بود.
سؤال اصلی برای ترامپ این است که آیا این چرخش از اسرائیل صرفاً تاکتیکی است یا فراتر از آن می‌رود. آمریکا همچنان نزدیک‌ترین متحد و تأمین‌کننده اصلی تسلیحات اسرائیل است. با اینکه حمایت از اسرائیل در کنگره به‌واسطه جنگ در غزه آسیب دیده، همچنان آن‌قدر قدرتمند است که برای هر دولت آمریکایی، کاهش قابل توجه روابط با اسرائیل را دشوار، اگر نگوییم غیرممکن، می‌سازد.
ترامپ مدت‌هاست که رابطه‌ای محتاطانه با نتانیاهو دارد. با این حال، تحلیلگران می‌گویند اختلافات فعلی آنها بیشتر به دستور کار ترامپ مربوط می‌شود تا نشانه‌ای از یک واگرایی بلندمدت.
استیون کوک، کارشناس خاورمیانه در شورای روابط خارجی واشنگتن گفت: «تفاوت‌ها واقعی‌اند و تنش نیز واقعی است، اما مردم بیش از حد بزرگ‌نمایی می‌کنند که اسرائیل از برنامه سفر کنار گذاشته شده است.» او یادآور شد که نتانیاهو دو دیدار با ترامپ داشته و رهبران اسرائیلی همچنان با همتایان آمریکایی خود در تماس نزدیک هستند.
برای دولت‌های عربی، حتی چرخشی موقتی در جهت منافع آن‌ها، امری خوشایند بود. بدر الصیف، کارشناس امور خلیج فارس و شبه‌جزیره عربستان در دانشگاه کویت گفت: «برای کسانی در خلیج فارس که فکر می‌کردند تنها راه رسیدن به آمریکا از طریق اسرائیل می‌گذرد، حالا می‌بینیم که گشایشی ایجاد شده و می‌توانیم مستقیماً به سراغ ایالات متحده برویم. ما به نفر اول دسترسی داریم. او گوش می‌دهد.»
اما برای یادآوری اینکه منازعات منطقه اغلب خوش‌بینی‌ها درباره روابط دگرگون‌شده را به چالش می‌کشد، وزارت خارجه عربستان سعودی هم‌زمان با خروج ترامپ از منطقه، جنگ اسرائیل در غزه را محکوم کرد و آن را «حملات مکرر ماشین جنگی اسرائیل علیه مردم فلسطین» خواند.
در حالی که کشورهای نفت‌خیز خلیج فارس، ترامپ را از کاخ‌های مجلل و مسجدی باشکوه عبور دادند، وعده سرمایه‌گذاری‌های چند هزار میلیارد دلاری در آمریکا را دادند، گردهمایی‌هایی اشرافی با حضور رهبران تجاری برگزار کردند، خیابان‌ها را با شترها و اسب‌ها تزئین کردند و ساختمان‌ها را با پرچم آمریکا نورپردازی کردند، موضوع غزه تقریباً مورد اشاره قرار نگرفت.
میزبانان ترامپ ستایش فراوانی از او کردند؛ او از بیان پیام‌های آشنایی که دولت‌های پیشین آمریکا درباره حقوق بشر می‌دادند، خودداری کرد. ترامپ گفت: «اعراب نیازی ندارند غربی‌ها برایشان سخنرانی کنند که چگونه باید زندگی کنند.»
ترامپ گفت که رویای او این است که عربستان سعودی روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی کند که از جمله اهداف مهم اما برآورده‌نشده ریاست‌جمهوری بایدن بوده است. ترامپ در سخنرانی بزرگی در ریاض، با حضور محمد بن سلمان گفت که عربستان می‌تواند «در زمان مناسب خود» این تصمیم را بگیرد که این خود اذعانی بود به این واقعیت که تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد، نزدیکی رسمی دیپلماتیک ممکن نیست. کشورهای عربی پیش‌تر نیز وعده‌های حمایت آمریکا را شنیده‌اند-از جمله در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ-اما بارها دیده‌اند که واشنگتن در عمل روابط نزدیک‌تری با اسرائیل را حفظ کرده تا با آنها.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1027489/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماجرای بزرگترین تظاهراتِ دو دهه گذشته در هلند

