ندای لرستان

آخرين مطالب

تخم مرغ سرطان زا است؟ علمي

تخم مرغ سرطان زا است؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - آیا به طور معمول تخم مرغ می‌خورید؟ نتایج یک مطالعه جدید ممکن است شما را کمی در خوردن این ماده غذایی محتاط کند. این مطالعه نشان داده که تخم مرغ می‌تواند در سرطان نقش داشته باشد. اما آیا این یک نظر درست است که بر اساس آن بتوان به نخوردن تخم مرغ حکم داد؟

محققان در حال بررسی ارتباط بین رژیم غذایی و رشد سرطان هستند، به ویژه در مورد اینکه چگونه برخی چربی‌ها ممکن است باعث اشکال تهاجمی سرطان سینه شوند. به گزارش تامیز آف ایندیا، این مطالعه جدید که در نشریه «ساینس» انتشار یافته نشان داده است که اسید لینولئیک، نوعی چربی که معمولا در تخم‌مرغ و سویا و همچنین در رژیم غذایی غربی یافت می‌شود، می‌تواند مسیر رشد کلیدی را در سرطان سینه فعال کند.
چگونه رشد سرطان با مواد مغذی ارتباط دارد؟
همه سلول‌ها، از جمله سلول‌های سرطانی، باید رشد خود را بر اساس مواد مغذی موجود تنظیم کنند. یک بازیگر کلیدی در این فرآیند یک شبکه سیگنالینگ سلولی به نام mTORC1 است که مانند یک حسگر و تنظیم کننده برای ارتقاء رشد سلول در هنگام وجود مواد مغذی عمل می کند. این مسیر به ویژه در زیست شناسی سرطان، که در آن رشد غیر طبیعی یک ویژگی تعیین کننده است، اهمیت دارد. در سرطان سینه، سیگنال دهی mTORC1 تقریبا در نیمی از موارد مختل می شود.
در حالی که محققان عمدتا بر چگونگی تأثیر اسیدهای آمینه و گلوکز بر این مسیر متمرکز شده‌اند، سایر مواد مغذی مانند اسیدهای چرب ضروری مورد بررسی قرار نگرفته‌اند.
دو اسید چرب برجسته هستند: اسید لینولئیک امگا 6 (LA) و اسید آلفا لینولنیک امگا 3 (ALA). بدن نمی‌تواند این اسیدهای چرب را به تنهایی تولید کند، بنابراین باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. چربی‌های امگا 6 تمایل به تحریک التهاب دارند، در حالی که امگا 3 به طور کلی اثرات آرام بخش و ضد التهابی دارند. با این حال، در نتیجه مطالعاتی که تا کنون انجام گرفته، محققان به وضوح نشان نداده بودند که چگونه چربی‌های امگا 6 ممکن است باعث رشد سرطان در سطح مولکولی شوند.
این اسید سوخت یک نوع سرطان خاص را تامین می‌کند
این مطالعه اخیر اما نشان می‌دهد که اسید لینولئیک، که در روغن‌های دانه مانند گلرنگ و روغن سویا، و همچنین در محصولات حیوانی مانند تخم‌مرغ یافت می‌شود، می‌تواند مسیر mTORC1 را فعال کند، اما فقط در سلول‌های سرطان سینه سه‌گانه منفی. این فرآیند شامل پروتئینی به نام FABP5 است.
FABP5 به عنوان یک انتقال دهنده اسید چرب عمل میکند و در تومورهای سه گانه منفی، سلول ها مقادیر بالایی از این پروتئین را تولید می کنند. محققان کشف کردند که اسید لینولئیک به FABP5 متصل میشود و یک واکنش زنجیره‌ای را ایجاد می‌کند که در نهایت مسیر mTORC1 را فعال می کند. در نتیجه، سلول‌های تومور با سرعتی سریع رشد می‌کنند.
دکتر جان بلنیس، نویسنده ارشد این مطالعه، استاد تحقیقات سرطان در بخش فارماکولوژی و عضو دپارتمان سرطان ساندرا و ادوارد مایر در مرکز پزشکی ویل کورنل، گفت: اکنون می‌دانیم که اسید لینولئیک رشد سلول‌های سرطانی را به روشی بسیار خاص تغذیه می کند. این کشف رابطه بین چربی‌های غذایی و سرطان را روشن می‌کند و به شناسایی بیمارانی که ممکن است از توصیه‌های تغذیه‌ای خاص به شیوه‌ای شخصی‌شده بهره ببرند، کمک می‌کند.
چرا این اسید برای بیماران مهم است؟
اسید لینولئیک رایج‌ترین چربی غیراشباع در رژیم‌های غذایی در بسیاری از کشورها است، به‌ویژه کشورهایی که مصرف زیاد غذاهای فرآوری‌شده و سرخ‌شده دارند. از دهه 1950، همانطور که استفاده از روغن دانه افزایش یافته است، مصرف اسید لینولئیک نیز افزایش یافته است. برخی از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند آیا این روند ممکن است با افزایش نرخ سرطان مرتبط باشد یا خیر.
این تحقیق جدید با شناسایی مکانیسم مستقیمی که به طور خاص برای یک زیرگروه سرطان خاص اعمال می شود، وضوح بیشتری نسبت به تحقیقات قبلی ارائه می دهد. این نشان می‌دهد که رابطه بین رژیم غذایی و بیماری ممکن است عمیق تر از آنچه قبلا درک شده بود، باشد.
نظر کارشناسی چه می‌گوید؟
مصرف تخم مرغ در میان مردم به دلیل خواص و خوشمزگی در میان مردم رواج دارد، بنابراین به نظر نمی‌رسد بتوان با یک مقاله یا نتایج یک تحقیق در باره مصرف آن حکم کلی داد. برای بررسی بیشتر نتیجه تحقیقات انجام گرفتنه درباره سرطان زا بودن یا نبودن تخم مرغ و دقت آزمایش انجام شده در این باره با دکتر منصور رضایی گفت و گویی انجام داده‌ایم که در پی می‌آید.
دکتر رضایی درباره دقت این آزمایش و نتایج آن می‌گوید: این مطالعات در حد کارهای سلولی و آزمایشگاهی است و هنوز آزمایش‌های بالینی روی این موضوع انجام نگرفته است. ما نمی‌توانیم به این راحتی به نتایج مطالعات آزمایشگاهی استناد کنیم. این مطالعات قابل تعمیم برای کل بدن نیست. در این باره مثالی می‌زنم سال‌هاست گفته‌اند نیترات سرطان زاست اما اخیرا ثابت شده که نیترات برای عروق و عضلات ما بسیار مفید است. در مقابل اما نیتروزامین برای سلامت بد و خطرناک است. محکم صحبت کردن در دنیای علم درباره یک خوراکی یا یک عنصر به این راحتی نیست.
او سپس به مراحل دیگر آزمایش و تفاوت میان آزمایش‌های حیوانی و انسانی اشاره می‌کند و می‌افزاید: باید این نکته را بدانیم که در ابتدا برای اثبات یک مورد مطالعات حیوانی و سپس انسانی انجام می‌گیرد و مطالعات حیوانی با انسانی نیز متفاوت است. به عنوان مثال دز سمی که به موش آزمایشگاهی تزریق می‌شود امکان دارد برای انسان خطر جانی داشته باشد و باید انسان دز مناسب ان سم زده شود تا برای وی خطر نداشته باشد. به همین دلیل است که می‌گوئیم آزمایش‌ًهای حیوانی با آزمایش‌های انسانی متفاوت است و نتایج آن‌ها نیز با هم فرق می‌کند.
مثال دیگری نیز در این ارتباط می‌زنم به طور مثال در مورد شیرین کننده ساخارین که می‌گویند سرطان زا است. آن دوزی که به موش تزریق می‌کنند اگر انسان مصرف کند دچار استفراغ می‌شود. به همین علت نباید نتایج آزمایش‌های حیوانی را برای انسان‌ها نیز تعمیم داد. ساخارینی که شما مصرف می‌کنیذد به اندازه سر سوزن است که شما با آن یک چای می‌خورید اما آن دوز ساخارینی که به موش داده‌اند دوزی است که بدن شما به دلیل انرژی زیادی که می‌دهد نمی‌تواند تحمل کند.
دکتر منصور رضایی به دقت و اهمیت مطالعات علمی در برابر نظریات عوامانه درباره مسائل مرتبط با علوم پزشکی و تغذیه می‌پردازد و می‌گوید: در علم تغذیه می‌گویند سمیت همه چیز بستگی به مقداری دارد که مصرف می‌کنیم، ما باید یاد بگیریم چه وقت و چه گونه وکجا و چه مقدار از هر ماده غذایی بخوریم. بنابراین به این راحتی نمی‌توان درباره سرطان زا بودن یا خطرناک بودن یک ماده غذایی برای سلامت بدن نظر داد. اما در دنیای عوام با دو ادله ساده راحت می‌توان علم را زیر سوال برد. در علم موضوع بحث و جدل و مستندات مطرح است. مستندات باید با هم یکجا جمع شوند. مطالعه‌ای که روی موش انجام می‌گیرد قابیل استناد به انسان نیست. مطالعه‌ای که روی سلول در لوله آزمایشگاه انجام گرفته نیز قابل استناد به انسان نیست. این‌ها صرفا یک سری مطالعات اولیه هستند. تنها با یک ادله و یک مقاله تحقیقاتی نمی‌توان خوردن نوعی از غذا را ترک کرد.
او با اشاره به نکات مطرح شده درباره امگا 3 و امگا 6 در این تحقیق می‌گوید: البته در علوم پزشکی به این مساله استناد شده که عدم تعادل امگا 3 و امگا 6 در بدن امکان دارد التهاب را بالا ببرد که خود می‌تواند باعث بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن از جمله سرطان شود. اگرچه امگا 6 ضروری است اما دریافت بیش از حد آن به ویژه در مقابل امگا می‌تواند شانس Inflamation (التهاب) را افزایش دهد که همانطور که گفته شد خود التهاب نقطه آغاز داستان بیماری‌های مزمن است.
این متخصص تغذیه درپایان این طور نتیجه گیری می‌کند که به خاطر یک آدم بی نماز در مسجد را نمی‌بندند یا به خاطر فلان عارضه که در یک مقاله تحقیقاتی نوشته شده، خوردن تخم مرغی را که اشرف گوشت‌هاست منع نمی‌کنند. در واقع به خاطر یک مورد کل مساله زیر سوال نمی‌رود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1018821/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

راهپیمایی جمعه خشم در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لرستان

دیدار صمیمی رئیس سازمان محیط‌زیست کشور با پرسنل محیط‌زیست لرستان

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

لزوم برنامه‌ریزی جامع برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی لرستان

شینا انصاری: صندوق منطقه‌ای برای حل مشکل ریزگردها تشکیل می‌شود

نگرانی از پدیده زوال بلوط طی فصل بهار و تابستان در جنگل‌های لرستان

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

تدوین برنامه 5 ساله برای کاهش بیکاری در لرستان

رئیس سازمان محیط‌زیست: با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم

رویکرد برنامه‌محور برای کاهش بیکاری در لرستان

لرستان، در دهمین روز آلودگی

استاندار لرستان: شایستگان در رأس مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند

توسعه لرستان با تکمیل 107پروژه پیشران شتاب می‌گیرد

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت