ندای لرستان

آخرين مطالب

سقوط در دریای سرخ سیاسی

سقوط در دریای سرخ
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پس از رسوایی ارتش آمریکا در هدف قرار دادن یک مرکز نگهداری از مهاجران آفریقایی در یمن و کشتار وحشتناک ده‌ها غیرنظامی بیگناه توسط ارتش آمریکا، یک رسوایی پرهزینه دیگر از ارتش آمریکا توجهات را به خود جلب کرد. نیروی دریایی ارتش متجاوز ایالات متحده آمریکا اعلام کرد یک ملوان این کشور بر اثر سقوط یک فروند جنگنده «اف 18» به همراه یدک‌کش آن از روی یک ناو هواپیمابر در دریای سرخ زخمی شده است. نیروی دریایی ارتش متجاوز آمریکا تنها ساعاتی پس از بیانیه یحیی سریع درباره هدف قرار دادن تلافی‌جویانه ناو ترومن در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ناو هواپیمابر هری اس. ترومن در تاریخ 28 آوریل، یک فروند جنگنده اف 18 سوپر هورنت متعلق به اسکادران جنگنده تهاجمی 136 و یک یدک‌کش را حین عملیات در دریای سرخ از دست داد. همه پرسنل در سلامت کامل هستند و یک ملوان جراحت جزئی برداشته است». نیروی دریایی متجاوز ارتش آمریکا در ادامه بیانیه رسمی خود اعلام کرد: «علت حادثه در دست بررسی است و جزئیات بیشتر به محض آشکار شدن، منتشر خواهد شد. نیروی دریایی ایالات متحده در حال هماهنگی تلاش‌های بازیابی هواپیماها و تجهیزات از دست رفته است».
بازار
سهل‌انگاری یا شکست؟
تایید صحت آنچه در این بیانیه مطرح شده، کار آسانی نیست، زیرا چند ساعت قبل از این بیانیه، سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرده بود در پاسخ به تجاوز و قتل‌عام غیرنظامیان در این کشور، نیروهای مسلح یمن ناو هواپیمابر ترومن آمریکا و کشتی‌های جنگی آن را هدف قرار داده‌اند. سرتیپ یحیی سریع همچنین اعلام کرده بود درگیری با ناو ترومن و ناوچه‌های جنگی آن در عملیات مشترکی توسط نیروهای دریایی، هوایی و موشکی با استفاده از تعدادی موشک کروز و بالستیک و پهپاد انجام شد. سخنگوی رسمی نیروهای مسلح یمن تاکید کرد: «نتیجه درگیری و رویارویی این شد که ناو هواپیمابر ترومن مجبور به عقب‌نشینی و دور شدن از موقعیت قبلی خود شد و به سمت شمال دریای سرخ حرکت کرد». مساله‌ای که احتمال هدف قرار گرفتن عرشه ناو هواپیمابر آمریکایی توسط نیروهای مسلح یمن را افزایش می‌دهد. این ناو هواپیمابر که حادثه مذکور در آن رخ داده، چند وقت قبل برای پشتیبانی از عملیات‌های متجاوزانه هوایی علیه یمن به منطقه و دریایی سرخ فرستاده شده بود و رسانه‌های آمریکایی و رسانه‌های همصدا با آن در منطقه درباره آن مبالغه بسیاری کرده بودند اما اکنون ارتش ایالات متحده مدعی است خطای انسانی در این ناوهواپیمابر منجر به سقوط یک فروند جنگنده چندده میلیون دلاری شده است! مساله‌ای که در صورت صحت، باز هم یک رسوایی برای ارتشی است که ادعای بی‌رقیب بودن و ابرقدرتی را دارد. در واکنش به این سرنگونی، «هاشم شرف‌الدین» سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن گفت: آمریکا برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌های خود به فضاسازی رسانه‌ای رو آورده است. وی افزود: ارتش آمریکا مجبور شده با مقدمه‌چینی و مدیریت افکار عمومی، مردم آمریکا را برای پذیرش حجم سنگین خسارت‌هایش در برابر نیروهای مسلح یمن آماده کند. وی ادامه داد: نیروی دریایی آمریکا امروز به سقوط یک فروند جنگنده اف 18 در دریای سرخ و زخمی شدن یک ملوان اعتراف کرده است؛ در حالی که همزمان، رسوایی این کشور به دلیل حمله به غیرنظامیان یمنی نیز گسترش یافته است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن تصریح کرد: آمریکا با رسانه‌ای کردن محدود برخی شکست‌هایش، در صدد است توجه رسانه‌های بین‌المللی را از جنایاتش منحرف کند. وی همچنین تاکید کرد: ما اطمینان داریم شکست‌های پنهانی که آمریکا در میدان جنگ در یمن متحمل شده، به مراتب بزرگ‌تر از آن چیزی است که تاکنون علنی شده است. سخنگوی دولت تغییر و سازندگی یمن در پایان تصریح کرد تلاش واشنگتن برای فریب افکار عمومی جهان و تحریف یا مخفی نگه داشتن واقعیت، به شکست منجر می‌شود.
حادثه مشابه سال گذشته
این نخستین‌بار نیست که در خلال تجاوزات ارتش آمریکا به یمن، شاهد آسیب به ناوگان دریایی نظامی آمریکا و جنگنده‌های آن هستیم. پیش از این نیز یک بار دیگر در دی‌ماه سال گذشته بود که یحیی سریع از حمله به ناو هری ترومن و سرنگونی یک فروند جنگنده اف 18 خبر داده بود. در آن زمان نیز نیروی دریایی آمریکا ادعا کرد جنگنده توسط آتش پدافند خودی و بر اثر استباه سرنگون شده است؛ ادعایی که مورد قبول واقع نشد و بسیاری از تحلیلگران نظامی اعلام کردند حتی در صورت صحت این ادعا جنگنده بر اثر جنگ با نیروهای مسلح یمن و در زمان عملیات موشکی و پهپادی آنها سرنگون شده است و این مساله نشان‌دهنده ضعف آمریکایی‌ها در جنگ با موشک‌ها و پهپادهای یمنی است. 
آمار بالای تلفات یانکی‌ها و رفقا
این جنگنده دومین جنگنده F18 -F/A «سوپر هورنت» است که در جریان نبرد یمنی‌ها با آمریکا سرنگون می‌شود. ارتش یمن در طول یک دهه جنگ، حدود 119 فروند از هواگردهای نظامی عربستان سعودی، امارات، آمریکا، اردن، مراکش و بحرین را سرنگون کرده است که 30 فروند آن متعلق به آمریکا بوده است. این آمار شامل 26 فروند پهپاد MQ9، 2 فروند جنگنده F18 -F/A، یک فروند بالگرد UH-60M و یک فروند بالگرد V-22 Osprey می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023728/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

راهپیمایی جمعه خشم در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لرستان

دیدار صمیمی رئیس سازمان محیط‌زیست کشور با پرسنل محیط‌زیست لرستان

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

لزوم برنامه‌ریزی جامع برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی لرستان

شینا انصاری: صندوق منطقه‌ای برای حل مشکل ریزگردها تشکیل می‌شود

نگرانی از پدیده زوال بلوط طی فصل بهار و تابستان در جنگل‌های لرستان

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

تدوین برنامه 5 ساله برای کاهش بیکاری در لرستان

رئیس سازمان محیط‌زیست: با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم

رویکرد برنامه‌محور برای کاهش بیکاری در لرستان

لرستان، در دهمین روز آلودگی

استاندار لرستان: شایستگان در رأس مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند

توسعه لرستان با تکمیل 107پروژه پیشران شتاب می‌گیرد

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت