ندای لرستان

آخرين مطالب

لایحه ای برای جبران ضرر و زیان زنان خسارت دیده از خشونت معاونت امور زنان و خانواده

لایحه ای برای جبران ضرر و زیان زنان خسارت دیده از خشونت
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری برای جبران تمام ضرر و زیان ها به زنان بزه دیده، «لایحه اصلاح تبصره (2) ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری» را تهیه و به هیئت دولت ارائه نموده است

معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری برای جبران تمام ضرر و زیان ها به زنان بزه دیده، «لایحه اصلاح تبصره (2) ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری» را تهیه و به هیئت دولت ارائه نموده است معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری به منظور فراهم آوردن بستر قانونی لازم برای جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن الحصول وارده به بزه دیده و ناشی از وقوع جرم «لایحه اصلاح تبصره (2) ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری» را تهیه و به هیئت دولت ارائه نموده است.
لایحه اصلاح ماده ای از قانون آیین دادرسی کیفری
به گزارش «پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیئت دولت» براساس ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری، شاکی می‌تواند جبران تمام ضرر و زیان های مادی و معنوی و منافع ممکن­ الحصول ناشی از جرم را مطالبه کند.
همچنین براساس تبصره دوم این ماده «منافع ممکن‌الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید. همچنین مقررات مرتبط به منافع ممکن­ الحصول و نیز پرداخت خسارت معنوی شامل جرایم موجب تعزیرات منصوص شرعی و دیه نمی ­شود.»
بنابراین حکم مقرر در این تبصره، تمامی قربانیان جرایم کیفری که مشمول دریافت دیه شده ­­اند نظیر «قربانیان جرایم خشن بدنی» یا «قربانیان جرم اسیدپاشی» یا «قربانیان صدمات شدیدِ بعضاً قطع نخاع» را که به خصوص شامل «زنان قربانی خشونت­ های شدید» و یا «زنان قربانی اسیدپاشی» می‌شوند، صرفاً به دلیل دریافت دیه و بدون توجه جامع‌نگر در الزامات فقهی، حقوقی و قانونی، از دریافت «خسارات معنوی» مستثنی کرده است.
این امر در حالی است که این استثنا مغایر «موازین مقرر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران»، «تصریحات فقه امامیه» و مخالف «اصول رکین حقوقی» و مهم­تر از آن در تعارض با «مطالبات قربانیان جرم»، «افکارعمومی حقوقدانان» و «ضرورت‌های اجتماعی در کلیّت خود» و حتی بر خلاف هدف ماده مورد اشاره است زیرا این ماده در مقام ترمیم و جبران تمامی خسارات ناشی از جرم است، ولی این تبصره، مهم‌ترین خسارت وارده به بزه­دیده را از جبران مستثنا می‌داند و بی‌پاسخ می‌گذارد.
بنابراین نظر به تأثیر مستقیم و غیرمستقیم جبران یا عدم جبران خسارات وارده معنوی وارده به بزه­ دیده بر تحکیم بنیان خانواده و تحمیل هزینه­ های ناشی از آن بر هزینه­ های خانوار، سطح رفاه و معیشت نهاد خانواده، معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری «لایحه اصلاح تبصره (2) ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری» را تهیه و به هیئت دولت ارائه نموده است.
متن لایحه پیشنهادی به شرح زیر است:
ماده واحده-«تبصره (2) ماده ماده (14) قانون آیین دادرسی کیفری، به این شرح اصلاح می شود: منافع ممکن الحصول تنها به مواردی اختصاص دارد که صدق اتلاف نماید.»
گفتنی است لایحه پیشنهادی مراحل بررسی خود را در کمیسیون لوایح هیئت دولت طی می کند.
متن لایحه پیشنهادی کلیک کنید:
/uploads/images/gallery/111.pdf

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/201527/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الهلال تیمی است در حد رئال مادرید و یوونتوس!

اولین گفت‌و‌گوی محمدمهدی لطفی با هواداران سپاهان بعد از حضور در نقش جهان

تیم ملی ایران رقبایش را در رقابت‌های کافا 2025 شناخت

دروازه‌بان افسانه‌ای نیجریه درگذشت!

برادر دیوگو ژوتا، وینگر دریبل‌زن و تحصیل‌کرده

وقتی مسی و سوارز بازی پدل را جدی می‌گیرند!

سرمربی پرسپولیس زاده جنوب تهران، ساکن شمال آلمان

تمرینات پیش فصل بازیکنان آلومینیوم اراک

رونمایی باشگاه بارسلونا از کیت اول بازیکنان در فصل آینده

شروع تمرینات پیش فصل بازیکنان سپاهان

ویدیوی باشگاه ذوب آهن به بهانه حضور قاسم حدادی‌فر به عنوان سرمربی این تیم در فصل جدید

ساپینتو چمدانش را بست

احساسی‌ترین پیام‌های تسلیت برای دیوگو ژوتا

فرارو بررسی کرد: توافق یا جنگ تمام‌عیار؟

مسابقه ملی کتاب‌خوانی «انسان بر سر دو راهی» در لرستان

پایان حضور پورموسوی در مس رفسنجان

ماجرای پیوستن آرش رضاوند به سپاهان چیست؟

اورتون کنار لیورپول ایستاد؛ تسلیت به رقیب تاریخی

تمرین فشرده دختران ملی پوش فوتبال

پیراهن 20 لیورپول به نام ژوتا جاودانه شد

دربارۀ ساماندهی مهاجران افغانستانی

نجات بیماران زیر سقف‌های ویران و شیشه‌های شکسته

آتش‌نشانی که پیکرهای خانواده‌اش را از زیر آوار بیرون آورد

آنها قهرمان بودند؛ روایتی از رنج پرستاران و جراحان بیمارستان شهدای تجریش

دین و ملیت از ایران ما در جهان مدرن مراقبت می کند

تنفس مصنوعی در روزهای قرمز بورس

فرودگاه‌های کشور به جز تبریز و اصفهان بازگشایی شد

تغییر شکل پازل بازار کار ایران

سفر معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد جهت پیگیری مشکلات ایثارگران به استان زنجان

از کجا بفهمیم کبد چرب داریم؟!

علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی

نشست درویش و زنوزی در حضور تاج در خصوص پرونده علیرضا بیرانوند

متن کامل پیام احساسی آرنه اشلوت برای ژوتا

ترکیب طلایی تاریخ فوتبال از نظر کریستیانو رونالدو

اثر جدید حمید سحری؛ وضعیت متفاوتِ رئال مادرید و بارسلونا در این روزها

اولین ویدیو منتشر شده از آتش گرفتن لامبورگینی دیگو ژوتای فقید و برادرش

اثر جدید حمید سحری برای درگذشت دیگو ژوتا و برادرش

نفوذ گردوخاک به لرستان

حق ایران در دریافت خسارت از آمریکا

قدردان آورده «انسجام ملی» باشیم

سوءاستفاده ترامپ از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا

حسادت کور وطن‌فروشان به محبوبیت محسن چاوشی

پایان قیمت‌گذاری دستوری راه نجات بازار

قیمت گوشت قرمز در بازار

کوچ سرمایه به دارایی‌های امن

پروازهای فرودگاه این المللی کیش از فردا برقرار می‌شود

تداوم گرمای هوا در لرستان

شور و حال عزاداران لرستانی در شب هفتم محرم

قهوه برای کبد خوبه؟!

ساموئله ریچی به میلان پیوست