پاپ جدید: نمی توانیم برادران و خواهران‌مان در غزه را فراموش کنیم (زیرنویس فارسی)

شهدای خدمت افتخار ملت ایران در عرصه خدمت‌رسانی بودند

جیب‌بر اعراب

ساز ناکوک شورای عالی فضای مجازی برابر وعده رفع فیلتر پزشکیان

چرا جهان به توافق‌های ترامپ بی‌اعتماد است؟

نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان: ایران‌خودرو ساعتی 10 میلیارد و روزی 100 میلیارد تومان ضرر می‌کند

3 اتفاق مهم برای بازار سرمایه؛ پیش بینی جدید بورس تهران را بخوانید

شرط کاهش نرخ دلار

کدام اصناف از صدور صورتحساب الکترونیکی معاف شدند؟

همایش پیاده‌روی خانوادگی در خرم‌آباد برگزار می‌شود

نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی در خرم‌آباد افتتاح شد

نمایشگاه کتاب خرم‌آباد دو روز دیگر تمدید شد

همایش شاهنامه‌خوانی در الیگودرز برگزار شد

مبارزه با آفات در 70 هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی پلدختر

تشییع و تدفین مادر شهیدان ندری در خرم آباد

پینگ‌پنگ غنی‌سازی

جولان قاچاق در مناطق آزاد

روند کاهشی اعتماد مردم به پزشکان

هشدار بابت تابستانی سخت و خشک

اقتباس، آوازه، خشم؛ نگاهی به جنجال جشن امضای «سووشون»

شکست سیاست مهار ایران

پاس گل بایدن به ترامپ؛ بررسی گزیده‌ای از کتاب «نخستین گناه»

پیش بینی قیمت طلا و سکه 30 اردیبهشت 1404

قیمت خودرو امروز 29 اردیبهشت 1404

وعده خانم وزیر برای پروژه 20 ساله

پای ایرلاین‌های عربستانی به ایران باز می‌شود؟

خاموشی سامانه‌های سرمایشی در پایان وقت اداری الزامی شد

قیمت مصوب کالاهای اساسی 1404 مشخص شد؛

پیش بینی قیمت دلار 30 اردیبهشت 1404

بدهکاران این بانک دلارهای 45 هزار تومانی را برنگرداندند

نسبت اجاره‌نشینی و مالک‌نشینی در 3 دهه اخیر به چه شکل بوده است؟

آغاز فروش اینترنتی سایپا 29 اردیبهشت

بهارستان علیه زنان؟

یمن؛ وقتی F-35 تا آستانه سقوط رفت

برای حفظ سهمیه بنزین خود، فقط تا 31 اردیبهشت وقت دارید!

رئیس صندوق توسعه ملی: 103 میلیارد دلار به دولتی‌ها پول دادیم

گزارش دیوان محاسبات کشور درباره اتباع خارجی

بازار ارز تجاری 4 میلیارد دلاری شد

عضو کمسیون اقتصادی مجلس: لایحه تغییر ریال به تومان در مجلس با مقاومت زیادی روبه‌رو خواهد شد

مناظره قبل از مذاکره

راهبرد گره‌گشا

زیدآبادی نوشت: تابوشکنی از مصدق و تابوسازی از دشمنانش؟

ترامپ- نتانیاهو؛ تنش و نه واگرایی

علیه قاچاق سوخت

سارقان؛ کم‌سن‌تر، خشن‌تر و بیشتر

پشت پرده گرانی حبوبات از زبان سخنگوی اتحادیه بنکداران فاش شد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: عده‌ای سودجو با ماینرها در حال جولان دادن هستند

تعرفه‌های برق از اول خرداد چهره جدید به خود می‌گیرند

رشد قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد