ندای لرستان

آخرين مطالب

دانشمندان علت جدیدی برای بیماری آلزایمر کشف کردند علمي

دانشمندان علت جدیدی برای بیماری آلزایمر کشف کردند
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - بیماری آلزایمر یک اختلال مغزی است که به تدریج حافظه، مهارت‌های تفکر و توانایی انجام کارهای روزمره را از بین می‌برد. اکثر افراد مبتلا به شکل دیررس این بیماری، علائم را در میانه‌های دهه 60 زندگی خود نشان می‌دهند. در حال حاضر، هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد و کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال 2050 بیش از 100 میلیون نفر در سراسر جهان تحت تأثیر این بیماری قرار خواهند گرفت.

دانشمندان بیمارستان Brigham and Women اخیراً پروتئین جدیدی را شناسایی کرده‌اند که ممکن است در بروز این بیماری نقش داشته باشد. تحقیقات آلزایمر مدت‌هاست که بر دو پروتئین مضر، آمیلوئید بتا (Aβ) و تاو (tau) متمرکز شده است که در مغز تجمع می‌یابند و تصور می‌شود که محرک اصلی بیماری هستند.
با این حال، در برخی موارد، شدت علائم آلزایمر با سطح این پروتئین‌ها مطابقت ندارد، که نشان می‌دهد عوامل دیگری نیز ممکن است در این زمینه نقش داشته باشند.
در این مطالعه، محققان به دنبال یافتن پروتئین‌های دیگری بودند که ممکن است در آسیب سلول‌های عصبی و تخریب مغز نقش داشته باشند. آن‌ها عصاره‌های مغزی انسان را بر روی نورون‌های کشت‌شده در آزمایشگاه آزمایش کردند و از نمونه‌های حدود 40 نفر استفاده کردند.
این افراد به سه دسته تقسیم شدند: افراد مبتلا به آلزایمر، افرادی که سطح بالایی از Aβ و تاو داشتند اما از آلزایمر محافظت شده بودند، و افرادی که بدون آلزایمر بودند و مقدار کمی یا هیچ Aβ و تاو در مغزشان نداشتند.
یافته‌های آن‌ها به پروتئینی به نام گانگلیوزید GM2 فعال‌کننده (GM2A) اشاره کرد. این پروتئین توانست فعالیت نورون‌ها را کاهش دهد و به نئوریت‌ها—شاخه‌های کوچکی که به ارتباط سلول‌های عصبی با یکدیگر کمک می‌کنند—آسیب برساند. این اثرات نشان می‌دهد که GM2A ممکن است در شروع آلزایمر، تشدید پیشرفت آن یا هر دو نقش داشته باشد.
جالب اینجاست که GM2A به اختلال مغزی دیگری نیز مرتبط است، یک بیماری ذخیره‌ای لیزوزومی شبیه به تی-ساکس. مانند آلزایمر، تی-ساکس منجر به تخریب نورون‌ها می‌شود. این ارتباط می‌تواند به محققان کمک کند تا درک بهتری از چگونگی تخریب سلول‌های مغزی در بیماری‌های نورودژنراتیو به دست آورند.
با شناسایی GM2A به عنوان یک عامل بالقوه در بروز آلزایمر، این مطالعه امکان‌های جدیدی را برای تحقیقات آینده باز می‌کند. دانشمندان امیدوارند که بررسی بیشتر این پروتئین بتواند به درمان‌های بهتر یا حتی روش‌های جدیدی برای پیشگیری از این بیماری منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1011764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمادگی شرکت بیمه دی برای پرداخت خسارت به بیمه گزاران بندر شهید رجایی/ بررسی و پرداخت خسارت در کمتر از 48 ساعت

سرمقاله همشهری/ نمی‌دانند چرا و چگونه؟

سرمقاله جام جم/ منافع ملی، خط قرمز است

خداحافظی ایران خودرو با فرانسوی ها؛ ایکاپ منحل شده است؟

ابطال کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث از ابتدای خرداد

پول‌های بلوکه‌شده ایران چقدر است؟

قیمت گوشی سقوط کرد

راهپیمایی جمعه خشم در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در لرستان

دیدار صمیمی رئیس سازمان محیط‌زیست کشور با پرسنل محیط‌زیست لرستان

کانال اروپایی مذاکرات هسته‌ای؟

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!

سکوت سنگین در بازار خودرو؛ قیمت‌ها در سراشیبی

لزوم برنامه‌ریزی جامع برای حفاظت از سرمایه‌های طبیعی لرستان

شینا انصاری: صندوق منطقه‌ای برای حل مشکل ریزگردها تشکیل می‌شود

نگرانی از پدیده زوال بلوط طی فصل بهار و تابستان در جنگل‌های لرستان

نامگذاری معابر به نام شهدا، راهی برای ترویج فرهنگ ایثار

تاکید مدیر کل بنیاد مازندران بر ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت

بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان

سرمقاله آرمان ملی/ بازخوانی معادله ایران و آمریکا

جلوگیری از تحمیل تورم با انحلال بانک‌های غیرقابل اصلاح

بی‌بی‌سی: ترامپ اقتصاد و جامعه آمریکا را به‌هم ریخت

سرمقاله اعتماد/ سلول‌های خودسر

وضعیت عجیب قیمت شکر؛ تحولات بازار کالاهای اساسی

لرستان، گنجینه ژنتیکی ایران در سایه چالش‌های زیست‌محیطی

تدوین برنامه 5 ساله برای کاهش بیکاری در لرستان

رئیس سازمان محیط‌زیست: با پدیده تغییر اقلیم در کشور مواجه هستیم

رویکرد برنامه‌محور برای کاهش بیکاری در لرستان

لرستان، در دهمین روز آلودگی

استاندار لرستان: شایستگان در رأس مسئولیت‌ها قرار می‌گیرند

توسعه لرستان با تکمیل 107پروژه پیشران شتاب می‌گیرد

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

هزار لبخند در دستان یک زوج؛ قصه‌ای بی‌پایان از مهربانی

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت