بزرگنمايي:
ندای لرستان - به گزارش خبرگزاری مهر، آئین بزرگداشت مقام معلم با حضور مشاور وزیر، معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری، مدیرکل آموزشوپرورش، مسئولین دستگاههای انتظامی و امنیتی و مسئولین نهادهای مالی و اجرایی و سایر دغدغهمندان تعلیموتربیت و معلمان مدیران و فرهنگیان برتر استان، به میزبانی اداره کل آموزشوپرورش در شهرستان خرمآباد برگزار شد.
10 معلم نمونه لرستان تقدیر شدند
در این مراسم که به مناسبت هفته معلم برگزار شد، سید عیسی سهرابی مدیرکل آموزشوپرورش لرستان، به خلاقیتها و برنامههای متنوع در استان اشاره کرد و گفت: بیش از 400 برنامه در سطح استان در سطوح مختلف، از مدارس گرفته تا مناطق و شهرستانها، برای تکریم معلمان برگزار شده است.
وی با اشاره به رویکردهای تحولی آموزشوپرورش استان در دولت چهاردهم، عنوان کرد: سه تغییر راهبردی در اولویت قرار گرفته است؛ نخست، تمرکززدایی و واگذاری اختیارات به شهرستانها و مدارس؛ دوم، گفتمانسازی و همراهی رسانهها در تکریم منزلت معلم؛ و سوم، توجه ویژه به معلمان الهامبخش و تأثیرگذار در مدارس.

مدیرکل آموزشوپرورش لرستان، افزود: امسال بیش از چهارهزار معلم در سطح استان مورد ارزیابی قرار گرفتند که در نهایت 168 نفر از آنها بهعنوان برگزیدههای شهرستان و مناطق به استان معرفی شدند که از این تعداد 9 نفر برگزیده از مدارس دولتی در استان بوده و یک نفر نیز از مدارس غیردولتی منتخب شد. همچنین در قالب طرح «روایت مهر»، از معلمانی که با ایثارگری و اخلاقمداری، نقش انسانی خود را در تعلیموتربیت ایفا کردهاند، قدردانی شد.
حمایتهای ویژه رئیسجمهور از آموزشوپرورش
سهرابی با اشاره به حمایتهای ویژه رئیسجمهور از آموزشوپرورش، عنوان کرد: شخص رئیسجمهور تاکنون در بیش از 27 جلسه و برنامه مرتبط با آموزشوپرورش شخصاً شرکت کردهاند و پیگیری مستقیم امور را در دستور کار قرار دادهاند که نشاندهنده نگاه ویژه دولت چهاردهم به تعلیموتربیت است.
وی عدالت آموزشی را پیشفرض تحقق عدالت اجتماعی دانست و گفت: در این راستا، 170 پروژه کانکسی باهمت اداره کل نوسازی مدارس تا پایان خرداد 1404 تکمیل خواهد شد، همچنین 69 پروژه نیمهتمام و برخی مدارس سنگی نیز در دستور کار تکمیل قرار دارند، مشارکتبخش قابلتوجهی از معلمان در تأمین منابع پروژه نهضت مدرسهسازی، نماد دغدغهمندی معلمان و مشارکت مردمی و نهضت مردمی ساخت مدارس در استان است.

سهرابی در ادامه به دومین رویکرد دولت در زمینه کیفیتبخشی به آموزش اشاره کرد و افزود: دو برنامه مهم در این زمینه در سطح مدارس در حال اجراست، یکی تغییر سبک آموزش معلمان در قالب برنامههای تربیتی و دیگری تقویت مدیریت آموزشگاهی در چارچوب مدارس تراز سند تحول بنیادین.
وی با تأکید بر چرخش مدیریت آموزشوپرورش استان از درونداد محور به «فرایندمحور»، تصریح کرد: این تغییر نگاه به ما کمک میکند تا با اصلاح فرایندها، به بهبود واقعی در نظام تعلیموتربیت دست یابیم.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان با تشکر از تلاشهای رسانههای استان بهویژه صداوسیما، گفت: رسانهها توانستند بخش بزرگی از فضای ملی را به حوزه آموزشوپرورش و تکریم مقام معلم اختصاص دهند.
هیچ تمدنی بدون حضور معلمان به قلههای شکوفایی نمیرسد
سعید پور علی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان نیز در این آئین با قدردانی از مقام والای معلم، معلمان را چراغداران راه آینده و سازندگان تمدن بشری دانست و تأکید کرد: هیچ تمدنی بدون حضور معلمان به قلههای شکوفایی نمیرسد.

وی با بیان اینکه معلمان وارثان پیامبران هستند، افزود: معلمان تنها آموزگار کلمات نیستند، بلکه انسانسازان واقعی جامعهاند. نور علم و محبت آنان جامعه را بهسوی آیندهای روشن هدایت میکند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان با اشاره به تجربه شخصی خود در خانوادهای فرهنگی، گفت: از کودکی در محیط تعلیموتربیت پرورش یافتهام و بهخوبی با دغدغههای معلمان آشنایی دارم. پدر و مادرم هر دو معلم بودند و این افتخار بزرگی برای من است.
پورعلی، محبت را جوهره اصلی تربیت دانست و تصریح کرد: تربیت چیزی جز محبتورزیدن نیست. معلمان با عشق و تعهد، علاوه بر انتقال دانش، اخلاق و انسانیت را نیز به نسلهای آینده میآموزند.
وی همچنین با اشاره به مدیریت اثربخش در حوزه آموزشوپرورش لرستان، بر ضرورت حمایت جدیتر از معلمان و ارتقای نظام تعلیموتربیت استان تأکید کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان، آموزشوپرورش را اولویت اصلی کاری خود معرفی کرد و افزود: در این مسیر، سید عیسی سهرابی، مدیرکل آموزشوپرورش، باید بدون هیچ واسطه و تکلفی ارتباط مستقیم با من و استاندار داشته باشد.
پورعلی، تصریح کرد: مدیرکل آموزشوپرورش از حمایت ویژه استاندار و مدیران ارشد استان برخوردار است و مجموعه مدیریتی استان نیز به طور کامل از برنامهها و اقدامات این حوزه پشتیبانی خواهد کرد.
جوانگرایی و استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریتهای آموزشی
رمضانی مشاور وزیر آموزشوپرورش نیز در این آئین ضمن قدردانی از زحمات معلمان و فرهنگیان استان، به بیان اهمیت تلاشهای آنان در عرصه تعلیموتربیت پرداخت.
وی با اشاره به نقش تاریخی لرستان در دفاع مقدس گفت: این استان در دوران جنگ تحمیلی، هر مسئولیتی که بر عهده گرفت، به نحو احسن انجام داد. تقدیم بیش از 1200 شهید معلم و دانشآموز گواهی بر رشادت و ایثار این خطه است.
مشاور وزیر آموزشوپرورش، همچنین به انتخاب «سهرابی» بهعنوان مدیرکل آموزشوپرورش استان اشاره کرد و از حمایتهای صورتگرفته برای این انتخاب ابراز خرسندی کرد
رمضانی، تأکید کرد: جوانگرایی و استفاده از ظرفیت بانوان در مدیریتهای آموزشی از سیاستهای اصلی وزارتخانه است و خوشبختانه این رویکرد در لرستان در حال اجرا است.

وی همچنین با اشاره به دغدغههای موجود در زمینه حقوق و معیشت معلمان، از تلاشهای مستمر دولت سیزدهم و چهاردهم بهویژه، وزیر آموزشوپرورش، در جهت بهبود وضعیت معلمان سخن گفت و افزود: از ابتدای سال تحصیلی جدید، با همراهی فرهنگیان و پیگیریهای جدی، بسیاری از مشکلات بازنشسته، دستمزد و کیفیتبخشی آموزشی برطرف شده است.
رمضانی با یادآوری نقش تأثیرگذار معلمان در اعزام دانشآموزان به جبهههای دفاع مقدس، اظهار امیدواری کرد که با همراهی همه نهادها و مسئولان، تقدیری شایسته از معلمان صورت گیرد و شأن و منزلت فرهنگیان بیشازپیش حفظ شود.
بنابراین گزارش، در پایان این مراسم از معلمان نمونه و ایثارگر لرستان و همچنین خانوادههای معظم شهدای فرهنگی تجلیل شد.
کد خبر 6459076